Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 06h 24m 29s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Rhizoclonium

V kategorii: Řasy

MDt - 22/03/2015

Od doby co jsem začal s CO2 tak se mi rozjela Rhizoclonium řasa zřejemě viz foto. To samé se mi udělalo v malém akva před několika měsíci. Vždy se to stalo týden po tom co jsem začal používat TWINSTAR. Údržba to určitě není 50%vody za 1týden. Hnojím Esha přípravky, které jsem používal dlouho a byl jsem s tím spokojen bez CO2 pouze s Invital Carbo. S CO2 jsem ještě přihnojil Easy Life profito, aby nevznikl deficit živin při zavedení CO2.
Je možné, že se řasy rozjeli tím, že jsem do substrátu dal tyčinky pro kořenovou výživu Easylife ? protože u obou dvou akvárií se mi to stalo přesně stejně. (nějaký kousek vyčníval asi týden a než jsem si toho všiml, tak se rozpustil po celém akváriu)+jak jsem zmínil TWINSTAR.
Čím to je, v popisu máte, málo živit, údržba málo CO2. nemyslím si, že mám málo ani jednoho. U malého akva s tím bojuji už delší dobu a nic. U malého jsem omezil světlo výměna vody každý druhý den manuální odstranění odsávání a nic.
Také přidávám Invital Carbon místo Florisch excel( jak mi od vás někdo doporučil).
Akva mám 1měsíc předělané nový substrát atd. trochu zoufalost co s tím, protože moc informací není a když tak je vše stejné.
1den vyčistím a druhý den je tam o něco víc než den předtím. Nechci začínat s algicity a přípravky proti řasám, ale zoufalost stoupá.
Můžete mi nějak poradit? moc díky


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde