Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Angusovo akvárium

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Angus - 11/08/2013

Dne 11.08.2013 v 16:54 byla založena prezentace akvária Angusovo akvárium.


Angus - 11/08/2013

Dnešním dnem bylo zrušeno Iwagumi a začne se pracovat na novém Layoutu. Hned mě napadá první dotaz.... :)

Ze starého akva jsem vyndal a lehce propral ADA Amazonia Aquasoil (asi 6kg). Bohužel v akváriu bylo podloží Tropica a při výběru Aquasoilu se mi samozřejmě podloží a Aquasoil smíchalo. Nyní, ikdyž jsem vše propral, mám Aquasoil se zbytky Tropica podloží. Je možné i takto použít? Přeci jen jsou to nějaké peníze... Mám v úmyslu použit tento zbytek jako podloží a na to koupit ADA Aquasoil powder a překrýt tak 2cm vrstvou... tím by nemuselo dojít k úniku Tropicy do vodního sloupce...


danyboy77 - 11/08/2013

Podle me by se to pouzit dalo kdyz to prekryjes novou vrstvou. Mozna bych na dno jeste pridal osmocote nebo agro aquaplants.


Angus - 12/08/2013

Díky, nějaké podloží tam asi dám. Ačkoliv mám v plánu kořeny, kameny a hoodně rostlin, dopředu bych chtěl opět zkusit nějakou kobercovku... přemýšlím nad nějakou nenáročnou? HC mi moc nešlo a nevím jestli se o něj ještě pokoušet... (ačkoliv ted by měly být podmínky lepší, např. POWDER, který jsem před tím neměl a HC špatně kořenilo)

Nějaký tip na nenáročnou kobercovku?


Burik - 12/08/2013

Eleocharis sp mini.Roste mi i v ve velké Amazonii a náročná není


Angus - 12/08/2013

Spíše jsem rozmýšlel nad Glossostigma elatinoides?


Angus - 12/08/2013

Ta sp mini by nebyla špatná, ale je poměrně hůže dostupná (pokud vím tak jí nabízí pouze Adam Votava za cenu 150kč cca). Ještě mě napadlo Eleocharis Parvula - ten by měl být vyšší, ale s cenou 25kč/ks (aqua-daho.cz) by to mohlo být finančně přijatelnější řešení.

Buď vzít sp mini a pokrýt 10%dna nebo vzít za stejné peníze Parvula a pokrýt 90% dna...


a nebo vyzkoušeím ještě jednou HC Cuba :)


Burik - 12/08/2013

záleží na tobě,kolik chceš investovat,a jak by měl trávník vypadat,ale Eleocharis sp.mini je od Tropici inVitro ve skvělý kvalitě.A z toho jednoho kyblíku toho vysadíš fakt velkou plochu a časem to doroste.

Aqua daho nabízí i nějaký Eleocharis minima,ale těžko říct,co z toho pak bude.

nebo toto: http://www.aquascape.cz/eshop/invitro-rostliny/1161-elatine-hydropiper-1-2-grow.html to vypadá taky celkem hezky a není náročná


danyboy77 - 12/08/2013

Mi sp. Mini pri DSMku rostlo docela pomalu, ale jak jsem to pak zalil vodou tak to rostlo mnohem rychleji. Kup 4 nebo 5 kelimku to by pro tve akva mohlo stacit, jsou docela velke. Hlavni je pri startu nepresvitit a neprehnojit do vodniho sloupce a s mirou s co2 . Velice se mi ted osvedcila na rasu snek Neritina zebra. Koupil jsem jich 15ks a do tydne bylo po Staghornu. Stoji jen 30kc a udelaji hooodne parady za malo penez. Ne jako krevety, ty se jen flakaj a cumi s akvarka :D


Vyghum - 12/08/2013

Jo jo, Neritiny jsou krásné a řasu mají rády, parádu nadělají taky... ale jen do doby, než začnou klást vejce, to je pak celé akva jako poseté malinkatými bílými tečkami, které nejdou z ničeho pořádně oddělat... Podobně je na tom i Clithon, ale ten má menší véca a dává je do spár, tak to není tak moc vidět...


danyboy77 - 12/08/2013

Ty vajca casem snad odpadnou a nebo je ryby sezerou. Neritina se totiz v akvariu nerozmnozuje, je to sni jako s Japonikou, potrebuje v urcite dobe slanou vodu. Zere pouze rasy, pokud uz v akva zadne rasy nebudou tak uhyne hlady. Tak ze za sebe ji doporucuji ;)


Vyghum - 12/08/2013

Tak pak pošli foto, jak vypadá akva po zahájení snůžky vajec od 15 Neritin ;)


danyboy77 - 12/08/2013

Vajica jsem zatim objevil jen na korenech jinak nikde. Jestli to pujde vyfotit tak fotku pridam ;)


Angus - 13/08/2013

Tak substrát objednám. Nyní skutečně dodržím ADA komponenty. Na dno POWER SAND Special 2l, po té ADA Aquasoil 9l (3l nový + 6l z minulého akva), navrh ADA Aquasoil powder 3l.


danyboy77 - 13/08/2013

Ted se ti dilo urcite podari ;) Nastav si co2 na 20-25mg/l a hnojivo krom drasliku asi zadne aspon prvni mesic. Kde jsi sehnal to pekne pocitadlo bublin? ;)


Angus - 13/08/2013

Mám v plánu hnojit pomocí INVITAL hnojiva ze zdejší produkce. První měsíc INVITAL FEROX (mikroprvky, draslík) a od druhého měsíce INVITAL FEROX NPK(mikro, makro). Mělo by se jednat o metodu PPS Pro.
CO2 plánuji pouštět NONSTOP bez nočního vypínání a nastavím ho na méně než v předešlém akva pri EI (snažil jsem se docílit žluté barvy).

DANYBOY77 to počítadlo bublin jsem koupil od Adama Votavy na aquascape.cz. Bohužel jsem ho před týdnem rozbil! :( velká škoda. Opět budu používat to levnější klasické. Tím mě napadá... věčné téma bubl/sec je vlastně úplně zbytečné, protože v každém počítadle bublin jsou ty bubliny jinak velké :) V tom spirálovém počítadle, na které se asi ptáš, jsou mnohem větší než v tom klasickém skleněném....


Angus - 13/08/2013

Úvahy ohledně kobercové rostliny pokračují... Je snažší na pěstování Eleocharis sp. mini nebo Hemianthus C. Cuba?

Asi se budu rozhodovat mezi těmito... Eleocharis bych vzal od Tropicy nebo Cubu od Aqua-Daho


Burik - 13/08/2013

Težko říct,ale asi bude o něco náročnější HC,ale obojí mi roste dobře,nepřipadá mi to tak těžké.

HC z Aqua daho jsem měl a rostl moc pěkně


danyboy77 - 13/08/2013

Ja mel Cubu, in vitro, rataj a aqua-daho a dennerle. A aqua-daho mi znich prisel ze je nejhur zabaleny v kosickach. Je ale zase nejlevnejsi. Eleo je urcite min narocne. Podle me se v ADA substratu bude darit kazde rostline. Jen je potreba zvolit spravny layout a dobry proud to je urcite klicove. Mas tu vyhodu, ze Marcel uz promeril svetlo ktere pouzivas, tak ze vis presne do jake vysky ho dat. Ja byt tebou tak bych tak brzo PPS pro nehnojil. Mi se to vymstilo. Ja ted pridavam jen draslik a mam klid. Sam Marcel mi psal ze ve svych dvou akvariich kde ma ADU vubec nehnoji a vse mu paradne roste. I vysoke davky co2 pusobi na rasy jako dopink. Sam jsem se o tom presvedcil. Tak ze ted jen 20-25mg/l takove davky dava i Amano. Je dobra investice do ph controleru. Koupil jsemho a je to fakt dobra vec.


Tak pridavam fotku tech vajec od Neritiny, jsou v prostred toho korenu. A fotku sp.mini


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde