🔥Probíhá akce Více zde 01d 06h 07m 12s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Vhodné nízké rostliny

V kategorii: Obecně o rostlinách a

sia333 - 02/09/2012

Zdravím Vás všechny pánové:)
po informacích zde od Vás obdržených, děkuji za ně, chtěl bych znát Vaše názory..
V akváriu o výšce 70 cm a vzdálenosti od substrátu 67 cm ke zdroji světla (2x 54w narvaHQ) což v souvislosti o watáži na litry moc rozhodně není, ale o tom se již hodně diskutovalo, chtěl bych znát Váš názor , co by jste pořídili za rostlinné osazenstvo ke dnu.
CO2 na 4bublinkách/sekunda, dle drop checkeru cca 20-25mg/l, FE 0,5 + NO3 20-25 + PO4 0,8-0,9 vše dle testu od JBL.
Glossa, eleocharis, staurogyne, p.helferi... nebo se na to radši vykašlat a nesnažit v takto relativně málo osvětleném akva (500l ) pěstovat tyto druhy rostlin..
Jak by jste postupovali Vy:D
Děkuji za rady, postřehy, uváhy, díky..


grunda - 02/09/2012

jaké jsou komplet rozměry akva? hlavně šířka.


Gargamel - 02/09/2012

O světlo až tak moc nejde, spíš o CO2. Plyn má tendenci z akvária unikat do vzduchu a všechen míří ihned k hladině. Aby se dostal dolů ke dnu, je potřeba poměrně silného proudu. Obvzlášt v 70 cm vysokém akváriu je toto opravdu těžký úkol. Vybíral bych nějaké na CO2 ne tak náročné rostliny. Napadá mě třeba sagittaria subulata. Eleocharis by možná taky mohl jít, težko říct bez bližších údajů. Růst bude ale dost pomalý. Je třeba vyzkoušet. Jinak takové dno pokryté anubiasem var. nana taky nevypadá vůbec špatně.


grunda - 02/09/2012

Lilaeopsis, Staurogyne, Marsilea by taky mohly jít, ale tam už záleží i na světle, CO2 by se dalo pořešit reaktorem. Jinak by určitě rostly Cryptocoryny - třeba wendtii Tropica


sia333 - 02/09/2012

Rozměry :
150 délka /50 / 70 výška
Ta sagitárka mě už taky napadla, anubias by se mě moc líbil, ale trochu se bojím řas, ještě to moc vyladěné není, tu a tam 2x2 cm sinice, hlavně na kořenu a ruducha na kořenu a pozadí taky ještě nezmizela...
Zatím na rozptyl používám čerpadlo o 2,000 litrech a co2 je napojeno přímo na něj takže to si myslím by mohlo být ok...
Jak je to s tím sázením anubiasů do dna, to není moc v pohodě že?
Možná to světlo mohu doladit, přidat druhou 2x54w stačí jen zapojit nebo jen na část dne, ale toho se docela bojím, minule se my to dost vymstilo..
Staurogyne se mi líbí taky ale to světlo..
Jinak už dorazil difuzor 50mm + koralia ( ten altman je hrozná obluda ) tak to zkusím, ale jinak s tímto rozptylem jsem vcelku spokojen až na ten vzhled..
Možná i ty Cryptokoryny .. taky moc hezká kytka..
Díky zatím všem za čas


grunda - 02/09/2012

světlo bych nepřidával, přitlač na CO2, 4 bubliny na 500 litrů jsou málo, pak by ti mělo růst skoro všechno


sia333 - 02/09/2012

Ok přidám na těch 6 bublinek jak jsi mi psal už minule u jiného vlákna..Díky


LaXo - 12/10/2012

Osobne by som sa nebál ani Glossy a Staurogyne tiež nie je podľa mojich skúseností extra náročný na CO2. Eleocharis parvula by som ale rozhodne skúsil. To strihanie Glossy 70cm pod hladinou si nejak neviem predstaviť ;)
Na údržbu je parvula menej náročnejšia a tuším aj čo sa CO2 týka. Hmmm, ale ten vodný stĺpec, 70 je už na žiarivky pomerne dosť silná káva. Nemusí byť veľa svetla, ale aby efektívne pôsobilo na dne akva, možno HQI by bolo lepšie.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde