🔥Probíhá akce Více zde 02d 05h 01m 11s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Lubek - akvárium

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Lubek - 11/07/2012

Hmm... začať s PPS Pro by bola velká výzva... niesom skúsený a v živote som ešte žiadny úspech nemal, či som hnojil alebo nie, 10 rokov sa dívam len na hnusné rastliny. Netrúfam si na to, ale človek naozaj nikdy nevie.
Inak ale stále mi nieje jasné prečo si neustále myslíš, že toho CO2 je tam ťažko dostať dostatok. Drop-checker je zelenožltý takže to CO2 tam je a basta fidli... či snád nieje?


Lubek - 11/07/2012

Čo sa týka toho filtra, nebol by lepší tento a len jeden? Zdá sa mi to byť trošku iná "liga" http://www.zoohit.sk/shop/akvaristika/filtry_a_cerpadla/eheim/vnejsi_filtry/168099


Miso - 11/07/2012

co je na nom take extra? princip je stale ten isty, media mozes pouzit ties tie iste, tento je len taky user friendly, classic sa mozno zlozitejsie cisti ale zas sa vyraba X rokov v nezmenenej podobe a to ma svoj dovod. Dva filtre preto ze mozes lepsie rozlozit prud, filter mozes castejsie cistit pretoze mas stale jeden zabehnuty a ak by sa nedajboze jeden pokazil mozes fungovat docasne s jednym.
Ja osobne by som dal tomu akva este cas a menil 50% vody 2x tyzdenne. A ako som uz pisal skus pouzit miesto Tensa napr. Profito pripadne aj Easycarbo


Gargamel - 11/07/2012

Jak píšu. CO2 už tam máš (nejspíš) dost a zdá se mi, že ty nové listy jsou zdravé. Myslím, že to zvýšení CO2 pomohlo. Těžké je ho tam dostat, protože musíš pouštět hodně bublin za sekundu. Poznáš to brzo, protože pokud pouštíš 10 b/s, čeká tě brzo plnění té flašky.
Pokud chceš nejlepší poměr cena/výkon u filtru, vezmi tak, jak jsme ti poradili. Nepotřebuješ nutně vychytávky toho moderního EHEIMU, stačí ti klasický EHEIM Classic - jde o výkon a objem filtru. Ty ostatní věcičky jsou jen takové vychytávky, na kterých až tolik nezáleží. Pokud máš ele peníze, tak si klidně kup ty dvě 2275ky.

Dej tomu ještě čas. 5 dní je strašně krátká doba. Rostliny by se měly začít spravovat, pokud je tam opravdu dost CO2 (což by už teď snad mělo). Tenso cocktail máš ode mě z e-shopu ne? V tom problém není, mám ho odzkoušené na více akváriích a ručím za něj. Jedinné, co si ještě pořiď je Flourish Excel nebo EasyCarbo - zajistí další CO2 a využiješ to i v tom nově založeném.


Miso - 11/07/2012

mozno by nebolo naskodu zaobstarat testy NO3, PO4, Fe, nech vies na com si najlepsie JBL alebo SERA


grunda - 11/07/2012

já bych šel možná jinou cestou, ubrat světlo, možná to zní divně, ale až na jednu kytku je jich většina na světlo nenáročná, takže bych nechal osvětlení co tam máš, ale zapínal bych zářivky postupně, plný výkon světla bych dal tak dvě hoďky denně a zbytek bych svítil míň.


Miso - 11/07/2012

skusit to treba, len mam pocit ze je tu vela dobryh rad, ale skusat ich treba postupne. Na reakciu na kazdu z nich musis pockat min. 2 tyzdne takze este to niaky piatok potrva, treba byt trpezlivy. To akva nedas dokopy za tyzden, ...ani za mesiac ;)


Gargamel - 11/07/2012

To je důvod, proč ti radím to založit znova. To akvárium je v takovém stavu, že bude trvat měsíce, než ho dáš dokupy.


grunda - 12/07/2012

souhlas, ale akvaristika je o trpělivosti. Já bych ho nerušil, je to docela výzva dát ho dohromady.


Lubek - 12/07/2012

Každopádne ho skôr či neskôr založím znovu, len mám proste zo všetkého španielsku dedinu a neviem sa rozhodnúť či investovať alebo nie. Keby som kúpil tie filtre a ADU Amazoniu tak to je 600 euro... to nieje lahké rozhodovanie sa. Ešte vydržím aspon týždeň že či sa aspon niečo málinko bude lepšiť. Každopádne ale na EI hnojenie to akva nereaguje vobec a pred ním som hnojil klasicky niekolko týždnov PMDD a nereagovalo tak isto. Skôr to akva vypadá s hnojením a CO2 horšie ako ked som na všetko flákal.


Lubek - 12/07/2012

Priatelia rozhodol som sa zakúpiť nejaké testy, chcem proste vedieť všetko potrebné o mojej vstupnej vode, chcem ísť na to systematicky, poraďte ktoré testy sú najdôležitejšie??? Určite KH a GH, ale ktoré dalšie? NO3 a PH?? Kúpim buď Sera alebo JBL, ale viac sa mi pozdávajú tie JBL, vyrába aj test na čpavok, ten by sa možno tiež zišiel. Mylím že tak či tak sa občas tie testy zídu.


Vladik - 12/07/2012

Vezmi GH a KH ať víš na čem jsi.
Potom (pokud nepojedeš EI) budeš pravidelně potřebovat NO3 a PO4. Možná ještě na železo. Nic víc nepotřebuješ.


karlos - 12/07/2012

Ahoj,
Tak jsem se pokusil přečíst celou tuhle diskuzi a připojím svůj názor.
Zdaleka bych neinvestoval tolik peněz do nového vybavení ! Je to pro tebe zbytečně drahé pokud tedy nemáš peněz na rozdávaní.Snažil bych se využít už stávající vybavení. Za prvé substrát co tam máš bych prostě smíchal pískem z rozumnou zrnitostí, sám to tak mám a jsem spokojen, otázka par korun. Pokut chceš získat větší intenzitu světla až ke dnu,prostě udělej větší vrstvu štreku třeba deset patnáct centimetru tím se dostaneš blíže ke světlu. Pokut používáš odrazové reflektory na zářivkách budeš mít světla až dost, pokut si hladinu nenecháš stínit kytkami.Filtr si uprav stávající nebo si pořiď nějaký obyčejný http://www.zoohit.sk/shop/akvaristika/filtry_a_cerpadla/vnejsi/jbl/214517 a za ušetřené peníze nějakou levnou reverzní osmózu. A s tímto vybavením vypěstuješ jakoukoli kytku. Pokud tedy nejsi úplně beznadějný případ :D Přiložil jsem pár fotek jak takové dno vypadá a že i drobnolisté kytky v něm rostou. Zdravím


Vladik - 12/07/2012

Vyjádřím se k filtru:
Podle mě je lepší vzít ty dva eheimy než ten jbl. Pokud si projedeš akvaristické diskuze tak uvidíš, že s jbl filtrama jsou jen problémy. Ty ušetřené peníze za to nestoji, potom budeš měsíc reklamovat filtr a akvárium bude v pytli. Raději kvalitu, kde je riziko poruchy nižší i když je ta cena vyšší. Navíc jsou hlučné. Zlatý eheim.


karlos - 12/07/2012

Otázka názoru, mam obě značky a nevidím v tom žádný rozdíl.


Lubek - 12/07/2012

Ja o tom zmiešaní tohto substrátu s niečim jemnejším a ťažším premýšlam už velmi dlho, len nemám na to odvahu, lebo ked to raz zmiešam s niečim, možem pokaziť a znehodnotiť dva substráty naraz.


Miso - 12/07/2012

osobne moc nevidim zmysel to miesat so strkom, aj tak nakoniec bude ten aquaclay navrchu lebo je lahky. Ties si myslim ze aquaclay nieje zly substrat, ano mohol by mat mensiu zrnitost a dno s nim niak extremne nevytvarujes, ale zasa dokaze trochu udrzat ziviny a tym ze je lahky rastliny v nom dobre korenia a dentrit sa nedrzi na vrchu ako pri strku ale zapadne hlbsie kde je pristupnejsi rastlinam. S JBL filtrom skusenost nemam, ale cital som od viacej ludi ze po par rokoch zacne byt hlucnejsi, ale asi po eheime a fluwalu tretia najlepsia znacka. testy sa hodia ak je problem alebo ak by si chcel prejst na inu metodu ako EI. Zaklad je ako som uz pisal NO3, PO4, Fe u teba asi aj kH. Najlepsie je si ich presnost overit roztokom ktoreho hodnotu poznas, ono tie testy niesu uplne presne. Moj test na kH od JBL sa sekol o 2stupne, ale s tym sa da zit ;). ja osobne by som sa este potrapil s tym akva co mas, ak ho zalozis znova a skonci to rovnako tak to bude zabity cas ;)


sratch1 - 12/07/2012

Mam JBL E901 7 mesiacov a bezi ako hodinky a je tichucky.Podla mna cena vykon... Absolutne ziadny problem.. Jedine ze by som asi zobral teraz E1501..koli vykonu.. Ale aspon ma neskre tych 11W :-)


karlos - 13/07/2012

Smysl to má takoví,že když už ten substrát má a nevyhovuje mu, tak ho hned nemusí celí vyhodit a nahradit novým. Osobně bych zkusil třeba jen malí vzorek promíchat,a vyzkoušet jak to bude vypadat jak v to budou držet kytky a podobně .


Lubek - 14/07/2012

Rozhodol som sa že akvárium založím znovu, myslíte si že má cenu teraz pokračovať s EI? Asi si nechám ešte dva ostávajúce balíčky na potom. Otázka teraz znie ako sa rozhodnúť s tým substrátom... ale rozhodnutie je len na mne. Mám v pláne zakúpiť pár košíčkov rastlín od Rataja a rozbehnúť to nanovo.
Mimochodom nemáte nejaký typ kde zohnať nejaké pekné drevené korene do akva? Prípadne skaly...


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde