Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 17h 08m 24s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Vitalita rostlin

V kategorii: Obecně o rostlinách a

Sentinel - 09/07/2012

Ahoj,
opět bych se zeptal na zajímavost. Je nějaký způsob jak pomoci rostlinám v síle a probarvení? Myslím např. více svítit/měně svítit, více CO2 apod. Řeším konkrétně u bahnatky vodní, že roste s velmi tenkým stvol (no snad se ten termín používá i v akvaristice prostě stonek) a patra dále od sebe. Jeslti jsem to pochopil dobře z článků tak by limitujícím prvkem mohlo být v tomto případě světlo. Ale zase co jsem se dival v ostatních nádržích nemám extra osvětlení, a tak ubírat. no .. nevim no.

Za postřehy díky :)


Gargamel - 10/07/2012

Vždycky musíš zajistit dostatek živin a CO2. Teprve když máš tohle vyřešené, můžeš začít přidávat světlo. Pokud bys to provedl naopak, situace by se zhoršila a přišly by řasy. (přidáním světla by jsi zvýšil poptávku po živinách a CO2, kterých by jsi už tak měl málo).
Každá rostlina má určité nároky na světlo. Čím více ho má, tím hezčí samořejmě je, ale musíš dodržet to co jsem popsal v odstavci výše.


Sentinel - 13/07/2012

takže znamená to že bych měl trošku ubrat světla.. tim zpomalím rychlost růstu .. rozumim tomu dobře?


Gargamel - 14/07/2012

To záleží na tom, jaké akvárium máš, kolik je v něm světla a jaké rostliny pěstuješ.
Pokud máš osvětlení 1 W/l, ubrat světlo je dobrý nápad. Pokud máš 0,3 W/l, tak by snížení světla zbůsobilo ještě horší růst rostlin.
Taky záleží na rostlinách. Pokud máš rotaly a ludwigie, ani 0,5 W/l jim nebude dost a snižovat nesmíš. Pokud máš ale třeba microsorum a nějaký echinodor, snížit to můžeš klidně na 0,3 W/l a budeš fajn.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde