🔥Probíhá akce Více zde 01d 22h 37m 43s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Přírodních 150L

V kategorii: Deníky a diskuze našich

grunda - 14/03/2013

není kam spěchat, až budeš mít komplet zarostlé dno a stonovky až k hladině, tak nastane ta správná doba na EI


Krejc - 03/04/2013

Chtěl bych opět požádat zkušenější akvaristy o radu.

Rostlinám v akva se začlo konečně dařit i HC už se rozšiřuje, ale zrovna v této úspěšné fázi mi začala v akva bujet zelená řasa. Měl jsem předtím měnší množství hnědé řasy, ale nebylo jí nějak extra moc. Ta zelená potvora bují na skle i jinde o stošest.

Problém vidím v málém množství CO2. Dropchecked jsem měl tak před týdnem zelený a teď je pouze modrý. CO2 pouštím do akva vážně dost (proud bublinek v měřiči), ale difuzor ho nedokáže dostatečně efektivně rozpustit. Nevím zda problém může souviset s malým proudem nebo tím, že se mně značně zvedl počet rostlin, které spotřebovávají CO2. EI jsem zatím nenasadil...

Za případné rady budu vděčný. ;)


Krejc - 27/04/2013

Přidávám aktuální fotky z konce Dubna. Stonkovky rostou jako plevel a HC se už taky celkem rozrůstá. Anubias má na sobě potvora asi ruduchu, ale s tím těžko něco dělat.

Zvýšil jsem přísun CO2 a zlepšil distribuci (difuzor mám pod výstupem z filtru a bublinky jsou tak rozháněny) - není to sice moc pěkné ale efektivní to je. Řasa už moc nebují, ale na skle a další výbavě akva je pořád.

Nevím zda se už pouštět do EI nebo ještě vyčkat. Co myslíte?


danyboy77 - 27/04/2013

Ja byt tebou tak bych s EI jeste pockal a hnojil 1/3 davkama. Preci jen jeste nemas silne zarostle akvarium.


Krejc - 28/04/2013

Dík za radu, to by nejspíš šlo. Stonkovky jsem měl vytáhlé až k hladině, ale dost jsem to prostříhal, aby mi ten porost zhoustl :)


Gargamel - 28/04/2013

Jestli začneš hnojit podle EI, tak se ze stříhání te limnophily zblázníš.


Krejc - 28/04/2013

Toho se právě obávám, už teď to roste o stošest. Nejlepší by bylo nakoupit nějaké další rostlinky a limnophily se zbavit. Ale problém je, že teď nemám čas. Tak zatím počkám s další úpravou i EI a bude ;)


Krejc - 23/06/2013

aktuální foto...


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde