🔥Probíhá akce Více zde 03d 08h 51m 58s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Vypínání CO2 na noc

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

danyboy77 - 20/08/2013

Tve reseni je zbytecne. Udelej to jak pise Laxo. Chce to poradnou hadicku jakou maji treba tady v e-shopu. Pak ti tlak bude drzet v poho. ;)


makra - 24/08/2013

Ja se obávám, že v reálu je to jinak. Nereagoval jsem hned, protože jsem to chtěl nejdřív zkusit, ale nyní se asi potvrdilo, co jsem si myslel.
Při napojení Lahev > Up atomizer bez počitadla bublin i zpětného ventilu (jen na vyzkoušení a eliminaci úniku ve spoji) po vypnutí elmag se komora kolem keramického válečku zaplavila do 2 hod ze 3/4 vodou. Hadička je na CO2, JBL, na obou koncích dotažená maticí. Myslím, že dokud se nezaplaví celý povrch válečku z obou stran vodou, nebude na něm rovnováha tlaku a ta voda tam prostě spodní částí pomalu nateče, zatímco nahoře tlak může unikat do akva.


danyboy77 - 24/08/2013

Mi i kdyz se atomizer zalil vodou tak se pak po spusteni co2 vsechna voda vytlacila ven. Dnes uz to vubec nesleduju a nijak to neresim. Pro me je dulezite ze tak ci tak mam pri zapniti svetel dostatek co2 ve vode na hodnote kterou mam nastavenou.


makra - 25/08/2013

Karas, žhavíme! B)
Zapojil jsem UP atomizer trvale do okruhu a trochu si stím hraju - při 1 bublině za dvě vteřiny to lehoulince práší z rampy. Při třech bublinách za vteřinu, které jsem měl předtím nastavené pro difuzor s tabletou, to udělá v akváriu dost slušnou mlhu. Uvidíme, co bude říkat dropchecker, ale zatím se mi to jeví dost dobře.
Otázkou je dlouhodobý provoz - čištění.


danyboy77 - 25/08/2013

Ja ho za celou dobu co to mam jeste nikdy necistil ;) a stale prasi, stale prasi :D Zrejme soudruzi s Ciny nekde neudelali chybu :D


makra - 25/08/2013

Mají to vyzkoušeno na milionech rostlinných akvárii :D

"Budeme uvidět..." :)


anub - 05/10/2013

A když mám v akvárku jenom rostlinky a žádný rybičky,bude škodit rostlinkám non-stop pouštění CO2 i při několika násobném přesycení CO2 ?


grunda - 05/10/2013

nebude, ale je to zbytečné plýtvání


danyboy77 - 06/10/2013

Ja ted zkousim nonstop co2 a mam to serizene na minimum tak abych nemel ve vode moc bublinek, ale dosahl jsem na uroven 30mg/l. Hlida mi to PH controller. A vecer nechavam vic cerit hladinu. Zkousim to proto, ze mam pocit ze i Amano to takhle praktikuje ve svych nadrzich. Tak jsem zvedavy jak mi to bude fungovat.


Burik - 06/10/2013

Adam nám na workshopu říkal,že amanovský akvárka se na noc vypínají..se světly vypnou a až se světly zapnou.
Že CO2 rozhodně není to,na čem ty akvária stojí


anub - 06/10/2013

Mě se jedná jen o to,že když už tam nemám nic živého,tak bych to tam mohl nechat non-stop a taky proto,že pokaždé,když se mi to na noc vypne,tak difuzor bublá pokaždé jinak.


danyboy77 - 06/10/2013

A rikal vam Buriku na cem to teda stoji? V cem je teda ten figl? ...krome svetla.


Burik - 06/10/2013

světlo,substrát,hnojivo a neustálá údržba


danyboy77 - 06/10/2013

S tim co2 jsi mel pravdu ;) koukal jsem ted do ADA book a vazne se co2 zapina a vypina s co2. Na svem akva to ted ale vyzkouset nemuzu, protoze by se to cele zhroutilo kvuli jine intenzite co2 nez mam ted. Ale nekdy to vyzkousim :D


MirekRuzicka - 15/04/2016

Ahoj, můžu se zeptat... Vypínám CO2 na noc. Ráno mám DC úplně modrý. Je to v pořádku? Neklesá mi hladina CO2 až moc přílišným čeřením hladiny?


grunda - 15/04/2016

ano, je to v pořádku. Ideální je zapínat CO2 tak 2 hodiny před světly


MirekRuzicka - 15/04/2016

Díky, ptám se proto, že mě poslední dobou začala zlobit řasa. Tak hledám příčinu. A chtěl jsem začít u CO2. Já ho dokonce poutím už cca 4 hodiny před světly. No, možná je to zbytečně moc, ale vypozoroval jsem, že tak už mám v době zapnutí světel zelený DC, skoro zelenožlutý a vydrží tak do konce osvitu.


Jindras - 30/12/2016

Ahoj,zkoušel jsem různou distribuci-od kamínku,přes korek,různé fajfky až po atomizér. Všecno je v koši. Od doby,co jsem -sice nerad,je drahý- dal Flliper. Nejlepší distribuce. Skoro nulová ztráta. A vypínání na noc? Taky vůbec ne. Jede mi to rok a půl nepřetržitě, 1 bubl/2s. A Drop checker je taky někde v šuplíku. Vyhozené peníze. A vše roste,jak bláznivé-týdně při výměně 60l vody z RO,protrhávám. I Pogostemon erectus-roste neuvěřitelně. A skoro všechny rostliny bublinkujou a řasy nejsou. https://rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_erectus
tady to je

http://jindrakapr.rajce.idnes.cz/Roste_to./


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde