Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Zelené údolí

V kategorii: Deníky a diskuze našich

danyboy77 - 12/01/2013

Z tabulky jde videt,ze pokud je svetlo vyse nad hladinou tak se hodnoty PAR pekne rozprostrou od hladiny az k substratu a nejsou tam tak velke skokove rozdily v sile osvetleni,jako kdyz je svetlo tesne nad hladinou. Dobra prace kluci ;)


grunda - 12/01/2013

taky je vidět, že je obrovský rozdíl mezi světly. Tvůj Blau - stejný příkon jako Aqua 4x54W a dává jen poloviční PAR.


Gargamel - 13/01/2013

Je to reflektorem. Ten z Blau bude pravděpodobně líp odrážet světlo. Z dlouhodobého hlediska to může ušetřit dost peněz za energii, protože vlastně stačí svítit o polovinu míň.


danyboy77 - 13/01/2013

No kdo vi jak by to bylo s temi reflektory. My jsme merili za sucha ve vysce 60cm nad substratem,coz pri jednom paru zarivek davalo cca 50PAR coz jsem chtel. Pri zapnuti vsech zarivek ve stejne vysce vykazovali jednou tak vysoke hodnoty (jestli si dobre pamatuji) Pokud mi pak voda prida nejake to procento PAR navic po cele nadrzi tak ty hodnoty budou idealni pro muj planovany layout ...myslim :D U osvetleni 4AQUA je asi mozna nevyhoda jednoho spolecneho reflektoru pro vsechny 4 zarivky. Mozna by se tam po mensich upravach dali vpravit 4ks Juwel reflektoru. Kazdopadne vzhledove se mi libi vic tve osvetleni nez muj Blau (ten jsem ale objednal driv nez jste meli 4AQUA v nabidce,skoda :| ) Kazdopadne ti preji at ti to ted krasne roste ;) ...pokud na akva budes mit cas.


Gargamel - 13/01/2013

Pokud to nebudu flákat a budu pravidelně nově zasazené stonkovky prostřihávat, tak by z toho mohl být celkem pěkný layout.


danyboy77 - 13/01/2013

Kdyz tak muzes pokazde sadit nove kytky,to bude taky vypadat pekne a nikdo nepozna,ze to flakas :D ...maly zertik.


Gargamel - 30/01/2013

Dělali jsme nějaká videa nových světel, která prodáváme v e-shopu, takže jsem natočil moje akvárium. Takto mám řešeno osvětlení: http://www.youtube.com/watch?v=V0zlvgOKacM S grundou jsme to měřili a 35 cm od hladiny to dává všude u dna kolem 50 PAR. Vpředu, kde je vrstva písku nejnižší je množství PAR paradoxně největší, protože se tam světlo odraží od čelního skla.
Taky jde na kousku videa vidět, že po zástřihu se už stonkovky pěkně větví a houstne to.


kovval - 13/06/2013

Nazdar gargameli. Jak se daří tvému akvariu. Jde mi o spokojenost se sklabdou substrátu. Zamýšlím něco podobneho.


Gargamel - 13/06/2013

Ahoj, skladba substrátu je za tu cenu super. Písek je v podstatě zadarmo a k tomu ho jen prohnojit trochou Osmocote. Jestliže počítáš s tím, že budeš pravidelně přihnojovat do vodního sloupce, je to dobrý výběr. Řekl bych že o dost lepší než liapor nebo podobná srágora, protože z liaporu bych nikdy neudělal podobný svah. Ten písek drží v podstatě úplně stejně jako když jsem ho tam nasypal. Liapor je lehký, strašně se víří při sebemenším pohybu a o tom, že se před použitím musí převařovat nebo namáčet ani nemluvím. Akadama zase při použití osmocote dost živin propouští do vodního sloupce (při EI to nevadí, při střídmém hnojení by to ale mohlo dělat neplechu).


Dejvwa - 14/06/2013

Ahoj, prosímtě doporučil by jsi tenhle substrát při metodě hnojení PPS Pro?


Gargamel - 14/06/2013

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že PPS Pro je v podstatě jako EI, protože pokud nemáš opravdu silně zarostlé akvárium a hodně nesvítíš, rostliny ty dávky nejsou schopny všechny spotřebovat, takže ano, pro tuto metodu je to dobrý substrát.
Pokud ale chceš rostliny hnojivem limitovat, doporučil bych spíš nějaký jílový substrát jako ADA Aquasoil, Aquaclay od Rataje nebo něco podobného, protože do sebe tyto substráty váží živiny.


Dejvwa - 14/06/2013

Je pravda, že vlastně ani nevím, jak metoda PPS funguje, zda na limitujícím světle, nebo živinách resp. PO4. Dá se tedy říct, že u něhoho se silným světlem jsou rostliny limitovány živinami a se slabým osvětlením je limitní světlo? Není to tedy nějak striktně dáno jako např. u EI? Ten substrát asi vyzkouším, díky ;)


Gargamel - 14/06/2013

Nějak tak to je. U PPS záleží kolik rostlin máš a kolik mají světla. Pokud hodně, stihnou všechny dodané živiny vyčerpat a ty se stanou limitujícími.


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde