🔥Probíhá akce Více zde 02d 10h 07m 43s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

The Green Mountains

V kategorii: Deníky a diskuze našich

danyboy77 - 26/04/2013

No myslim,ze i kdyby se mi to nejak podarilo slatat do nemciny nebo anglictiny tak by memu dotazu asi nakonec stejne nerozumeli :D


grunda - 27/04/2013

tak já jim napíšu za tebe a dám vědět;)


danyboy77 - 27/04/2013

To by bylo super,dekuji Honzo ;)

Dneska me napadlo,jestli ti Otici nejsou nahodou nachylnejsi na vysi koncentrace CO2. Koupil jsem dnes dalsich 5ks a jeden uz vypada,ze to nerozdycha. Galaxy a krevety jsou v klidu. Skoda,ze jsou tak nachylni. :|


grunda - 27/04/2013

tak jsem dostal odpověď, pokud nemáš stmívatelné světlo, tak se nedá řídit. CO2 otíkům nevadí


danyboy77 - 27/04/2013

Diky Honzo za info ;) Koukam,ze pekne rychle ti odpovedeli.

Ja jsem jeste dnes do akva dosadil Pogostemon Helferi a umistil koreny jak jsem mel v planu. Jeden mech mam zatim jen na jednom korenu. Jen nevim nazev toho mechu,zapomel jsem si ho opsat od prodejce. Dnes jsem zase menil pulku vody. ...uz si zacinam rikat,ze tomu akvarku venuju vetsi peci a hygienu nez sobe :D


Ladous - 28/04/2013

Tak u mně jsou právě na co2 nejcitlivější otici ,krevetky si špacírují po nádrži jak nic a otici jsou zavrtaní v rostlinách a totálně apatický když to přeženu.


danyboy77 - 01/05/2013

Dnes jsem poprve zastrihnul HC tak jsem zvedavy jak to pujde dal. Svitim ted 8hod denne a najel jsem na 1/3 davky EI. Vodu ted menim kazdy treti den. HC i Eleo chytaji syte zelenou barvu,driv byla o dost svetlejsi. Nejakou fotku udelam kdyz tak zitra.


danyboy77 - 04/05/2013

Prosim zkusenejsi s krevetkama Japonicama o radu nebo zkusenosti. Vypozoroval jsem,ze kdyz se mi Japonica svlikne z kuze tak je docela mimo misu a hned toho vyuzije jina zdatna Japonica ktera ji fyzicky napadne a zacne ji ozirat. Uz se mi to stalo potreti, ze jsem rano nasel starou kuzi a holy trup krevety bez noh a uplne na cucky. Nevite nekdo proc se tak deje?


danosh - 04/05/2013

Ahoj, já mám 6 těchto krevet a to co popisuješ se mi ještě nestalo, vždycky když jsem našel nějakou svlečku od Japonic tak se chovali normálně jako před svlékáním, kdybych svlečku nenašel tak ani nepoznám že se svlékli. Jediné co mě napadá, jestli nemáš ve vodě málo vápníku a minerálů které krevety potřebují k úspěšnému svlékání. Já pro jistotu dávkuji od dennerle crusta fit a žádné negativa nepozoruji spíš naopak. Nádherně se mi po tom vybarvují dokonce i rybky. Akorát na tak velké akvárium jaké máš ty by to vyšlo moc draho.


danyboy77 - 04/05/2013

No ve vstupni vode mam 22,3 mg/l vapniku. No je to nejake zvlastni. Ostatni japoniky rostou a prijde mi,ze se i hezky vybarvujou.


Vyghum - 04/05/2013

Agresivita je pravděpodobně kus od kusu a od příležitosti. Svlečená kreveta v souboji proti krevetě v plné zbroji v nevýhodě a může toho jiná kreveta využít. Možná by neškodilo krevety občas něčím přikrmit a nespoléhat jen na to co sežerou v nádrži za zbytky nebo za řasy. Osobně jsem viděl v jedné ze svých nádrží, jak Japonica zaútočila na samici Endlerky. Obě cca stejně velké, ale samice nebyla úplně OK. Kreveta na ní seděla a i když rybka lítala z posledních sil po nádrži jako divá, tak na ní kreveta pořád seděla postupně uzobávala... podívaná jen pro otrlé :o, nikdy předtím, ani potom jsem něco podobného neviděl B)


danyboy77 - 04/05/2013

Tak asi budu mit nektere krevetky ze silneho oddilu STS Chvojkovice Brod :D Ja je cca co 3 dny krmim granulema co mi zustaly po tercovcich a ladujou to jak divi.


Vyghum - 05/05/2013

Už to tak vypadá, asi v těch granulích pro terče byly nějaký stereoidy ;)


danyboy77 - 05/05/2013

Asi ty granule taky vyzkousim :D


danyboy77 - 08/05/2013

Kurde tak to vypada,ze se mi rozbehla na HC zelena flekovita rasa :( Co jsem minuly tyden poprve ostrihal HC tak spodni stare listky postupne odumiraji a na nich se tvori GSA, nove vyhonky se zdaji byt zatim ciste. Tak nevim jestli bud nesvitit 3 dny a nebo zvysit davky PO4,co myslite?


Gargamel - 09/05/2013

Jak je na tom CO2? Dělal jsi nějaké změny?


danyboy77 - 09/05/2013

No zmen jsem par o vikendu udelal :D

1. zvysil jsem uz dobu sviceni na 10hodin pri dvou zarivkach plus jsem pridal dalsi dve zarivky uprostred sviceni na jednu hodinu.

2. s co2 jsem taky laboroval. Up aqua atomizer jsem z vystupu filtru prehodil na hadici vstupu do filtru. Chtel jsem vyzkouset jestli se co2 nebude treba lip rozpoustet uz ve filtru. Ale spis mi prislo,ze se tam co2 hromadi. Bude to asi tim jak je rada Profesionel 3 konstruovana,tak se co2 drzelo spis v predfiltru kde se shromazdovalo a ne efektivne rozpoustelo. Tak jsem na vystupni hadici pridal DIY reaktor podle navodu VYGHUMA. Coz se trochu zlepsilo,ale zase se trochu snizil proud. Posledni dva dny mi uhynulo celkem 6 krevet. Dropchecker byl jen svetle zeleny zadny naznak zlute barvy. Tak netusim co se jim nelibi.

3. vodu menim ted pravidelne obden. A dnes jsem vratil vse nazpatek. Atomizer jsem dal na vystup,reaktor zrusil (protoze si myslim,ze je nedostacujici na me akva) vyrobim si ted novy velky,podle Marcelova navodu. Svetlo jsem snizil na 8hodin a druhy par zarivek zapinat nebudu. Ocistil jsem kameny od rasy kartackem a vymenil 70% vody.


Tak si ted nejsem jisty jestli to mohlo byt zpusobeno tim svetlem navic,nebo to co2 a nebo malo PO4.

Jeste me napadlo prestat hnojit na chvilku makrem a davat jen mikro. Makro si muze HC vzit s amazonie. Ted cekam az mi prijde novy dropchecker s naplnema od vas ;)


Gargamel - 10/05/2013

Já bych si to tipnul na to CO2.


danyboy77 - 10/05/2013

No snad budes mit pravdu ;) dnes rano jsem co2 pridal volume doprava a vecer jsem mel malem priotravene ryby. Ale to se doladi ...treba posleze tim ph controlerem. Dnes jsem uz vyrobil ten novy reaktor tak ho zitra otestuju. Napojim ho za atomizer at se bublinky v reaktoru co mozna nejvic rozpusti. Nedal jsem dovnitr zadny molitan ani biokulicky. Chci zkusit jak se o to postara samotny proud vody. Tak uvidime jak se to vyvine dal. Jen budu muset asi zase ostrihat uz infikovane HC az skoro k substratu.


danyboy77 - 26/05/2013

Ahoj vsem ;) tak jak vam rostou rasy.? :D Ja objevil na par mistech rasu jeleni roh. Nevi nekdo proc a co ji muze zpusobovat? Zatim jsem ji nemel :( az ted.


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde