Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 22h 59m 47s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Spirit Stream

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Spirit78 - 07/01/2013

Dne 07.01.2013 v 21:37 byla založena prezentace akvária Spirit Stream.


Spirit78 - 07/01/2013

Zde je hlavní prezentace: http://rybicky.net/nadrze/16593

momentálně bojuju s řasami, ale snad se mi daří je pomalu ničit


Spirit78 - 07/01/2013

Postupný vývoj


grunda - 07/01/2013

vypadá to opravdu pěkně, jen tak dál


danyboy77 - 07/01/2013

Taky se pripojuji ;) A kde jsis nechal lepit nadrz?


Spirit78 - 08/01/2013

Díky :-)
Nechal jsem to lepit v Zekii, mám do dnich stojan i kryt. Cena i kvalita dobrá jen mně dostalo, že mi daly optiwhite jen na čelní sklo :-( a bohužel dneska bych nechal zadní přepážku vlepit černým silikonem, holt chybma se člověk učí. Jinak kvalita je celkem slušná, sem tam drobná vada je, ale nic závažného, je vidět že s čirým silikonem nemají tolik zkušeností, taky mi to trochu trvalo než jsem je přesvědčil, že opravdu chci čirý silikon :-)


Bedna - 08/01/2013

Jojo když já si nechal lepit to mále akváriuám 40x30x30 tak na mě koukali jak na negramota když jsem řekl že to chci transparentním silikonem že to už nedělaj :D a vida už je doma


danyboy77 - 08/01/2013

Jojo co se tyka optiwhite akvarii tady v te nasi male kotline,jsou vsichni vyrobci 100let za opicema jak jsem sam zjistil :( Jedini co tohle u nas delaji trosku kvalitneji jsou sklenari Adama Votavy http://www.akvaria-na-miru.cz/o-nas Kdyby se tak vyrobci nebranily transparentnimu silikonu bez vymazanych rohu akvaria s dokonale vybrousenyma a vylestenyma hranama tak si myslim,ze by jim lidi utrhali ruce.


Vyghum - 08/01/2013

Nechci tu být za "kacíře", ale podle mého názoru jsou optiwhitete akvária stejnou módní vlnou jako byla svého času akvária lepená černým silikonem a je jen otázkou času, kdy se to zase obrátí nebo se budou akvária lepit nějakým dalším odstínem silikonu, který bude propagovat nějaká jiná ikona akvaristiky. Osobně upřednostňuji černý silikon, který se mi líbí podstatně více a je i praktičtější...B)


Bedna - 08/01/2013

Nikdy jsem se silikony nezabýval ale domnívám se,že černý silikon má o dost lepší vlastnosti než silikon transparentní co byl před ním. proto se sta jeho nástupce.

a akvária optiwhite jsou jak říkáš tou modni volnou sám jsem měl vidět vedle sebe tabuli skla optiwhite a klasického a přiznám moc velký rozdíl jsem nepostřehl až dovolím si říct,že při porovnání ceny to nemá smysl toť můj názor


danyboy77 - 08/01/2013

Mezi cernym a transparentnim silikonem neni zadny kvalitativni rozdil. (napsal mi to sam pan ze Sklorexu) To ze se ted pouziva hlavne cerny silikon je hlavne z estetickeho duvodu. Protoze spoj vypada jednolite a nejdou videt vzduchove bublinky ktere se mohou vyskytnout pri lepeni. Take se vymazavaji rohy silikonem. Takhle lepene spoje transparentnim silikonem nevypadaji hezky a proto je nasi vyrobci nedelaji. Take je mytus ze transparentnim silikonem prorusta rasa! :D Je to blbost,neprorusta. Tohle vsechno mi potvrdil pan ze Sklorexu kdyz jsem u nich poptaval optiwhite. Mel jsem moznost videt nekolik optiwhite akvarii ruznych vyrobcu a ja se rozhodl pro polaky. Jsou kvalitou na hodne vysoke urovni,temer jako original ADA. Az mi prijde me nove akva tak sem hodim detajlni fotky pro predstavu.


Bedna - 08/01/2013

Tak jsem se domníval špatně,děkuji za ujasnění :)


Vyghum - 08/01/2013

Vymazávání rohů silikonem jsem nikdy nepochopil, takto vyrobená akvária jsem viděl v nějakém hobby marketu, no hrůza, zvláště, když se todalo prstem odchlípnout od skla a to k tomu dávali jakýsi pochybný certifikát, kolik let to vydrží :@.
Kvalitu akvárií Sklorex mám léty ověřenou a pokud budu kupovat další větší akva, tak je moje volba jasná. Akvárium lepené transparentním silikonem ze Sklorexu jsem neviděl, ale o kvalitě provedení nepochybuji...
Ano, oba silikony pro lepení akva jsou stejné, kolega srovnával dřívější transparentní silikon, kterým se lepilo "za totáče" s tehy novinkou - černým silikonem. A ano, řasa transparentním prorůstá, ale jen pokud je to špatně slepené, viděl jsem to na vlastní oči...
Nicméně z jiných aplikací zase vím, že není silikon jako silikon, ale to se naší akvaristické problematiky netýká...


danyboy77 - 08/01/2013

Nikdo neni vsevedouci ;) Ja kvuli akvarku komunikoval s nekolika vyrobci a byl to docela mazec :D Kazdopadne mate pravdu,otevrena akvaria s cireho skla jsou ted modnim vystrelkem ktery Amano zacal. Kazdopadne mi asi bude optiwhite k nicemu kdyz budu mit akva plne ras :D :@:D Tak snad je pak uhlidam a nezamori mi zase akvarko :D Jinak si pak asi taky radej poridim zelvu :D

to: VYGHUM Mas pravdu Sklorex je kvalitni firma i komunikace byla na nejlepsi urovni. Videl jsem i Grundovo akva na vlastni oci (ma ho ze sklorexu) a je to vazne nadhera ...az na tu cenu za 19mm sklo :( No podle me se rasa do nekvalitniho spoje muze dostat pokud se o akva dotycny nestara. Jinak si to nedovedu predstavit zvlast v rostlinne akvaristice.


Vyghum - 08/01/2013

A ještě zpět k tomuto akva, vapadá to zatím nadějně, pokud se to podaří rozjet a udržovat v zamýšleném layoutu, pak by to mohlo být opravdu pěkné akvárium. Jen bych poprosil, až to bude ve finálním stavu, o lepší kvalitu fotek ;)


Spirit78 - 09/01/2013

Koukám, že se tu rozhořela živá debata:-)
Rozdíl mezi Optiwhite a klasickým skem je zásadní, nikoli však při pohledu do akvária ale na hranu, klasické sklo je při větší délce temně zelené, ale optiwhite je i při metrové délce stále čiré a to je ten efekt, kvůli kterému se to používá, že hrana jakoby zaniká. Ale pokud na zadní stěnu akva nalepíme černou fólii, i sklo Optiwhite se stane při pohledu do hrany černé.

V mém případě bych se na Optiwhite po této zkušenosti také vykašlal, ale u akvária bež černé fólie a bez krytu to jistě má svůj smysl a ten efekt "neviditelného skla" je super.

V příloze:
1) fotka výztuhy - Optiwhite, je vidět, že je sklo čiré, tenhle efekt si zachovává i při délce přes metr
2) Optiwnite s černou fólií na protější straně hrany - efekt průzračnosti se ztrácí
3) klasické sklo s černou fólií na protější straně hrany
4) hrana Optiwhite
5) hrana klasika - sklo je vidět že je tmavší

Uznávám, že jsou to detaily, ale třeba to někomu pomůže při rozhodování

A koukám, že se fotky nahrály v opačném pořadí :-)


Spirit78 - 09/01/2013

Výtku ke kvalitě fotek uznávám, bohužel nemám zrcadlovku, tak to profi fotky asi nebudou, ale včera jdem trochu laboroval, snad tohle je lepší ;-)


Vyghum - 09/01/2013

Zrcadlovka není nezbytně nutná. Pokud můžeš na kompaktu nastavit čas expozice a
akva ještě trochu více osvětlit dalším zdrojem světla, tak se dají i s levným foťákem udělat dobré
fotky...


stafflik - 10/01/2013

Taky nastav co nejnižší ISO, pokud ti to jde. Nebude to tak zrnitý


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde