🔥Probíhá akce Více zde 02d 11h 24m 24s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Stone Garden

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Venny - 12/06/2012

Dne 12.06.2012 v 21:54 byla založena prezentace akvária Stone Garden.


Vladik - 13/06/2012

Ahoj, povedeš si k téhle nádrži i nějaký deník s fotkama? Chystám se totiž taky zakládat miníčko s ADA Amazonia a zajímalo by mě jak akvárko s tímhle substrátem zaběhnout. Docela by mě to zajímalo a nejen mě hádám.
Píšeš taky, že používáš hnojiva od EasyLife a že hnojíš metodou Estimative index. To se dostáváš na ty týdenní hodnoty pomocí těchhle hnojiv nebo si ještě mícháš roztoky z chemikálií?


Venny - 13/06/2012

Ahoj, určitě deník s fotkama bude, ale momentálně to tu moc nefunguje :). Zatím deník s fotkama mám zde - http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=7989.

Co se týče ADA substrátu. Je to znát již po pár dnech. Vše roste takřka na hned. Další věcí je, že tenhle substrát nijak nesesedá a když na něj položíš kameny tak se nepropadne. Takže výborný na layout nádrže.

Co se týče EI a Easy Life hnojiv. Používal jsem je už u tohoto akva - http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=7374. Jednoduše kouknu na doporučenné dávkování. To si pak zhruba vydělím na 30L a 7 dní v týdnu. No a aby toho nebylo málo, tak toho naleju do vody radši o něco víc. Rozhodně nic neměřím, nepočítám nemíchám. Takto mi to vyhovuje.


Vladik - 14/06/2012

No ten layout minulého akva byl bombový, akorát to tam kazí ten filtr, který jde vidět. Neuvažoval jsi, že by si ten filtr nějak pořešil? Třeba dát tam nějakou fólii na zadní stěnu a dát tam místo té rosztřikovací rampy nějakou skleněnou fajfku?
K hnojení máš fajn přístup :D ale v těch akvárkách pod 150 litrů mi taky přijde zbytečné se piplat s chemikáliema, míchat a vážit, to raději dám těch pár kaček za EasyLife nebo nějaké NPK hnojivo. Když už je to akvárko pak větší, tak už to ale leze do peněz.
Těším se na další průběh.


Venny - 14/06/2012

Tak určitě :) ... s filtrem pravda, ale ono nejde na něj dát sklo :). Sice je externí, ale motor je právě u nasávání a ostřikovací rampy. Při focení jsem ho mohl dát pryč, to jo. K tomuto akváriu přijde jiný externí filtr se sklem. Takže to bude zase o něco hezčí.

U hnojení jsem stejného názoru. Do velké nádrže komerční hnojivo nemá smysl. Ale velkou nádrž si neudělá začátečník nebo 10 letej kluk či holka, co pak nebude mít na hnojivo a nebo si nebude umět namíchat chemii.

Včera jinak nasazeny otíci. Začíná se dělat světlý povlak na rostlinách. Začal jsem s výměnou vody obden, ale vrátím se zpět k denní výměně. Povlak zřejmě způsoben hnijícími listy Lilaeopsis novae-zelandiae.


Venny - 15/06/2012

Dnes zastřihnuta Eleocharis vivipara. Věřím že se nastartuje. Na jejích "trsech" se navíc usazoval bordel, tak věřím, že to pomůže i proti tvorbě řas.


Gargamel - 15/06/2012

Eleocharis jsem pěstoval dlouho a osvědčilo se mi ho pravidelně zastřihávat. Krásně potom houstne.
Hlavně vydrž měnit vodu, každý den klidně půlku, čím víc, tím líp. V tomhle stádiu je to důležité, obvzlášť, když tam máš substrát od ADA. Myslím, že máš zatím nakročeno k hodně dobrému akvárku, ostatně o tom, že víš co děláš svědčí i odkaz na tvé předchozí akva ;-)


Venny - 15/06/2012

Po týdnu jsem zkusil najet na výměnu vody obden. Další den jsem se vrátil opět k denní výměně cca poloviny vody, jelikož v akvárku byl tak nějak bordel. Při tom odstraňuji uhnilé listy Lilaeopsis novae-zelandiae. Jinak dělají v akva bordel.

Eleocharis se musí hlavně na začátku stříhat než se pořádně chytne, jinak je náchylná. Ale pak je to nesmrtelná rostlina. Mám odzkoušeno B)

Jinak díky za ocenění :D


Venny - 21/06/2012

Všechno roste tak jak má. Za dva týdny každodenního odstraňování uhnilých či nahnilých listů se nyní vše již jen zelená. Dále se ještě neobjevila žádná řasa. Přikláním to každodenní výměně vody a již zmíněným odstraňováním listů. Po výměně vody vždy přidám větší množství (víc než je doporučené dávkování) hnojiva kromě EasyLife Carba, které dávkuji ráno. Uvidíme příští týden, kdy budu celý týden pryč. Snad jsem nic nezakřikl :)


Gargamel - 21/06/2012

Jsem zvědavý, co udělá týden bez výměny vody. Jestli to jede teprve tak dva týdny, tak si myslím, že přijdou řasy. Uvidíme. Těším se na další report.


Venny - 30/06/2012

Tak po týdnu opět doma a s nádrží se nic negativního nestalo :). Žádná řasa či jiné věci. Jen vše zase povyrostlo :). Večer přidám foto


Vladik - 08/07/2012

Tak jak válčíš? :)


Venny - 08/07/2012

Zatím to jde, Cuba začíná růst, jen se jí nechce na levé straně, ale v substrátu chycená je. Vodu měním stále obden a žádná řasa :-). Jen mi došlo v láhvi CO2, tak musím doplnit a zatím dávkuji jen Carbo.


Vladik - 08/07/2012

Vypadá to, že se to chytlo dobře. Ještě by mě zajímalo, jak svítíš. Od začátku na plno?


Venny - 09/07/2012

Po založení sem měl světlo 5 hodin denně. 2x2,5 hodiny s přestávkou. Po týdnu co se neobjevila žádná řasa, tak jsem osvětlení zvedl na 8 hodin denně. Cuba toho světla potřebuje hodně a chtěl jsem, aby se co nejrychleji chytla. Navíc jsem ji měl zasazenou hluboko do substrátu, což je vidět na levé straně. Dnes jsem na cca 10 hodinách svícení s přestávkou denně.


Vladik - 09/07/2012

No chytlo se ti to parádně. Rostliny mají krásnou barvu. Ta ADA Amazonia tomu asi dost pomohla.


Venny - 09/07/2012

Tak to bez debat! Je to moje první zkušenost s tímto substrátem a opravdu za to stojí do toho zainvestovat. Rozdíl je velký.


Venny - 13/07/2012

Dnes jsem si objednal nový filtr Eheim Classic 2211, abych mohl použít Lily Pipes, tak uvidíme :)


arnie - 13/07/2012

Dobrý výběr. Ten filtr to tam rušil. Sklo tam bude parádně pasovat.


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde