Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Substrát

V kategorii: Substráty, kameny a kořeny

anub - 18/07/2017

Ahoj chtěl bych založit nové 720l akvárium čistě na ADA Aquasoil Amazonia.Docela by mne zajímalo, jak jste po letech pozorování celkove spokojeni tady s tímhle substrátem? Ono to vyjde na docela dost peněz a to akvárium už nechci nijak předělávat po založení. Proto bych se Vás chtel na to zeptat,zda jste s nim spokojení i po delší době, nebo co Vám na něm vadi ?


Stranka - 25/07/2017

Lepší investice by byla do zásobního substrátu AGRO pro vodní rostliny a navrch například liapor nebo písek. Fungovat to bude stejně, spíš lépe a za méně peněz. ADA je přeceňovaná, tolik živin v sobě nemá - všechny se stejně vyplaví při záběhu první měsíc při urputným měnění vody....


anub - 18/08/2017

Nad tady tím substrátem jsem taky uvažoval, ale při následném nějakém zásahu do dna při přesazování si to nedokážu představit co by bylo. Ta ADA je opravdu dost dráha a tou výměnou vody první měsíc, to je taky pěkný zahul,nebo jsem spiz zvažoval, že to udělám metodou DSM na 3-4 měsíce.A po te době, bych zvedl hladinu 5cm nad substrát a měnil bych jenom tady ten objem vody nad substrátem. Protože měnit tamhle 200-300 litrů vody mi pride docela brutální a nebo před vložením do akva ji 2-3x proplachl a pak ji tam dal.


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde