Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

První založení nano akvária

V kategorii: Obecně o rostlinách a

donshulin - 25/10/2012

Zdravím! :)

Jelikož nějaký ten měsíc vlastním 2Ol nanoakvárium, které jsem musel díky odjezdu na dovolenou a babičce které nechala svítit akvárium celý týden,tak jsem ho musel zrušit.
Ted se hodlám pustit do toho znova a po studiu vaší stánky trochu více "profi" :D
Zde vám popíši několik komponentů a věcí které si chci k tomu koupit.
Tím prosím o radu , zda je vše správně.

Jelikož jde o 2Ol akvarium se světlem 11W(myslím si že pro mě uplně dostačující),jejich original filtr dennerle bych vyměnil za vnější EHEIM classic 2211.

Přihnojování CO2 z tlakové bomby je zatím pro mě docela drahé a tak jsem přemýšlel jen o tekutém uhíku plus další hnojiva.

Jako podklad na dno bych jen volil ADA Soil 3l.

Dále nevím jak s kytkama, protože těžko říct jak by náročnější rostliny snášeli tyto podmínky. Zde poprosím o pár návrhů rostlin :)
Rád bych i nějaký ten kobereček:)


Snad jsem napsal vše důležité a za odpovědi a rady děkuji;-)


stephans - 25/10/2012

Ahoj,

Keď nebudeš pridávať zo začiatku CO2, skús začať metódou DSM.
To znamená nechať rastliny rozrásť bez vody a potom zaliať. O tej metóde tu nájdeš dobrý článok.
Keď tak mrkni sem, robím taký malý pokus:
https://www.rostlinna-akvaria.cz/forum/dsm-pokus-30l-671-20#post_180461
Som práve v štvrtom týždni a vyzerá to zatiaľ fajn.


Gargamel - 25/10/2012

1) Světlo by mělo stačit pro většinu rostlin - HC, eleocharis apod. porostou úplně v klidu. Pokud chceš i nějaké náročnější stonkovky jako ludwigie, některé rotaly apod., budeš muset vzít ještě jednu tu 11W lampičku.
2) EHEIM Classic 2211 je perfektní volba. Mrkni se tady jak je řešeno nasávání a vývod filtru: https://www.rostlinna-akvaria.cz/nadrze/stone-garden
3) CO2 v plynu je samozřejmě lepší a z dlouhodobého hlediska se vyplatí víc. Pokud chceš srazit náklady za CO2 systém, nepotřebuješ elmag. ventil. Stačí láhev, redukční ventil a jehlový ventil a hadičku. Toto se dá pořídit do 1600,-Kč. Pokud si seženeš repasovanou láhev nebo ten hasičák, tak v pohodě do tisíce.
4) Aquasoil je super

Výběr kytek už musíš uzpůsobit tomu světlu. Pokud chceš kobereček tak eleocharis a HC by měl jít v pohodě i pod tímto světlem. Speciálně HC ale chce přihnojováí CO2, takže o tom CO2 systému bych popřemýšlel, pokud to myslíš vážně. Jinak dá se udělat layout i bez CO2 jen s Excelem nebo EC, ale tady už jsi značně omezen výběrem rostlin.


donshulin - 25/10/2012

Tak moje bádání a přemýšlení došlo k tomu že si CO2 pořídím z jednorázové lahve zatím:) jen na jak cca dlouho vydrží 5OOg tlaková lahev do tohohle malýho akvárka?:)


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde