Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 23h 36m 44s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Two worlds

V kategorii: Deníky a diskuze našich

grunda - 22/12/2012

dá, Adam mi ji sehnal od nějakého jiného dodavatele. Malinká je, ale sázení není problém, problém byl ten chaos co mi přišel v krabičkách rozdělit do něčeho, co by se dalo sázet. U DSM je největší problém udržet správnou vlhkost, v akva musí být vysoká vlhkost, ale ne tak vysoká, aby začali v akva plesnivět věci, takže buď špatně zakrýt(můj případ), nebo dobře odvětrávat.


Gargamel - 22/12/2012

Bedna: Nebyl to náhodou holandský Songrow?


Bedna - 22/12/2012

ano myslím že ano,ukazoval mi ji ale já budu akvariu zakládat až déle a její doba použití nebyla tak dlouhá takže si počkám na krabičky od Tropici.

jinak zakryji to také nedokonale :)


danyboy77 - 22/12/2012

A nevis Bedno o kolik jsou ty Tropica krabicky vetsi nez klasicke kosicky? Preci jen je cena u Tropicy vysi (i kdyz je to kvalita) tak jestli tam je i vic rostlinky nez v klasickem kosicku.


grunda - 22/12/2012

to Gargamel: je to nějaký český výrobce
na kytkách se nevyplatí šetřit, ušetříš si spoustu starostí do začátku


danyboy77 - 22/12/2012

A je tam nejaky viditelny rozdil v kvalite kytek? Ja osobne videl jen kytky z burzy a beznych akvaristik (Hornbach a ZooPanda - Dennerle) Tak to nedokazu posoudit jak jsou na tom Adamovy kytky.


Ardjuna - 23/12/2012

Já kupuju kytky od aqua-daho.cz. Teď nedávno jsem poprvé vyzkoušel kytky od Tropica. Pokud bych to měl zhodnotit, tak si nejsem úplně jistý, jestli jsou ty kytky od Tropica nějak "lepší". A to jsem si od Tropica pořizoval skoro stejné druhy rostlin jako mám v prvním nano akvárku (Aqua-Daho). od Tropica jsem si kupoval i jednu rostlinu ve formě "in-vitro" (= v gelu) a musím říct, že jsem byl při sázení hodně skeptický, že to rozdejchá (byly to v podstatě takové malé kousíčky, celé zkroucené s deformovanými listy) ... ale nakonec mi z toho kupodivu vyrostly docela pěkné rostliny. Na druhou stranu jsem ale z toho košíčku musel tak 50% vyhodit (naprosto nepoužitelné kousky). Takže in-vitro už kupovat určitě nebudu ... obzvlášť, pokud máte hrubší substrát, tak je pravděpodobně ani nezasadíte (ty rostlinky jsou opravdu miniaturní). Anubias od Tropica byl sice oproti Aqua-Daho o něco větší, ale za tu cenu bych měl zase od Aqua-Daho 2ks! Osobně jsem tedy rostliny od Tropica vyzkoušel, ale příště už budu objednávat zase od Aqua-Daho (vyjde to podstatně levněji a kvalita je podle mého názoru určitě srovnatelná). Jediný rozdíl snad může být v různé nabídce druhů. Některé druhy od Tropica firma Aqua-Daho v nabídce nemá (např. Pogostemon erectus, což je má oblíbená rostlina).

PS: Rostliny Tropica jsem si objednával u Adama Votavy a musím říct, že mě dost zklamal i přístup. Respektive na objednané rostliny jsem čekal asi 3 týdny, a když konečně dorazily a jel jsem si je vyzvednout, tak mi bylo řečeno, že některé z nich nemají (a že mi dají nějakou náhradu => bohužel za malou červeno-listou rostlinu "Alternanthera reineckii mini" žádnou jinou náhradu neměli). Nevím, kde byla chyba, když jsem si je objednával takovou dobu dopředu a Adam dělá objednávky každý týden.


grunda - 23/12/2012

souhlasím s tebou, já měl čekačku stejně dlouhou. Na druhou stranu musím říct, že se Adam postaral a sehnal mi to co jsem chtěl. Jinak ty in vitro kytky už takové jsou, někde mám ještě vaničku, tak dám odpoledne fotky.


grunda - 23/12/2012

fotky Eleo. od Adama - český dodavatel


LaXo - 23/12/2012

Ahojte, pridám aj svoju skúsenosť s rastlinami od Tropica.
Už nejakú dobu sadím len tie do Tropicy. Mne príde kvalita na vysokej úrovni, vrátane in-vitro. Asi záleží od dodávateľa, ak to u neho stojí pridlho kvalita pochopiteľne klesá. Nedávno som sadil koberec z Eleocharis sp. Mini. Mal som 9 kelímkov a aj keď sa doporučuje rozdeliť ich na cca 6-8 častí, ja som celkom bežne rodelil jeden kelímok na 10 až 15 častí. Dokonca sa mi lepšie sadili malé kúsky, takže uvidím čo z toho vzíde. Mal som aj rastliny od Rataja, ale tam sa mi stávalo, aj napriek tomu že som uviedol že o náhradu záujem nemám, že som predsa len mal pár kusov nahradených, čo je dosť nepríjemné. Kvalita bola za tú cenu prijateľná a množstvo tiež. Ono, ide aj o čas kedy sa rastliny kupujú, iné je to počas sezóny a iné mimo sezónu. A teraz akva sezóna už nejakú dobu fičí ;)


grunda - 04/01/2013

takže 14ti denní update - změněna pozice kamenů, dosázen Eleocharis sp. 'Mini', přidán na zkoušku Bolbitis heudelotii a Microsorum pteropus "narrow" na kmen a kameny(na zkoušku, protože tyhle kytky jsem ještě nikdy při DSM nepoužil, doufám že nezdechnou). Zakoupen Fissidens fontanus-Phoenix moss - zatím je v krabičce s vodou, přišlo ho za ty peníze žalostné množství. Jinak kytky rostou, kryptokoryny komplet vyměnily listy, Eleocharis sp. 'Mini' vypadá že se chytil a začíná vyhánět první odnože.


Bedna - 04/01/2013

Ahoj jsem zvědavý na ten eleocharis sp. mini budeš podávat průběžné hlášení? chci ho také použít ve své nádrži dekuji máš to pěkné ;)


grunda - 04/01/2013

musím říct, že jsem až překvapený, jak pěkně roste, po té bídě co přišla v krabičkách


Bedna - 04/01/2013

OD koho to máš? ADAM? a jaký výrobce?


grunda - 04/01/2013

jj Adam, nějaký český dodavatel, fotka je tady na webu. Kytka byla lehce osušená, do žluta, teď má spoustu pěkně zelených listů a začínají odnože


Bedna - 05/01/2013

Taky čekám na tu kytku od adama. kolik stála? on mi rikal at vemu radsi tropicu a pockam si az prijde :) rikal pulka ledna uz se nemuzu dockat :)


grunda - 05/01/2013

stála stejně jako tropica, mě tvrdil, že je to jedno, tak jsem vzal tu "českou"


Jan Zolich - 05/01/2013

Ahoj prosím tě to Mikrosorko co máš na kameni to ti přišla jedna rostlina,kterou jsi rozdělil nebo dvě rostliny?Předpokládám, že to je od Adama. A náhodou fotku toho Bolbitisu jak ti přišel asi nemáš,že?
Mám v plánu teď objednávat tyhle rostliny a rád bych věděl co můžu čekat. Díky


grunda - 05/01/2013

I Mikrosorko i Bolbitis jsou od Adama, vyfocené to nemá. Jinak to co je v akva je zhruba 3/4 košíčku, zbytek mám v dalším akva. Jinak tyhle kytky jsou opravdu chuťovka, trvalo mi asi hodinu, než jsem vymotal kořeny z vaty:( jinak kytky jsou opravdu pěkné


grunda - 06/01/2013

takže další upgrade, Bolbitis musel jít ven z akva, začínal umírat, Mikrosorko drží.


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde