🔥Probíhá akce Více zde 02d 08h 00m 35s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

MOJE PRVNIČKA

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Ardjuna - 22/01/2013

Musím uznat, že jsem si předtím neověřoval výkon a objem filtru "Eheim Biopower 240" u této nádrže. Podle výrobce je objem filtračních náplní u tohoto modelu jen 0.7L a výkon čerpadla přibližně 280 l/h (max. 750 l/h, což je předpokládám výkon "naprázdno"). U 200L nádrže tedy její objem přečerpá jen asi 1x za hodinu, což je opravdu málo. V kombinaci s malým objemem filtrační náplně (0.7L) to opravdu není žádná sláva. Je pravda, že málo výkonný filtrační systém může významně přispět k tvorbě řas, protože nezvládne tak dobře zbavovat vodu nečistot (především organických). Možná bych v tomto případě zvážil investici do lepšího externího filtru - např. Eheim Classic 600 (výkon čerpadla: 1000 l/h, objem filtračních náplní: 6L, cena: 2500,- Kč).


Tom - 26/01/2013

Ten Biopower jsem zvolil proto, že u vnitřního filtru nehrozí jeho protečení a vyplavení bytu.
Jinak vím, že vnější by byl daleko lepší. přemýšlím např. o Eheim professionel 3 2075. Ten by mohl být pro moje akva ideální, jen nemám zkušenosti s vnějšími filtry a bojím se aby nedošlo k úniku vody v místech kde se napojují hadice a podobně to je jediný důvod proč jsem zatím stímhle filtrem váhal.


Ardjuna - 26/01/2013

Eheim Professionel 3 600L (4500,- Kč) je skoro o polovinu dražší než Eheim Classic 600 (2500,- Kč). Přitom mají skoro stejný výkon (1250 vs. 1000 l/h) a úplně stejný objem filtračních náplní (6L). Záleží samozřejmě na tobě, čemu dáš přednost. Ty ušetřené 2 tisíce Kč bych já osobně raději investoval třeba do CO2 sady, rostlinek nebo hnojiva.

Jinak vnější filtry jsou naprosto bezpečné a dlouhodobě prověřené, takže bych se nějakých úniků vody rozhodně nebál. Používá je obrovské množství akvaristů po celém světě a zatím jsem nikde na fórech nečetl, že by se někomu ten filtr rozbil takovým způsobem, že by mu vyplavil byt.


stafflik - 26/01/2013

Tak já se přiznám k problémům s těsností. Mám teda Fluval 304 a je to už dědeček, ale za ty leta je problém s těsností hlavy a těla filtru, nehledě na jejich akvastop, ten už sem kupoval potřetí. Ale nedělal bych z toho vědu, vždy se to projevilo hned po připojení po čištění, takže se to dalo pochytat slušně. Jenom to chce hlídat


Alcide Nikopol - 26/01/2013

jak uz nekdo psal ja bych se taky nebal tech novych tetra tecu, cenove to ve vysledku vyjde zhruba na polovinu co eheim navic maji nizsi spotrebu a udajne i hlucnost a vetsi objem , a ta spolehlivost novych revizi taky nebude tak spatna vzhledem k tomu, ze je samotnym vyrobcem poskytovana 3 leta zaruka.


Gargamel - 26/01/2013

Tetra-tec určitě není na stejné úrovni jako EHEIM, to ani náhodou. Hlavně EHEIM Classic je hlavně spolehlivostí úplně jinde. Momentálně mám dva Classicy a ani jeden nejde vůbec slyšet. Absolutní ticho.


Alcide Nikopol - 26/01/2013

To nikdo nerikal. Nikdo nezpochybnuje kvalitu eheimu, ale kdyz si vezmu eheim 2215 + media + dvojkohout jsem na nejakych 3000,- naproti tomu srovnatelne vybavena alternativa od tetra tecu EX 600 vyjde na 1500,- . Tak je pak na zvazenou zda ma smysl si priplacet. Pro nekoho jiste ano pro nekoho jineho to tak jendoznacne byt nemusi.


Gargamel - 26/01/2013

Pro toho, kdo chce mít filtr bez zanášení a tečení více jak dva, tři roky ano. Pokud si projdeš fóra, tak po téhle době hodně lidí hledá na tetratec těsnění, protože teče. Jeden EHEIM Classic už mám asi 6 let a kromě čištění jsem na něj nemusel sahat. Máš ale pravdu, že je to na každém. Kdo chce nerozbitný filtr na celý život, zvolí Classic. Z tvého příspěvku to v podstatě vyznělo (říkám schválně vyznělo, třeba jsi to tak nemyslel) nějak takhle: Proč kupovat EHEIM když za polovinu ceny dostanu stejně kvalitní tetratec. To ale podle mých zkušeností a spoustou lidí se kterými jsem se bavil (včetně prodejců tetrateců a eheimů) není pravda, proto jsem na to musel reagovat.


Tom - 19/02/2013

Od založení akva jsem postupně udělal pár změn a prošel jsem si proplematickým obdobím s hnědou i zelenou řasou než jsem to vychytal. tak tady je pár fotek aktuálního stavu.


Sentinel - 19/02/2013

Hezké..
napadá mě otázka, jak řešíš pohyb vody resp distribuci co2 a hnojiva v hustě zarostlých částech..?


Tom - 19/02/2013

Používám Hidor Koralia 1600 pod kterým mám co2 difusor. Nejspíš to svůj účel plní dobře, vzhledem k tomu, že se u mě řasa nechytá. jen mám problém se slepou hladinou, ale to vyřeším později až si koupím vnější filtr a udělám rozstřikovací rampu po celé zadní stěně .


stafflik - 19/02/2013

Jakým stylem sázíš pupečník?? (Hydrocotyle leucocephala) Mě se s tím vůbec nedaří. Potvora vždy v písku uhnije a vyplave. Přitom jinak roste jak o život.... :@


Tom - 19/02/2013

Jednoduše jsem u rozvětvení odtrhl spodní lístky uchopil do pinzety a zasadil co nejhlouběji, (rád totiž potvora vyplavává). Jinak mě zatím neuhnívá a je to učiněnej plevel.:)


stafflik - 20/02/2013

Herdek tak čím to může být? Uhnívá ten stonek kompletně co je zasazeno v písku. Nic jinyho než písek ve dně nemám.. :@


Tom - 21/06/2013

Po nějaké době jsem si konečně pořídil nový vnější dostatečně velký filtr a zhotovil roztřikovací rampu. Teď mohu říct, že jsem konečně s proudem v akva spokojen. S tím však musela přijít i nutná změna v rozvržení rostlin, aby velké nestínily menším atd. s tím jsem stále nebyl spokojen. Proto jesm přikoupil nové rostlinky a některých se zbavil a snad až se to trochu rozroste bude to konečně ono.


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde