🔥Probíhá akce Více zde 00d 22h 09m 43s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Nápady ke zlepšení

V kategorii: Připomínky a náměty ke stránkám

danyboy77 - 25/02/2013

Vypada to moc dobre Marceli ;)


administrator - 26/02/2013

Super ;) Dneska to hodím na web společně s vyhledáváním, včera jsem byl trochu v časovém skluzu, takže se omlouváme :)


Sentinel - 26/02/2013

Výborně, Marceli!!! :) .. supr, žes to dotáhl, ja se k tomu už pak nedostal..

2Admin: drobná poznámka jeslti si tedy mohu dovolit breptat do implementace, ty údaje by stálo zato vygenerovat všechny do jednoho dvojrozměrnýho pole bude to přehledněji skládat. ;)


administrator - 26/02/2013

Asi to bude lepší no, ale rozhoduji se, jestli místa bydliště na mapě mám automaticky generovat podle údajů v profilu, nebo si má každý zadávat své souřadnice. Spíše se asi přikláním k prvnímu řešení. :)


Ardjuna - 26/02/2013

Problém je ovšem v tom, že v profilech řady lidí údaj u místu bydliště chybí. U řady lidí, které jsem tam cvičmo doplnil já, jsem bydliště doplnil, protože ho třeba znám, ale v profilu to ti lidé nemají. Zkus na to mrknout a uvidíš, že to žádná sláva nebude. Chtělo by to nejdřív nějak povzbudit registrované uživatele alespoň k doplnění toho bydliště. Možnost by bylo také schůdným řešením přidat do profilu možnost uvést přesné souřadnice bydliště. Pokud by je uživatel vyplnil, pak by se mohly použít tyto přesné souřadnice. V opačném případě by se použilo jen to město. Myslím, že na netu se dá stáhnout i seznam českých měst se souřadnicemi (pokud byste to nějak využili).


Sentinel - 26/02/2013

Ohledně měst a údajů,
já bych se na souřadnice vykašlal, ne každej ví jak si to splašit (nebo alespoň já mám s lidma tu zkušenost). V mém příkladu byla fintak jak získat informace z jména města a republiky - To by se dalo použít i pro validaci na registračním formuláři, tak i pak při zobrazení.
Ohledně seznamu měst, kdysi jsem si zkoušel něco parsovat na velkém xml a tam byli všechny seznamy měst. mohu se na to večer podívat jeslti to najdu Ale je to mraky dat.. přijde mi to jako zbytečně složité řešení.

Defaultně lidi co nemají adresu bych umisťoval jen na českou republiku.


Ardjuna - 26/02/2013

Dávám odkaz na aktualizovanou verzi, kde jsou již údaje v tom vícerozměrném poli (pro lepší přehlednost skriptu) ... abyste s tím neměli žádnou práci. Jak ale pořešíte to načítání údajů z databáze, to už nechám na vás.

https://www.rostlinna-akvaria.cz


Sentinel - 06/04/2013

Admine neplánuješ přidat k jednotlivým produktům v e-shopu možnost komentářů/diskuze pod produktem? Bylo by to přínosné, resp. třeba když kupuju něco na czc tak vždy čtu tyhle příspěvky, člověk si pak vybere o poznání rychleji.


Sentinel - 17/04/2013

Měl bych další tip... vlastně dva ..
zprávy na profilu by mohly chodit na mail, pokud jej mám nastaven v profilu a měl bych zaškrtnuto přeposilat na mail. Ideálně pokud by současně se zprávou přišel i link, přes který bych mohl přenastavit přispěvěk jako přečtený. ;)


administrator - 17/04/2013

Předem bych chtěl poděkovat za tipy. Momentálně jsme přidali k produktů dotazy a snažíme se na ně odpovídat. Diskuzi pod produkty se trochu bráníme, protože chceme aby odpovědi byly relevantní a nešířily se polopravdy (tím neříkám, že naše odpovědi jsou vždy tou nejlepší volbou, ale všechny produkty jsme dlouhodobě testovali a už máme určité představy). Samozřejmě tam doporučujeme i jiné produkty než našeho eshopu, viz. třeba zářivky. Druhý problémem je, že tam přispívají neregistrovaní uživatelé, protože zákazník se nebude registrovat a pak vzniká spam (viz problém s videi na webu, kde budeme muset asi aktivovat diskuzi jen pro registrované).

Upozornění na nové zprávy určitě zapneme. Nějakou nedbalostí jsem jej musel při úpravách vypnout.

Momentálně web trochu vypadá že stagnuje, ale zdání klame. Připravujeme kupu nových věcí :)


Sentinel - 19/04/2013

Další tip (omlouvam se že spamuju furt s nějakými tipy, ale mě to prostě nedá) :)

na profilu nádrže je výkon osvětlení, jak je v několika článcích poukázáno tak W/litr je nesmysl, proč tedy tento mýtus dále živit. Buď navrhuji aby se kolonka zrušila, nebo alespon změnila název.
Ideálně z Marcelových měření (pokud by souhlasil) by šlo postavit kalkulačka -orientační, do které by se vyplnila vzdálenost od substrátu, světelný zdroj a kalkulačka by doplnila rozsah hodnot u hladiny a u dna (protože samozřejmě záleží i na vzdálenosti od zdroje ve smylsu posunu do stran, uváděla by se pouze hodnota přímo pod zdrojem)

Tip2:
některé prodejny .. jako třeba aqua-daho, také stále používají jednotku w/litr, co jsem se ale ptal, tak mi řekli, že je to pro konkrétní vodní sloupec a konkrétní zdroj světla, z toho plyne, že by se dala pro jednotlivé květiny vytvořit převodní tabulka doporučených hodnot.


Gargamel - 19/04/2013

Ta kalkulačka by byla super, klidně bych se o to nějakým způsobem pokusil, jakmile budu mít trochu času. Otázka na Marcela ale je, jestli si myslí, že je to možné? Je těch měření dost?
S těmi rostlinami ti moc nerozumím. Když aqua-daho u rostliny uvádí 0,5 W/l, jak to chceš převést na PAR u dna?


Sentinel - 19/04/2013

Ad kalkulačka:
myslím si, že těch měření je dostatečný počet, jsou to defacto diskrétní hodnoty, na který by se dala navrhnout interpolační funkce (z hlavy to takle nevyšvihnu ale dělalo se to přes polynomy).. stejně tak jak to dělá třeba excel.. myslím že se z toho dá i vytahnout ta funkce. ale v nejhorším případě si trochu obživím matiku a spočítám to pro naměřené zdroje.

Ad rosltiny:
špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem to tak že pokud udávají nějakou jednotku a jsou schopni říci za jakých podmínek, tzn světelný zdroj, a vzdálenost od zdroje, mohlo by jít spočítat doporučené PAR osvětlení u substrátu.


Sentinel - 30/04/2013

Napadla mě další funkčnost a pokud to shledáte zajímavým, rád se zapojím i do realizace.

Tou myšlenkou jsou transportní operace na profilu a nádržích. Resp přesněji řečeno možnost provézt import/export. K čemu by to mohlo být dobré? Jedna z vedlejších možností je samozřejmě zálohování. Pomiňme fakt, že dobré servery/hostingy mají backup, ale uživatel ne ;)

Hlavní myšlenkou je vytvořit xml formát - který by pokud by byl jednoduchý a efektivní, se mohl stát základem pro přenášení profilu mezi aquarijními servery. Xml (se xsd schematem) který by definoval položky uživatele, jeho nádrže a další parametry k nádrži, rostliny živočichy atp. (případně i s linky na obrázky) by mohl sloužit jako datová struktura. To jak by se naimportoval do konkrétního systému není potřeba řešit /tedy romě R-A.cz samozřejmě :))

Stejně má spousta uživatelů nádrže i na jiných serverech, takle by byla velmi snadná migrace či aktualizace profilů - aneb proč vše vypisovat 10x. :) konkrétní xml+xsd bych mohl připravit. +XSLT transformaci pro jednoduché zobrazení v prohlížeči.


administrator - 01/05/2013

Já se k tomu momentálně asi moc nedostanu a popravdě jsem s XSLT ještě nikdy nepracoval, ale pokud by jsi chtěl neco zkusit, tak budeme jen rádi. Pro začátek sem vytvořil, alespoň nějaký XML feed s kterým by se dalo pracovat:
https://www.rostlinna-akvaria.cz

Pokud by jsi tedy měl zájem, tak se o tom můžeme více pobavit v soukromých zprávách nebo mailu :)


Ardjuna - 01/05/2013

Zdravím kolegy, pokud jde o tu PAR kalkulačku, tak si myslím, že k tomu ještě nemáme dost měření. Zjistili jsme třeba, že velký rozdíl v intenzitě osvětlení hraje také délka trubic (nejen výkon, jak jsem si původně myslel). Chtělo by to proto změřit intenzitu osvětlení u všech základních typů T5 trubic (tj. různých délek). Pak by se s tím snad už dalo pracovat. Bohužel nemám peníze na to, abych si čistě pro testovací účely koupil sadu předřadníků pro všechny možné typy trubic. Ideální by bylo dostat se s PAR metrem do nějakého obchodu se zářivkami, kde by nás nechali, abysme si s tím hráli. To se nám ale spíše nepovede (zabralo by to několik dní!). Proměření jedné sestavy trvá tak 2 hodiny (musí se zaznamenat údaje z plochy třeba 60x80 cm v různých vzdálenostech, což znamená tak minimálně 300 údajů u každé sestavy). Navíc já také nemám vždycky čas se tomu věnovat.


Gargamel - 01/05/2013

Taky by byl velký problém v tom, co se použije za reflektor. Ten hraje velkou roli.


Burik - 26/05/2013

zdravím,mohl by už někdo něco udělat s přidáváním fotografií k nádržím?Stále mi to nefunguje,ve všech prohlížečích..prostě sem nevložím vůbec nic.Díky


milanstaffa - 02/12/2013

Zdravím a přimlouvám se za úpravu: při prohlížení prezentací nádrží najedu kurzorem na fotku a ta se zvětší ,bohužel je vidět jen její spodní polovna.Co vy nato?;)


Vyghum - 22/12/2013

Na to výše diskutované vyhledávání stále chybí odkaz přímo na stránkách. Pokud nejsem slepej, tak se na to nedostanu jinak, než z výše uvedeného linku... :/
Dále bych uvítal v prezentacích nádrží možnost filtrace i podle dalších kritérií, jako například podle objemu akvária. Když hledám nádrže v nějaké velikostní kategorii, tak by mi to ulehčilo práci...
Ď.


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde