🔥Probíhá akce Více zde 03d 08h 54m 18s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Různé druhy řas po založení nádrže

V kategorii: Řasy

TomasK - 29/11/2014

Zdravím všechny akvaristy,

chci vás poprosit o radu. Mám ve svém akváriu (http://rybicky.net/nadrze/21669, nebo mám i nádrž tady), které je aktuálně téměř měsíc od založení různé druhy řas. Jde o hnědou vláknitou řasu, hnědou přisedlou řasu - filmy na skle, dokonce se objevila i sinice a teď už i šedý staghorn. Nejvíce je pomnožená vláknitá hnědá řasa a hnědá přisedlá. Čekal jsem, že se akvárium postupně stabilizuje a výměnami vody a hnojením se řasy postupně zbavím. Snažil jsem se co nejvíce zlepšit proud i distribuci CO2, upravil jsem složení hnojiva (hnojím EI). Pravidelně akvárium čistím a měním vodu, nic nepomáhá. Ubral jsem i světla (ze dvou zářivek 54W jsem odebral reflektory), nic nepomáhá.
Přemýšlím, že přejdu na metodu hnojení MCI, abych dokázal dokonale splnit nároky rostlin aby se jim dařilo a řasy nerostly. Taky nejspíš zkusím Flourish Excel. Chci se, ale zeptat, co si o tom myslíte a co byste mi poradili. Všechny úkony, co jsem v akváriu od začátku udělal, jsou na rybicky.net, nádrž je také pod stejným názvem na akvarko.cz. Děkuji za rady.


grunda - 29/11/2014

už jsem ti to jednou psal, ale asi je třeba znovu. Máš moc světla, 99% kytek co máš poroste raději s méně světla ( dokonce i bez CO2 - mě jede bez CO2 i http://rybicky.net/atlasrostlin/rotala_macrandra ), až se z akva naučíš, můžeš zkoušet High tech;)
http://rybicky.net/fotogalerie.php?sekce=nadrz&c=16789&s=81&sl=0


jakomo77 - 29/11/2014

Ahoj...
hnědou řasu jsem měl z počátku taky.bylo mi řečeno,že je to syndrom nově založené nádrže.jak přišla,tak odešla.od té doby mám klid.trvalo to asi 2 měsíce.na můj vkus to šíleně hnojíš,ale to prý nerozhoduje.zbav se čpavku.to je prevít :)


divebull - 01/12/2014

Ahoj, já sice nemám tolik zkušeností, ale není ten fitr na 350 l. málo? Já ho mám na 112 l. (ve všech koších Substrat Pro) a řekl bych, že je to optimální.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde