🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 03d 07h 37m 37s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Živiny + CO2

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

jtoman - 27/10/2012

no dival jsem se po tom,ale nikde jsem nic takoveho nenasel.Hledal jsem na internetu i v obi apod. a nic jsem nenasel.Zkusim to udelat z nejake lahve plastove nebo neceho podobneho.


danyboy77 - 27/10/2012

Ja jsem si doma vyrobil co2 reaktor podle tohoto navodu http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-65:2 Zatim jsem ho jen testoval,jelikoz se mi zatim nepodarilo sehnat dovnitr ty gumove tesnici krouzky,tak se mi pres ten zavit na te pruhledne trubce trosku tlacila voda ven. To telo pro ten reaktor jsem sehnal v Tescu a zbytek v Hornbachu.


jtoman - 27/10/2012

Super prispevek dany dik asi si mi hodne usnadnil praci v hledani.Tak moc dik.


danyboy77 - 27/10/2012

No nemas vubec zac :-D musime si preci pomahat. Ja dnes testuji ze jsem ten svuj Up Aquaatomizer napojil na privod do filtru,tam by se meli ty bublinky rozpustit uplne,tak by to melo teoreticky fungovat jako co2 reaktor. Tak jestli to bude ucinne tak si myslim ze by tohle reseni bylo lepsi nez si vyrabet co2 reaktor podomacku. A nemyslim si ze se mi ext.filtr s tech mikro bublinek zavzdusni.


jtoman - 28/10/2012

No ja nechci komplet co2 rozpustit,jak se pise zde v clanku je lepsi aby vychazela mlha,takze castecne rozpustene a castecne mikro bublinky co2.Chci to poupravit tak ze misto molitanu tam vlozim plastove kulicky tak jako je to tady popsane http://www.akva.wu.cz/index.php?id=co2reaktor .A nevis prosimte rozmer toho zdobitka.Diky


danyboy77 - 28/10/2012

No ty kulicky tam budou urcite lepsi nez ten molitan,ty tam pak soupnu i ja az to nekdy dokoncim. A to zdobitko je docela dost velke. Ted ti nejsem schopen rict presny rozmer,pac to mam chovane v garazi (rekonstrujem byt a tak ted bydlim na prechodne adrese) Ale delka je cca 15-20cm ten pruhledny valec a v prumeru to ma cca 3-4cm. V OBI ani Hornbachu jsem to nenasel. Meli ho v Tescu v kuchynskych potrebach a stalo to do 200kc.


jtoman - 28/10/2012

ok diky


jtoman - 29/10/2012

tak uz jsem to dnes zakoupil tak az to slozim tak dam treba foto a napisu jak funguje.


Ardjuna - 29/10/2012

Já jsem si už zase koupil součástky na výrobu CO2 reaktoru podle Toma Barra. Už ho mám skoro i hotový (ještě mi schne lepidlo). Nejpozději o víkendu ho vyzkouším. Jsem na to zvědavý.


jtoman - 30/10/2012

cau marcel a z ceho jsi to teda vyrobil? z te cukrenky nebo z neceho jineho?


Pepis - 30/10/2012

Jem takovej dotaz, nemusí být tělo reaktoru průhledné ne. Můžu ho udělat i z trubky na vodu tak z 63 mm?


stafflik - 30/10/2012

Určitě nemusí být průhledné. Ale já ho mám průhledný kvůli lepší údržbě. Mám vevnitř akvacit (modrý molitan do filtru) a aspoň vidím jak moc je zahnojený. Takže ho nemusím rozebírat zbytečně.
edit: Ještě mě napadlo dát sem odkaz podle kterého jsem to vyráběl: http://www.akvarko.cz/clanky.php?str=67


Ardjuna - 30/10/2012

Hlavní tělo reaktoru mám z HT trubky s hrdlem (Ø 50mm). Na druhý (užší) konec trubky jsem nasadil HT přesuvku. Na obě strany jsem pak nasadil HT zátky. Do zátek jsem vyvrtal díru o průměru cca 2 cm. Pak jsem na zátky nalepil (lepidlem na novodur/PVC) šroubení 1/2" => jedná se o šroubení k rychlospojce. Do jedné zátky jsem pak ještě vyvrtal dvě díry o průměru 5mm ... do nich jsem pak zasunul umělohmotné průhledné trubičky (Ø 5mm). Ty jsem koupil v modelářství. Trubičky jsem zafixoval lepidlem. Je to opravdu jednoduché. Nejvíc času zabere vrtání a lepení. Celé se to pak dá rozebrat a bez potíží vyčistit (v případě potřeby). Pořád ale ještě čekám na zaschnutí lepidla (použil jsem silnější vrstvu, která hůře schne). Nechci to používat s nevytvrdlým lepidlem, protože to by pak do sebe natáhlo vodu a změklo by. Počítám, že o víkendu to vyzkouším v akci. Snad to bude bez problémů fungovat. Jsem na to opravdu zvědavý. Už dávám dohromady návod s fotkami. Ještě mi chybí dodělat ty fotky, a hodím to na web. Materiál vyjde na cca 600,- Kč (pokud se použije dražší šroubení a rychlospojky). S levnějším materiálem by to mohlo vyjít i na polovinu. Já kupoval jedno šroubení za 55,- a rychlospojku "stop" za 125,- (od Gardeny).


Pepis - 30/10/2012

Ahoj Marceli, tak něco podobného jsem viděl. Jen to byl biofiltr http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=zEKqYICt0jY&NR=1
Těším se na foto a popis prace. Podumej na těch šroubovicích, aby se ti to nerozjelo. Myslím ty ucpávky.


kovval - 31/10/2012

Marceli a co máš v plánu dat dovnitř na rozpouštěni? mám taky v merku něco podobného. už jsem takhle měl vyřešeny dva filtry, a vše bylo ok. jen dej pozor ať ti ho opravdu větší tlak neroztlači.


Ardjuna - 31/10/2012

Seznam materiálu a popis sestavení už jsem hodil na své stránky (https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-difuzery-a-reaktory). Jen tam ještě chybí fotky ... zatím jsou tam jen ilustrační. Mám doma jedno čerpadlo 300L/h, tak to s ním chci zkusit. Není to žádný extra velký výkon, takže doufám, že by tam ten tlak nemusel být tak velký, ale pro jistotu si na to dám pozor. Pokud by se zátky tím tlakem přece jen vytlačovaly, tak místo nasazovacích přesuvek použiju spojky, které tam na tvrdo zalepím. Uvidím, jak to bude fungovat. Dneska mi konečně na poštu dorazily ty bio kuličky. Podle toho, co jsem četl na netu, tak ty bio kuličky nejsou ani potřeba ... CO2 se v tomto reaktoru dobře rozpouští i bez nich. Každopádně to chci vyzkoušet.

[color=#cc0000]Aktualizace[/color]:
Tak už tam mám i pár fotek. Bohužel pošta mi ještě pořád nedodala ty bio kuličky (zpožděné dodání). Jsem zvědavý, jak to bude fungovat (a jestli mi na to vůbec bude stačit to moje "plivátko" = čerpadlo s výkonem 300L/h).


danyboy77 - 31/10/2012

No krasna prace Marceli ;) Myslis ze by bylo mozne jeste napsat do te tabulky na tvych strankach,kde jsi jednotlive dily koupil? Diky


Ardjuna - 31/10/2012

Já jsem všechen materiál kupoval v Hornbachu (kromě těch 5mm trubiček, které jsem sehnal v modelářství), ale když najedeš na položku materiálu v tabulce, tak by se ti měl zobrazit obrázek ... a dole pak odkaz na web, kde se to dá případně objednat. Každopádně stejné zboží seženeš v řadě různých obchodů (vodoinstalační materiál, zahradnictví, akvaristika, modelářství ...). Ceny se samozřejmě mohou lišit.

[img]http://dl.dropbox.com/u/8272114/V%C3%BDst%C5%99i%C5%BEek.png[/img]


danyboy77 - 31/10/2012

Mas to vymakane,super,diky. A ty presuvky s tim cernym gumovym tesnenim drzi spolu dobre? Neni to potreba jeste nejak zajistit,aby to tlak vody nerozpojil?


Ardjuna - 31/10/2012

No, měl jsem co dělat, abych to tam ručně vsadil (jde to tam opravdu ztuha), takže to snad bude držet. Ale každopádně to musím ještě vyzkoušet. Pokud by to přece jen nedrželo, tak je možné nekupovat trubku s hrdlem, ale bez hrdla ... a místo přesuvek s těsněním koupit obyčejné spojky (ty jsou v podstatě stejné jako přesuvky, ale nemají v sobě žádné těsnění ... aby držely na místě, musí se přilepit => jsou to tedy spojky určené k lepení). Výsledek bude samozřejmě naprosto stejný. Akorát s tím gumovým těsněním mi to připadalo jednodušší ... a rozebíratelné (což je výhoda hlavně v případě, když bych to chtěl čas od času vyčistit).


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde