🔥Probíhá akce Více zde 02d 01h 52m 32s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

NPK-Booster

V kategorii: Hnojení

sratch1 - 19/02/2013

Cafte..

Pouziva niekto tuto novinku? A ked hej ake ma skusenosti?

http://dennerle.com/de/index.php?option=com_content&view=article&id=929:npk-booster&catid=53:spezialduengung&Itemid=97


Ardjuna - 20/02/2013

Tuto novinku sice nepoužívám, ale vypadá to, že se výrobci konečně všimli nové kategorie "přírodních akvárií", která má trochu jiné nároky na množství živin. Jediné, co mi na tomto výrobku trošku nesedí, je jejich "optimální poměr NPK". Podle nich je to 10 : 0.4 : 2. Podle mě by to mělo být spíše 10 : 1 : 3 (to znamená, že se tam "odvážili" dát o polovinu méně fosforečnanů než by tomu mělo být). Spousta výrobců hnojiv se fosforečnanů bojí jako čert kříže, protože stále žijí v přesvědčení, že především fosforečnany souvisí úzce s přemnožením řas (i když souhlasím s tím, že za určitých podmínek to platí). Každopádně mi tento výrobek připadá z dosud dostupných komerčních hnojiv jako zatím nejvhodnější pro naše účely (i když velmi podobný poměr živin má i hnojivo PGS od firmy Tropica => 6 : 0.3 : 1).

Osobně ale nemám tolik peněz na to, abych zbytečně utrácel za komerční výrobky, když si podobně kvalitní hnojivo může doma namíchat sám, a nebude mě to stát ani desetinu ceny (a navíc mi to vydrží na více než 10x delší období - za tu cenu).


sratch1 - 20/02/2013

No ono to je celkom pohodlne a nie velmi narocne na peniaze si nakvapkat kompletku do mini akva. Aspon ja to tak robim v 30 l minicku. Ale s Dennerle A1 Daily NPK.(starsia verzia). V 240l samozrejme uz pouzivam sypane KNO3 a KH2PO4. + Profito.:)


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde