🔥Probíhá akce Více zde 05d 07h 55m 22s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

stahovanie

V kategorii: Ostatní

farky - 24/06/2011

Ahoj.Ako najlepšie prestahovat akva?Mam 250litr.vela rastlin a malych tetrovitych ryb.Je treba rozobrat cele dno?Dik za rady.


administrator - 24/06/2011

Zdravím, záleží na tom kam. Já jsem moje 300l akva stěhoval před týdnem do vedlejší místnosti. Vypustil jsem skoro všechnu vodu, nechal jsem tam jenom trošku nad štěrkem pro ryby. Štěrk jsem nechal a zvedali jsme to dva. Spíš jsme to jenom posouvali protože to bylo fakt těžké-sunuli jsme to i s podstavou, ale ta je ze dřeva a neváží moc. Pokud by to mělo být do jinéh bytu/domu tak nevěřím, že to bez absolutního vybrání štěrku půjde.(pokud nejsi olympijský vzpěrač:D)


farky - 24/06/2011

Je to do ineho domu .Takže nanovo zakladat.Ale čo s rybami?


administrator - 25/06/2011

Odsál bych nejdřív hodně vody a teprve potom bych je vylovil do síťky. Takhle je to o dost snažší. Když je dáš na tu chvíli do kýble s vodou z akvária, tak by měly být v pohodě.


farky - 25/06/2011

Pokial budem musiet rozobrat dno tak to chvila nebude.Akva sa bude musiet nanovo zabehnut a to su min.3 tyždne.


administrator - 25/06/2011

Zaběhnout znovu se nemusí. Bakterie jsou ve filtrech a ve dně. Dno zůstane stejné, takže tam zůstanou. Není to tak, že by během jednoho dne všechny zmizely. Stejně tak filtr bude mít stejné náplně, takže tam taky zůstanou. Jen musí být zapnutý v dalším kýblu (nebo pokud se vedjde do toho s rybama) s vodou, aby si bakteriím v náplni pořád přiváděl kyslík. Možná bych počkal 1 den, až nebude voda po založení tak zakalená a pak je tam teprve vpustil. Jednu noc v kýblu určitě přežijí. Jenom tam udržuj stejnou teplotu, dostatek kyslíku a bude vše ok.


farky - 25/06/2011

Moc dik za radu.Aspon zmenim aj layout akva potom poreferujem ako to dopadlo.


administrator - 25/06/2011

Občas se musí layout celý překopat, jinak by to byla nuda. Nejhorší je pochytat všechny ryby z akva. To je někdy o nervy.:@


romangr - 28/06/2011

Doporučil bych ti pak překrýt substrát novou vrstvou. Zabráníš tím uvolení různých prvků do vody. Pokud začneš vrtat do dna (v tvém případě ho musíš úplně odstranit), promícháš ho a pak ho dáš zpět do akvária a naplníš vodou, uvolní se ti do vody hodně prvků, nabouráš tím celý ekosystém. V lepším případě ti nezdechnou ryby a nenastoupí řasa :)
Také by bylo vhodné tak 2/5 původní vody z akvária vrátit zpět.

Mám s tím zkušenost a to se ani se dnem nehýbalo, jen se vytrhaly všechny rostliny a vyměnilo 3/4 vody. Akva 450l, do týdne vyzdechaly všechny razbory. Terčovci to ale ustáli.


farky - 29/06/2011

Dik za cennu radu.Keby som mal kde dat ryby tak kludne počkam aj na zabeh akva.Je mi jasne že riasa nabehne a ryb by bola škoda.Musim niekoho najst kto mi opatri ryby aspon na 2-3 tyždne inak je to v p......... .Rastliny musim vytrhat aj tak chcem zmenit layout akva odpustim čo najviac vody a skusime to zdvihnut aj s podložkou.Dufam že sa zadari.


milan666 - 26/07/2011

Ja som pri sťahovaní poriadne odkalil dno, pochytal rybky, odčerpal som vodu. Nechal tak 1/5 vody a tak s rastlinkami a na aute, (samozrejme v aute);) som ho previezol asi 5km. Dal so ho na miesto a pri dopúšťaní vody som sa divil koľko som tam ešte rybiek zabudol. Dolieval som odstatu vodu a rybičky prežili. S krevetkami som si starosti nerobil to sú nezmary


farky - 05/09/2011

Ahoj.Tak stahovanie sa uskutočnilo minuly vikend riadil som sa vašimi radami všetko dobre dopadlo.Rybky su v pohode riasa v norme.Trochu som zmenil floru a system filtracie vody.Moc dik za rady.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde