Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 16h 48m 49s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Stručně o základních stylech aquascapingu

V kategorii: Aquascaping

Stručně o základních stylech aquascapingu

 

Přírodní akvária

 

S tímto stylem přišel jako první na světlo světa japonský akvarista a fotograf Takashi Amano. Cílem vzhledu nádrže je evokovat dojem miniaturní přírodní scenérie v akváriu. Je to živá fotografie přírodní scenérie – proto i název přírodní akvárium.

 

nature aquarium 1

 

nature aquarium 2

 

nature aquarium 3

 

Holandská akvária

 

Tento typ nádrží je založen na pečlivém výběru místa pro rostliny a jejich pravidelnou údržbou tak, aby držely svůj tvar a formu. Svou krásu si udrží pouze v případě, že se o ně budete pečlivě a pravidelně starat, v opačném případě budete mít v akváriu brzy džungli. Množství rostlin je v takovýchto nádržích opravdu velké a proto je nezbytné bohaté přihnojování. Velice důležitým je plán výsadby rostlin. Musíte totiž dodržet některá pravidla jako zlatý střed apod. Více o těchto pravidlech najdete mezi články v sekci aquascaping.

 

holandske akvarium 1

 

holandské akvárium 2

 

Taiwanský styl

 

Akvária v taiwanském stylu jsou tak trošku kombinací přírodních akvárií a holandských nádrží. Jejich hlavním rysem je použití teras a pocitu dosažení hloubky. Vedle toho bývají častou součástí i objekty, které mají připomínat určité věci (jako např. stromy vytvořené pomocí kořenů a mechu). Typický představitel je na obrázku – vlevo vzadu je ukázka rysu holandského akvária – skupinka rostlin, která nemá v klasickém holanském akváriu nic představovat. V této nádrži vypadá však jako les na horizontu. Je to hravý styl.

 

Taiwanese style aquarium

 

Takovýchto stylů existují samozřejmě mraky, chtěl jsem se však zaměřit pouze na ty nejzákladnější, které se v rostlinné akvaristice vyskytují.


Dejvwa - 07/10/2013

Nezná někdo název té červené rostliny v holandském akváriu na obr. ve zlatém středu?


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde