🔥Probíhá akce Více zde 01d 17h 08m 24s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

4AQUA Osvětlení

V kategorii: Osvětlení

Sentinel - 06/04/2013

Dnes jsem se konečně dostal k zapojení nového osvětlení 4AQUA 120cm. Tak přidám pár svých postřehů.

Nejprve nadšení z designu, ale postupně trocha zklamání z provedení. První věc (byť tu není nic extra složitého), ale návod by měl být součástí. Trošku mě zarazilo že jsem musel trochu lovit dotek zářivek, ale tak budiž. Když to nebude zhasínat a bude to fungovat jak má... Nemám s tím problém. Co mě trochu zaskočilo, bohuže v negativním slova smyslu, tak to jsou nezapojené vypínače! Ano všichni provozujem světla na hodinách, ale když už tam ten vypínač je, mohl by fungovat.

Kolejnice na držáky, nejdou nasunout. Pravda objednal jsem si závěsné světlo, ale když u toho jsou i kolejnice a držáky na sklo, čekal bych snadnou manipulaci. Nevím jeslti mám tu plastovouo část co se zasouvá do hliníkové kolejničky trochu upravit nožem aby byla tenčí? (do doby než pořeším zavěšení).

Celkově jsem tedy lehzce zklamán z robustnosti provedení a některých částí ve stylu urob si sám (to bych po zkušenostech čekal spíše u Polského výrobku).

Poprosím o radu, jak s těmi vypínači je-li to standardní postup si to zapojovat sám, a potom ty kolejničky jeslti lehce upravit patici plastu.
Díky ;)


danyboy77 - 06/04/2013

Gargamel ti urcite poradi.

A za me ti napisu,bud rad,ze jsi nekoupil Blau Lumina. Jestli jsou vsechny jejich svetla zpracovana tak jako to moje tak by jsi byl urcite pekne nasrany na to kolik to svetlo stoji. Mit moznost ho videt v realu driv pred koupi,tak urcite radej koupim svetlo co mas ty (i stema mouchama,za ty penize to stoji) a jen bych v nem lip vyresil reflektory. A mit penize nazbyt tak jdu urcite do Giesemannu a jejlip jen vybojku.


dobrman101 - 06/04/2013

Ahoj kluci:) , rád se přidám do Vaší diskuze. Taky jsem si cca před děma měsíci pořidil toto světlo 4x54W. Desing je opravdu hezký proti tomu nic, ale vypínače též nefungují a držáky taky nejdou nasunout:o Jen jsem je zkoušel ale nepotřebuji je, použil jsem lanka. Nezkoušejte to světlo z boku rozdělat, neboť nelícuje a budete mit horor ho dostat zpátky. Jinak jsem s cenou spokojený pokud to srovná s jinými výrobci. Kytky neřeší kvalitu provedení ale jak svítí. Pokud nekdo ke mě přijde na návštěvu tak vidí jak vypadá a když vysí tak ani ty vady nejsou vidět. Blau jsem chtěl pořídit nad své druhé AQ, ale za ty prachy ho budu chtít vidět aby jsem si nenaběhl. Pro mě Giesemann 4x80W je od Blau o 6000 dražší:@


grunda - 06/04/2013

zkus se podívat tady http://www.sewatec.de/ ,mají celkem příznivé ceny a velký výběr. I značky co se v ČR neprodávají.


Vyghum - 06/04/2013

Jo jo, když už nejsou love nazbyt, je nejlepší si světlo vyrobit sám... Návodů na Netu jsou mraky a můžete si to vyrobit přesně tak jak potřebujete. Jen musí být jeden trochu šikovnej, nebo mít dobrý kontakty na lidi co jsou šikovný ;)


administrator - 06/04/2013

Problém s vypínači - světla jsou úmyslně již od výrobce odpojena od vypínačů. Výrobce nám na naše opakované stížnosti napsal, že vypínače na světlo nezapojují z toho důvodu, že si lidé přáli zapojovat přívodní kabel do spínacích hodin, takže udělali místo zapojení spínačů napojení na dva výstupní kabely. Funkce je naprosto stejná, protože ty dva kabely fungují v podstatě jako ty nefunkční vypínače. Protože ale mají na skladě ještě hodně krytů i s vypínačemi, musejí je doprodat a proto jsou spínače slepé.

Bohužel u některých světel kolejničky nelícují s držáky přesně a proto v eshopu prodáváme světlo jen jako závěsné, nikoliv do držáků nad akvárium, ale ke každému světlu je přidáváme. Z osobních zkušeností stačí je trochu obrousit pilníkem. Jde to lehce protože je to vyrobeno z plastu.

Jsou to takové mouchy, které zbytečně kazí celkový dojem. Hlavní je, že elektrika vevnitř funguje tak jak má a žádné reklamace nechodí.
Jinak problém s vypínači a kolejničkami je jen u čtyřzářivkové verze, všechny ostatní jsou OK. Doufejme, že jakmile výrobce doprodá ty staré kryty, které jsou na skladě, problém napraví.


Gargamel - 06/04/2013

Přidám svoji zkušenost s těmi závěsnými světly, protože jsem je měl všechny v rukou. Na trhu v ČR jsou v podstatě jen 3 značky takových světel:
Giesemann
Blau
4AQUA

Giesemann je jiný level. Maximální kvalita včetně dílenského provedení. Cena je ale šílená - v ČR je nejlevněji k dostání za 10778,-Kč ve variantě 4x54W. My jsme měli tyhle světla dříve v nabídce, ale celkem jsme jich prodali tolik, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky a to jsme to prodávali snad 30% pod doporučenou cenou.

Blau - Dany už tady k tomu něco napsal. Cena je za 4x54W od 5138,-Kč. Osobně znám dva lidi, kteří to světlo vrátili kvůli vadné elektroinstalaci. Z nabídky jsme to vyřadili, protože opravdu nemám chuť řešit pořád reklamace.

4AQUA - cena u nás je momentálně za 4x54W 3184,-Kč: https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/osvetleni-akvaria/4aqua-zavesne-osvetleni-120cm-4x54w-t5 Má přesně ty mouchy, co tady zazněly a zbytečně to tomu kazí celkový dojem. To ať už si výrobce sáhne do svědomí. Hlavní ale je, že je elektroinstalace naprosto OK a nechodí žádné reklamace, což je pro mě důležité a proto to máme v nabídce. Tohle světlo používám i nad svým akváriem a za tu cenu jsem fakt spokojený. Danyboy byl u mě, tak potvrdí a mám stejný názor jako on, pokud bych šel do Giesemannu, tak bych bral rovnou výbojku.

EDIT: Teď jsem si vzpomněl ještě na jedno závěsné světlo, a sice AQUA-NOVA. Měl jsem ho cca 1 měsíc, než mi bouchlo. O problémech s tímto světlem se dočtete v deníku k mojemu akváriu: https://www.rostlinna-akvaria.cz/forum/zelene-udoli-194-0


Sentinel - 06/04/2013

2Admin: děkuji za support.

Pilníček to vyřešil ty držáky (než se pověsí).
Svítít svítí opravdu pěkně! Takže byť jsem byl odpoledne docela rozmrzelej těch drobných much co kazí celkový dojem (jak napsal Gargamel) bych do toho šel znovu. A i doporučil dalším, jen .. a to bych možná na webu uvedl.... že ty vypínače jsou odpojené ať se další lidé nediví.


Vyghum - 07/04/2013

... a spolu se světlem dodat, jako standardní příslušenství, jehlový pilníček vč. návodu co je kde potřeba dopilovat aby to fungovalo :P


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde