Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Skladovanie hnojiv

V kategorii: Hnojení

Dodo - 04/12/2011

Zdravim, na zakupenych sackoch s PMDD hnojivom je uvedene, ze sa maju skladovat na tmavom a chladnom mieste. V beznom byte je to urcite chladnicka. Preco je u PMDD vyzadovane a u komercnych nie? Dik


arnie - 05/12/2011

Někde jsem četl, že to je z možného důvodu růstu hub a ve tmě, protože by to znehodnocovalo chelátové vazby, ve kterých jsou vázány mikroprvky.


honzek - 19/04/2012

Mate nekdo odzkousene, jak dlouho muzu skladovat v lednici namichane makroprvky (!bez konzervantu!), aniz by se zkazily? B)


tommate - 19/04/2012

odzkoušet ani moc dobře nejde, nepoznáš co se s prvky v roztoku děje, ale v lednici snad i 2-3 měsíce, radši bych nedělal roztok ne delší dobu než na 5-6 týdnů, jinak bych tam dal radši to "Céčko", já makra vůbec nedávám do lednice, mikro ano


honzek - 19/04/2012

No makro prave kdyz neni v lednici tak pomerne po kratke dobe zacne plesnivet (takove spory jak z vymackaneh ocitronu :-D ).
Me by vyhovalo, kdyby se to dalo skladovat tak asi mesic (4 tydny).


Gargamel - 19/04/2012

Já dávám vše do lednice. Taky se snaž před namícháním použít čistou láhev a nezávadnou vodu. Každá nečistota čerstvost hnojiva zkracuje. Konzervanty rozhodně pomůžou.


honzek - 19/04/2012

Kupuju na to michani destilku pro technicke pouziti v AutoPetr.
No a jak dlouho orientacne ty makroprvky vydrzi bez tech konzervantu v te lednici, nez se zacnou kazit? Muze to byt ten mesic?
Ja zatim zadny Ecka do hnojiva davat nebudu :-D - asi jen ze zasady, ale tak treba budu nakonec prinucen :@


Sentinel - 19/04/2012

U makro se mi žádna sraženina neobjevila (fakt je že makro si micham na 14 dni) narozdíl od mikro který už stojí vedle akvárka dlouho :-/ no tak mesic a půl.. možná i dva. Jestli to chápu dobře tak radši ten zbytek mikra vyleju a mixnu znova čistý - a budu skladovat v lednici. ... zas o chlup moudřejší :))


JanaR - 12/10/2012

Zdar, hnojím PMDD (ze zdejšího shopu, s konzervanty) a Easy Carbo, oboje mám v lednici. Myslíte si, že je možné tyhle dvě hnojiva smíchat (samozřejmě v odpovídajícím poměru...), uchovávat v jedné lahvi a takhle společně dávkovat?


Gargamel - 12/10/2012

Proč? To přece není takový problém nadávkovat to ze dvou lahví... A hlavně se líp koriguje množství, protože někdy je třeba použít hnojivo, jindy zase tekutý uhlík. Já bych to nemíchal a popravdě řečeno, netuším, jestli by to nějak zreagovalo.


tommate - 12/10/2012

ušetřete si otevírání lednice, stabilizované a konzervované hnojivo ani Easy Carbo netřeba uchovávat v chladu, snad jen raději v temnu a normálně při pokojové teplotě.....


ceklis - 23/10/2012

ked sa mi po tyzdny spravyli usadeniny na spodku flase nevadi to? pouzivam EI so stabilizatorom hcl a proti hubam, hnojivo ma vzduch.Spravil som Automaticky davkovac lebo kazdy den davkovat a chodit do ladnicky nepripada do uvahy


Gargamel - 23/10/2012

Sežeň si sorban draselný a dávkuj 0,2g na láhev roztoku s hnojivem.


kraken192 - 05/01/2013

Zdravím, už jste se někdo setkal s tím, aby vám prášková směs mikroprvků zkaramelizovala? Stalo se mi to po roce skladováí u hnojiva z www.akvarista.cz. Skladoval jsem ho v original zip-sáčku ve tmě při pokojové teplotě. (2. a 3. foto)
Totéž se mi stalo při stejném způsobu zkladování u hnojiva z http://martinekgorny.ic.cz/pmdd.htm jen za ještě kratší dobu - asi 2 měsíce (1.foto). (Prodejce poslal něco jiného než co má napsané na svých stránkách - jiné celkové množství směsi i poměr jednotlivých složek, navíc všechny složky jedné dávky byly smíchané bez popisu v jednom sáčku. Skutečné složení mi po několika vyměněných mailech nakonec neochotně zdělil - takže nedoporučuju)
Co myslíte že je příčinou přeměny hnojiva? Jak tomu zabránit? A je hnojivo v této formě ještě použitelné?


kovval - 23/01/2013

Jen mě napadlo. Co tak do těch hnojiv přidat špetku hypermanganu? Pro potlačení těch hub a plísní. Přece se používá má dezinfekci? A v tak malém množství by to nemuselo vadit ani akváriu.


Gargamel - 24/01/2013

Proto se používá nebarvící sorban draselný.


tonof - 24/01/2013

Gargamel teraz som nepochopil,to znamená že E202 už miešate aj do 50g balení samostatných hnojiv,lebo ja E202 tam dávam ešte samostatne pri riedení?


Gargamel - 24/01/2013

E202 dáváme jen do Feroxu a balíčků EI. Rád bych to dával všude, ale technologicky by to bylo dost náročné, protože vše balí strojově externí firma.


ceklis - 04/03/2013

zdravim pouzivam PMDD s E202 zelezo miesam samostatne a po tyzdny uz mi tam plavaju take zrazeniny a po 2 tyzdnoch uz mam pliesen skladujem to v skrini mam tam dierku na vzduch kvoli automatiskemu davkovanie,uz neviem co mam robit aby sa mi netvorili huby.nemate niekto nejaky tip na vylepsenie?alebo pripadne nejaku komercnu nahradu za zelezo?


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde