🔥Probíhá akce Více zde 01d 20h 37m 08s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Lupou viditelní prvoci

V kategorii: Řasy

Prvok - 22/06/2014

Nazdárek!

V týden starém akváriu jsem při večerním okounění lupou po rostlinách objevil drobounké tečičky a trubičky — rejdící prvoky. Přímo pod hladinou, i níž ve vodním sloupci. Akv. je týden staré. Ta havěť se tam dostala určitě s kořeny, které byly namočené asi rok v sudu s dešťovou vodou, aby se zatáhly. Nezpařil jsem je horkou vodou, jen je olískal kartáčem. Voda je sice pěkně průzračná — vidět jsou ti prvokové jen tou lupou [10×]. Objem akv. je 40 l, ryby nemám, chci jen rostlinnou nádrž.

Chtěl bych se zeptat, jestli bych se měl nějak znepokojovat a sahat po nějakých razantních řešeních (chemie?), a nebo TO nechat plavat a vymýšlet zásahy, až se něco viditelně pokazí? Nebo snad třeba přeci jen koupit nějakého vícebuněčnějšího obyvatele? Napadlo mě, že když ta havěť nemá predátora, bude se asi množit exponenciální rychlostí — nebo ne?

Díky moc za radu.

Ahoj


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde