🔥Probíhá akce Více zde 00d 18h 40m 19s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Netherlands - battle with algae

V kategorii: Deníky a diskuze našich

danyboy77 - 25/06/2013

Hnojeni urcite nezvysuj kdyz uberes biomasy strihanim. A svetlo si nechej tak jak mas pokud ho mas dobre vylazene a nebo ho dej trosicku vis pokud jsou potize ;)


Dejvwa - 02/07/2013

Prosím o rady, včera jsem musel zlikvidovat Rotalu Wallichii, protože byla ve spodních patrech úplně zařasené nějakou vláknitou řasou a řasa na ní nebyla jenom na nových výhoncích. Stejný problém je i u ostatních rostlin. Když začnou ze stonku růst nové lístky, tak ty staré v jejich blízkosti začnou strádat a za chvíli jsou pokryty řasou, nejdříve hnědou a pak staghorn nebo nějakou vláknitou. Prostě pokaždé když začne z rostliny vyrůstat nový výhonek, tak ty staré, které jsou v jejich blízkosti resp. za nimi začnou strádat. Nevíte čeho to může být nedostatek? Nějaký mobilní prvek, nebo kolísání CO2? Za poslední dobu jsem akorát přestal přidávat PO4, ale z hodnotou v AQ to nic neudělalo, asi se ho stále hodně tvoří 1-2mg/l co se týče NO3 to je stále na vysoké úrovni cca 50mg/l protože vstupní voda má kolem 25mg/l. Hnojím dle PPS, ale přidávám o trochu víc než metoda doporučuje.

Můžete prosím poradit, jak by jste na mém místě postupovali dále? CO2 mám 2,5 bub./s a proud více než dostatečný.


Dejvwa - 11/07/2013

Moje "reverzní osmóza" :D By grunda. Díky, snad to bude fungovat. Pistii jsem dostal zadarmo v pěstírně aqua-daho.


grunda - 11/07/2013

bude, pistia je na dusíky nenažraná


Dejvwa - 31/07/2013

Ahoj, neví někdo, co jsou ty bílé skvrny na listech Ludwigie? To tmavý je hnědá řasa a trochu staghorn, ale na hranici mezi řasou a listem se tvoří tahle bílá skvrna.


Dejvwa - 25/09/2013

Ahoj všichni, přešel jsem z PPS na PMDD, zároveň jsem přidal jednou tolik světla, než jsem měl předtím a vypadá to, že se rostlinám začíná dařit mnohem lépe. Takže u mě snížení dávky PO4 asi funguje, teda rozhodně nechci tvrdit, že snížení PO4 pomohlo v boji s řasou, ale zcela jistě to bude CO2, které už nemůže být limitní, protože jsem teď naměřil snad 0,05 mg/l PO4, takže PO4 snížilo poptávku po CO2. Zdá se mi ale, že po přidání světla s hnojením PMDD se mi začaly rostliny více vytahovat za světlem a mají větší rozestupy mezi patry. Není to zvláštní? Po přidání světla by se rozestupy mezi patry měly naopak zmenšovat, není to tak? Nebo v tom je ještě něco jiného, tím myslím třeba to limitování růstu PO4?


Dejvwa - 10/11/2013

Měsíc po změně z PPS-Pro na PMDD (CSM+B, K2SO4). Stav 50mg/l NO3, 0,5 mg/l PO4. Eleocharis pořát moc neroste. Blyxa, Rotala konečně bez řas.


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde