🔥Probíhá akce Více zde 03d 04h 04m 26s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

zvysenie cirkulacii vody v akva

V kategorii: Filtrace a pohyby vody

Kubasan - 26/12/2011

dobry chcem sa opytat ,potreboval som zvysit cirkulaciu vody v akva nakolko akva ma 270L mam tam filter tetratec ex 700 rampu po celej dlzke akva ,externy reaktor co2 je hned na vystupe z filtra,dokupil som dva reef cerpadla o vykone 2000Lh ,umiestnene su jeden na zaciatku rampy a druhy zase na knoci rampy,nasmerovane su na celnu stranu akva tak aby prud bol jednaky na jednej strane tak aj na druhej .myslite ze je to dobre riesenie? velmi pekne vam dakujem.


Gargamel - 26/12/2011

Když je každé čerpadlo na jedné straně rampy, kam vede výstup filtru?


Kubasan - 26/12/2011

rampa je namierena smerom ku celnej strane akva a cerpadla tiez


Gargamel - 26/12/2011

Aha, už to chápu. Myslím, že je to ok a dosáhnete dobrých výsledků.


Kubasan - 26/12/2011

Najprv som rozmyslal nad obycajnymi cerpacimi hlavami ale potom mi kamarat poradil tie reef cerpadla ,maju aj ovela mensiu spotrebu.a mozu sa nasmerovat pod akymkolvek uhlom.


Gargamel - 26/12/2011

Jj, v zahraničí používají ty čerpadla pro mořskou akvaristiku i rostlinkáři právě kvůli těmto důvodům.


Kubasan - 27/12/2011

Niekde som cital ze aj sucasne napajaju na jednu rampu filter a cerpadlo napr- atman. Ale stymto nemam ziadne skusenosti tak som sa dotoho nepustal.bal som sa aby cerpadlo nemalo snahu pretlacat filter.


arnie - 27/12/2011

nejak tak to mam i ja. Proste z jedne strany trubky je napojene jedno cerpadlo a z druhe strany druhe. Proudy se uprostred trubky srazi a vystriknou ven dirkama. Vyvod z fitru na trubku napojeny nemam, voda z filtru vychazi v rohu akvarka normalni hadici.


Kubasan - 06/01/2012

Vyzera to tak ze este dam jedno cerpadlo presne na stred akva , budem informovat ako to funguje.


Sentinel - 06/04/2012

Trochu jsem přemýšlel o proudu (a rozhánění co2), když použiju atman305 napojím na kus potravinářské hadice s dirama - rozstříkovací rampa z 14kč, tak se v akvárku točí jakoby válec.. OK, ale zajistí to distribuci CO2 po celém akvárku? řekněme že difuzor je uprostřed. Není lepší radějí udělat proud jakoby po obvodu? Díky za názor.


tommate - 09/06/2012

ahoj, potřeboval bych se poradit s výběrem reef čerpadla pro mé akva 160x40x50 (sloupec vody 45)

na jedné straně akvária mám výstup podél předního skla a na téže straně i vstup filtru Tetra 1200 (sám o sobě filtr nevydá nijak zvlášť silný proud), pod výstup jsem momentálně přidal čerpadlo Atman 200 (500l/h), takže proud vychází ze stejného místa podél předního skla a krásně obíhá po celém akva, dalo by se říct, že by to mohlo stačit, ale trochu silnější být klidně může, inspiroval jsem se Amanovými nádržemi, vždy má výstupy i vstupy na jedné straně (a to i v případě, že použije dva filtry) a to i v poměrně dlouhých nádržích a funguje to, takže takhle si to představuji, akorát chci Atmana nahradit čerpadlem Hydor koralia, jednak proto, že je k rozhánění vody určeno a vytváří širší (rozloženější) proud, ale taky jde lépe směrovat a vypadá na rozdíl od čerpací hlavy přijatelněji

čerpadlo budu kupovat na netu a není to zrovna levná záležitost, nechci koupit čerpadlo příliš silné nebo slabé, řídit se podle udávaného průtoku je taky ošemetné a je dost skokově odstupňováno, uvažuji buď 1600l nebo 2800l/h - co byste radili? nevím které vybrat :|


Gargamel - 09/06/2012

Ahoj,
kdybych znovu kupoval nějaké čerpadlo na zvýšení proudu, tak bych šel taky do hydor koralia. Vypadá to o hodně líp než ten hnusný atman a co jsem měl možnost vidět, tak ten proud je opravdu pěknější - rovnoměrnější. Prostě ideál, takže si myslím, že s Koralii chybu neuděláš.
Co se týče proudu, tak si myslím, že těch 1600 l/h nano koralia by mělo stačit. Zase to nemusí být úplná vířivka.


tommate - 20/06/2012

tak jsem měl možnost vyzkoušel reef čerpadlo aquael 2600(l/h) a nemůžu říct, že byl proud nějak efektivnější než tím Atmanem (v mé nádrži spíš naopak), je sice jasné že prožene 5x více vody, ale proud se více rozbíjí, protože je široký a už tak výrazně nedosahuje na druhý konec dlouhého akva, pokud nakonec půjdu do toho hydoru (což asi jo), tak spíše sáhnu po tom silnějším, ten model 1600 by byl na konec možná trochu slabý, díky tomu aquaelu mám lepší představu


Vladik - 20/06/2012

To je ale přece lepší, že je široký ne? Nejde o to, aby rostliny v tom proudu vlály jak při vichřici ale aby se k nim dostaly živiny.


tommate - 20/06/2012

jo samozřejmě, ale moje akva má bohužel nevhodný tvar, je dlouhé metr šedesát a hluboké (nemyslím výšku) jen ubohých čtyřicet, tady by se slušelo hloubky alespoň 55-60 cm, proto je pro mne vhodný úzký proud těsně podél předního skla, tak aby voda mohla proudit i zpět a proudy se nesrazily, je to poznat na difuzoru na protější straně, rozptýlený proud znatelně ztratí na síle a nestrhává pěkně co2 z difuzoru, je to ale o tom, že akva je moc úzké, tady funguje dobře podélná rampa, ale z estetických důvodu jsem ji zrušil, plánuji novou 90cm nádrž, kde už snad tyhle problémy nebudou :)


dravec - 30/09/2012

BUde stacit na akva 100x40x45 Hydor coralia nano? alebo ist do vacsieho modelu?


tommate - 30/09/2012

asi Nano, protože pak už je 2800l/h a to by byl asi vítr, mám aquaela 2600l/h v akvu metr-šedesát dlouhém, a je to tak akorát, ale v metrovém by to bylo asi moc, jen odhaduji


dravec - 28/12/2012

Na Vianoce som dostal Koraliu nano 900, lenze jakmile som to spustil, pohyb vody je pekny vidiet to na rastlinkych, lenže vsetky tetry (asi 70 ks) pozaliezali do rastliniek, mam pocit ze ich to rusi. Mam to cerpadlo umiestnik nejak specialne alebo radsej ho nepouzit???


grunda - 28/12/2012

ryby si zvyknou, teda pokud nemáš v akva vířivku.


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde