🔥Probíhá akce Více zde 00d 10h 10m 03s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Nápady ke zlepšení

V kategorii: Připomínky a náměty ke stránkám

Ardjuna - 16/10/2012

Chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možné, aby byl u každého uživatele v profilu odkaz na jeho nádrž v prezentaci.

Příklad:
Čtu na fóru nějaký příspěvek od uživatele XY. Uživatel tam popisuje nějaký problém a já bych se rád podíval, jestli má v prezentaci nádrží založenu nějakou nádrž (abych zjistil nějaké podrobnosti k jeho akvárku). Nejsnazší způsob je kliknout na fóru u jeho příspěvku na jeho nick, což mě přenese do jeho profilu ... bohužel v jeho profilu vidím pouze to, kdy se zaregistroval, kolik má příspěvků ... ale chybí zde odkaz na jeho nádrž.

Myslíte, že by šlo tímto směrem vylepšit? Myslím, že by to bylo docela užitečné.

Kromě toho bych ještě zvážil, jestli také nezprovoznit možnost vyhledávání v příspěvcích na fóru. Čas od času se mi stane, že jsem už na něco odpovídal a stačilo by se na tuto odpověď odkázat, ale bohužel si nepamatuju, v jakém příspěvku jsem to už řešil.


administrator - 16/10/2012

Zatím jsem přidal prezentace akvárií pod avatar a pak je přidám i do profilu. Vyhledávat lze na: https://www.rostlinna-akvaria.cz/hledani?q=vyhled%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD

Zítra vyhledávání ještě upravím, aby se líp vyhledávalo a umístím na web odkaz na vyhledávání.


Ardjuna - 17/10/2012

Skvělá (a rychlá) práce! Díky!


Bedna - 03/11/2012

Mně by se osobně líbilo na stránkách nějaký chat kde by jsme si mohli online povídat,probírat nějakou problematiku atd...

pokud by to šlo myslím že by to uvítalo více lidí :)


Sentinel - 03/11/2012

2BEDNA & Admin: Na chat bych se vykaslal, jabber je lepší věc, alespoň za mě .. chat je spousta driny (pokud se nepoužije plugin ale i tak tu stejně nikdo nebude furt online) takže jabber talk je mnohonásobně lepší varianta, ja bych hlasoval spíše pro to a admin s tim nebude mit moc práce.


Bedna - 03/11/2012

bohužel jabber neznám ale nechám si poradit :) klidně by to šlo když se v tom bude dát bavit s ostatníma :)


Sentinel - 03/11/2012

BEDNA: http://www.jabbim.cz/ tady je link co je jabber: stručně řečeno, jako icq, akorat to má vic vychytávek, žádny reklamy jinej protokol, a da se to troch spravovat. ... více si přečti. spíše je to otázka na admina jeslti něco takového chtěji či neé.


administrator - 04/11/2012

Moc se nám nechce drobit zdejší fórum. Myslíme, že splňuje všechny požadavky a stále zde není taková aktivita aby se naplnil chat. Navíc, pokud se někdo snaží dohledat informace staršího data, tak by je na chatu vůbec nenalezl, takže chat neplánujeme. ;)


Vyghum - 27/01/2013

Když už tu byla řeč o dohledání starších informací, nějak tu nevidím nebo nemohu najít nějaký vyhledávač podle klíčových slov. Někdy by se to docela hodilo... při hledání konkrétních informací, které mohou být po webu roztroušeny např. u jednotlivých diskusí u presentací akvárií...


LaXo - 27/01/2013

Tiez sa prihovaram za moznost vyhladavat.


administrator - 27/01/2013

Vyhledávání tu je, ale nedodělané: https://www.rostlinna-akvaria.cz/hledani?q=vyhled%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD
Napíšu si to do úkolů a pak to ještě doladím, ale nemůžu říct kdy přesně to bude, protože je teď na stránkách docela dost práce. :)


Sentinel - 22/02/2013

Ahoj,
vidím že vyhledávání už se řeší :) supr! tak přejdu rovnou k druhému nápadu...

Admine, myslíš, že by bylo možné dodělat k seznamu členů mapku čr, kde by se na úroveň měst generovaly nějaky statusy kolik je v daném městě/kraji členů? Pomiňme fakt že je to zajímavá informace kolik lidí je v jaké části ČR ale z praktického hlediska - hromadné nakupy hnojiva, spolupráce lidí konzultace apod.. no proste mohlo by to tu a tam pomoci při řešení problémů ve smyslu víc hlav víc ví.

V žádném případě ti nechci nutit žádné řešení, ale velmi jednoduché by bylo například toto:
Google mapa, plus google maps api - javascript který zobrazí body na mapě, lze to udělat na různé úrovně přiblížení tzn celá čr ti ukáže jeden bod= bude číslo počet lid - všech, zoomneš na úroveň kraje, a rozhází se ti třeba 5 plzen, 3 klatovy , 2 rokycany .. a tam bude jen link na profil toho člověka.

Samo, že tento údaj je nepoviný, defaultně by měl každý nastaveno jen ČR.
Pokud by ti to pomohlo, mohu ti udělat statickou mapu, kam na tvrdo zanesu 10 ukazkovych jmen, a ty bys to třeba jen "zdynamičtěl" tzn dogeneroval si linky na lidi a seznamy lidí.


Ardjuna - 23/02/2013

Tak tohle je naprosto suprový nápad ! Přimlouvám se za jeho uvedení v život (pokud to půjde).


Woltix - 23/02/2013

Taky si myslím že by to byl dobrý nápad. ;)


Sentinel - 23/02/2013

2Admin: Funkční příklad
Chvíli jsem googlil, chviliněco početl, google maps api V3, řeší se to MarkerClusterem a InfoWindows ... Základní, ale funkční kód najdeš tady: http://dma.webzdarma.cz/ra-map.html ;)


administrator - 23/02/2013

https://www.rostlinna-akvaria.cz/kde-koupit-akvarijni-rybky-seznam-overenych-chovatelu , bohužel nemůžu přijít na to, jak udělat, aby se po kliknutí na bod v mapě, otevřel popisek s odkazem na daného člena. :o


Sentinel - 23/02/2013

zapřemýšlím jak by to šlo udělat.


Bedna - 23/02/2013

Suprovej nápad,ocenilo by to dost lidí a mohlo by to vést v budoucnu i případně k nějakým srazům apodobně :)


Ardjuna - 25/02/2013

2 admin a sentinel:
Tak už jsem to trochu pořešil za vás, a zde je výsledek:
https://www.rostlinna-akvaria.cz

Prosím admina, aby si když tak stáhl zdrojový kód + javascript ... a upravil to dle svých představ (až na to bude čas a chuť). Ode mě je to jen takový nástřel. Zdrojový kód půjde jistě ještě vylepšit.

PS: Souřadnice ke konkrétnímu místu (městu uživatele) se dají zjistit z Google Maps. Stačí si vyhledat město, klepnout pravým tlačítkem myši na dané místo, a z kontextové nabídky vybrat položku "Co je tady?". Nahoře se pak automaticky zobrazí souřadnice, které lze ve skriptu bez úprav použít.


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde