🔥Probíhá akce Více zde 00d 00h 23m 30s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Kolik světla?

V kategorii: Osvětlení

Ardjuna - 04/02/2013

Ano, pokud použiješ 4xT5HO s reflektory, tak by to mělo stačit. Když použiješ 6xT5HO s reflektory, tak si můžeš dovolit pověsit světla o trochu víše (nebo třeba 3 hodiny svítit jen čtyřmi zářivkami, kolem poledne rostlinám na chvíli trochu "přilešpit" šesti zářivkami, a k večeru to zase stáhnout na čtyři zářivky).

S těmi rozstřikovacími rampami to chce vyzkoušet, většina lidí má rampy na zadní stěně (to je obvykle nejefektivnější způsob); pokud máš ale dlouhé akvárko, tak to většinou vyžaduje 2 filtry (z každé strany jeden). Difuzor je dobré umístit tak, aby ti proud v akvárku roznášel bublinky po celém akvárku. V dlouhém akvárku je to opět trochu problém a někdy se proto používají 2 difuzory. Osobně dávám přednost používání CO2 reaktoru, ve kterém se CO2 pěkně rozpouští a do nádrže tak jde rovnou s vodou z rozstřikovacích ramp (tímto způsobem nedochází k žádným ztrátám, rostliny mají CO2 k dispozici v naprosto vyváženém/rovnoměrném a stabilním poměru, a navíc tím můžu ubrat množství, protože mi neuniká nic k hladině (aniž by se to stihlo rozpustit). Každopádně difuzory také bez problémů splní svoji funkci, jen je třeba vyladit proudění (= distribuci CO2 po nádrži).

Každopádně s CO2 reaktorem je z mého pohledu podobné jako s myčkou nádobí. Jakmile to jednou vyzkoušíš, tak už se k "ručnímu mytí" nevrátíš.


ladak - 04/02/2013

Děkuji moc za rady. Vyzkoušíme u uvidíme co to udělá. Časem se snad tady z vašema radami dopracuji dobrého výsledku a budu mít akvarko podle mých představ:)


barlu - 04/02/2013

Dobrý večer, také jsem příznivce CO2 reaktorů, ale zatím jsem nenašel tam správný. Prosím o Vaše zkušenosti s raektory. Který je ta "myčka nádobí".
Děkuji


Pepis - 05/02/2013

Mrkni na Marcelovo stránky. http://prirodni-akvarium.cz/index.php?id=co2reaktor
Nebo na mou prezentaci Velká neznámá, mám tam taky pár fotek reaktoru domácí výroby.;)


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde