🔥Probíhá akce Více zde 02d 10h 06m 16s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

10 největších mýtů v rostlinné akvaristice

V kategorii: Ostatní

Andrew777 - 22/03/2015

S většinou více méně souhlasím, to se ovšem nedá říct o bodě č.8. Rostliny ke svému růstu a správné fuknci fotosyntézi potřebují specifické spektrum světla. Chlorofyl A potřebuje světlo okolo 430nm. Chlorofyl B pak cca 650nm. Jinak řečeno modrou a červenou složku světla. Lidské oko je nejvíce citlivé na složku cca 550nm což je zelená. Tudíž čím víc, se vám zdá, že akvárium svítí, ( vidíte zejména zelenou složku) tím rostlinkám ubližujete, světlo, které oni potřebují totiž nevidíme tak jako oni, lajtsky řečeno. Takže zářivky pro rostliny nejsou sice nutností ale nejsou vyloženě hovadinou. Dají se najít běžné zářivky osram ovšem se specifickým spektrem záření. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ideální osvětlení je LED studená bílá, s kombinací 3:1 s teplou bílou. Studená bílá obsahuje zejména modrou složku, pro rostliny doslova ráj, teplá bílá zelenou pro oko a zbarvení ryb a část červenného spektra pro doplnění rostlinám. Sečteno podrženo. není světlo jako světlo;)


Ardjuna - 23/03/2015

.


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde