🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 03d 06h 54m 26s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Two worlds

V kategorii: Deníky a diskuze našich

grunda - 06/01/2013

tak jsem se konečně dokopal a udělal jsem měření PAR metrem, nemám sice těch ideálních 50 PAR všude u substrátu, ale když sečtu všechno světlo, co dopadá za dobu svícení do akva tak se dostávám na hodnoty mezi 400 - 550 PAR, což dělá 40 - 55 PAR. Takže uvidíme.


Gargamel - 06/01/2013

Super, v úterý ti napíšu kdy jsem doma a zkusíme změřit i to moje, ať má Marcel další údaje do tabulky.


grunda - 06/01/2013

jj, ozvy se. Mám ještě údaje od Dana, pak to dám do kupy a pošlu Marcelovi.


grunda - 03/02/2013

pomalu se začínám chystat na napuštění, tak jsem udělal plán na dosázení
1- Blyxa japonica
2 - Alternanthera reineckii "Mini"
3 - Rotala wallichii
4 - Pogostemon erectus
5 - Cryptocoryne balansae
co vy na to?


Gargamel - 04/02/2013

To je aktuální fotka? Roste to teda pekelně pomalu. Alespoň by to mělo být už dobře zakořeněné...
Hodně jsem zvědavý na tu levou stranu plnou kryptokoryn, moc jsem takových layoutů ještě neviděl.


grunda - 04/02/2013

fotka není aktuální, nové fotky budu dělat až při napouštění, eleo se rozrůstá docela pěkně, jediné co mě trápí jsou lotusy, ani jeden ještě nevyrazil ani list, ani kořen - hnus.


grunda - 25/02/2013

tak menší update. pěkně se to všechno rozrůstá, bohužel jsem byl týden pryč a člověk co se mi o akva staral nedoléval vodu a po příjezdu domů jsem zjistil, že my v akva chybí cca 4 cm vody, takže výtoková lili pipe byl nad hladinou a všechno CO2 utíkalo ven. Jako důsledek se mi na mechu rozjela zelená vláknitá řasa, ale snad nic, co by se nedalo zvládnout.


grunda - 25/02/2013

ještě jedna


Jan Zolich - 25/02/2013

No vypadá to docela zajímavě.Líbí se mi ty lotosy.Jsem zvědavý jak to bude vypadat až to celé zaroste.Držím palce.


grunda - 25/02/2013

snad to klapne tak jak plánuju. každopádně díky


danyboy77 - 25/02/2013

Ty brdo,tolik vooody ;) Jak dlouho jsi to napoustel? Vypada to moc pekne,tesim se az to vic zaroste a ten mech pohlti cely koren ;)


sratch1 - 26/02/2013

Nazdar. Len moj nazor.. Nejako mi tam vobec neladi ten koren... Ja viem ,ze to bol asi zamer to mat takto a asi aj preto ten nazov nadrze ale myslim si ,ze kombinovat kamene a koren takto ako to mas velmi nejde dokopy.. Ak by si siel cisto do iwagumi stylu bolo by to super..


milosak - 26/02/2013

Mně se ten kořen taky vůbec nelíbí.

No asi je záměrem autora jeho částečné pohlcení bujnou vegetací (mechy apod.)


sratch1 - 26/02/2013

To ale tomu nepomoze... Aj ked to bude obrastene machom.


Alcide Nikopol - 26/02/2013

Podle mě proč ne, nápad je to zajímavý...a hlavně že se to líbí majiteli... mě se spíš moc nelíbí ten kořen nebo spíš větev jako taková.


grunda - 26/02/2013

Tak tak, vše je jen otázka vkusu. Já jsem v prvé řadě řešil nároky pro terčovce - polostín, a Iwagumi protože se mi líbí, tak jsem vymyslel tohle, zatím to opravdu vypadá trošku divně, ale až to zaroste tak to snad bude lepší, navíc na kořen ještě přibude kapradí a zase to bude vypadat trošku jinak. Problém tohohle akva je, že je 75 cm vysoké a samotné Iwagumi by fakt vypadalo divně. Navíc jsem chtěl něco jiného, než klasické Iwagumi, to už má kde kdo. Uvidíme, co z toho vyleze:o


grunda - 26/02/2013

Dane, napustit to trvalo asi hoďku a půl, vody to opravdu je pořádná porce, když jsem byl na pojišťovně a chtěl jsem pojistit jen akva, tak se na mě koukali jako na blázna, hlavně když jsem jim řekl, že mám skoro 800 litrů v šestém patře paneláku:D


danyboy77 - 26/02/2013

Presne tak hlavni je ze se to libi majiteli. Ja vedel ze tam budou tercaci a proto si to s tim korenem dovedu predstavit. Az to obroste nejakym sasim,kapradim a tim mechem tak by to mohlo vypadat prirozene jako nejaky vysek kusu brehu v rece. A kdyz tak vzdycky se da ten koren vytahnout a layout doladit. Za tema kamenama uz rasi taky pekne rostliny. A myslim si,ze i ten Giesemann pak udela taky sve kdyz dokaze simulovat nebe. A fotka taky muze klamat,protoze ne vzdy vypadaji veci na fotce tak jak vypadaji na vlastni oci. Na fotce to muze byt hnus,ale na vlastni oci to pak muze byt nadhera,ze cloveku padne huba na zem :D Ale kazdopadne je dobre znat nazor i ostatnich,protoze muze prinest pohled z jineho uhlu.

A pojistili ti to teda?


grunda - 26/02/2013

pojistili, za 1500 ročně, docela mazec, ale bez pojistky by mě žena zahryzla, kdyby se něco stalo:D Jinak s akva je to jak říkáš, dám tomu tak půl roku, pokud to nebude vypadat podle představ, tak to překopu


danyboy77 - 26/02/2013

Ta pojistka je rozumna vec,taky si to chci udelat pac cert nikdy nespi :D A jak budes ted s akva postupovat? Budes ted provadet vymeny vody casteji nez jednou za tyden behem prvniho az druheho tydne od zaliti vodou?


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde