🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 03d 10h 23m 07s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

PREPRAVA CO2

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

marko41b - 28/02/2013

Nedavno som si zohnal od znameho 6kg flasu plnu CO2. Problem je len v tom ze si po nu musim ist.
Je to zhruba 60km. Moze sa plna flasa prevazat poleziacky v kufri auta? Treba pri prevoze flase dbat na neake veci ohladom bezpecnosti?
Dakujem


Ardjuna - 28/02/2013

Když si jezdím plnit flašku do plnírny, tak ji pak také převážím plnou v kufru auta (kde ji mám normálně položenou). Jediné, co by tomu mohlo vadit, jsou vysoké teploty (což je problém hlavně v létě). Teď v zimě je ale převoz naprosto bezproblémový. Teplota lahve nesmí překročit 50°C! Při vyšších teplotách hrozí prasknutí pojistky na ventilu a vypuštění veškerého plynu. Pokud se jedná o starý ventil bez pojistky, pak rozpínající se plyn lahev roztrhne (nastane výbuch).

Publikace o CO2: http://www.svarbazar.cz/phprs/storage/co2_publikace.pdf


marko41b - 28/02/2013

Dakujem.
Preprava bola uspesna. Dokonca dve plne 6kg flase. Mozem robit mineralku;)


Finch - 01/03/2013

převprava muže v autě být ale musíš mít falšku ve vodorovné poloze nevozit na stojačku prostě


stafflik - 01/03/2013

Z jakyho duvodu nesmí stát? To by mě celkem zajímalo. Pokud se mrknu na bezpečnost při přepravě tlakových lahví tak je to tam přesně naopak: "Lahve s některými plyny, jako je propan, oxid uhličitý (C02) a acetylen, by neměly být přepravovány naležato, protože plyn v těchto lahvích je zkapalněný, nebo jako v případě acetylenu, rozpuštěný v acetonu. Při přepravě naležato tak existuje velmi reálné riziko úniku plynu závity ventilu. Unikající plyn se hromadí uvnitř vozidla a při dostatečném množství může vzniknout výbušná nebo dusivá směs." Ikdyž si nedokážu představit proč by tekutý plyn měl utíkat kolem závitů a plynný ne. To mě nějak hlava nebere


danyboy77 - 01/03/2013

Tlakove lahve muzete prepravovat v jakekoliv poloze. Jen je treba dbat na to aby jste neurazili ventil,to by pak mohl byt pruser. Jinak se prepravy bat nemusite. Vim totiz jak k nam do svarovny dodavatel dovazi tlakove lahve CO2,Argon. Bud ma ridic lahve nalezato a stahnute kurtama k podlaze a nebo na stojaka.


stafflik - 02/03/2013

Vozily sme flašky na ležáka normálně a podle platných předpisů. Problém je jenom u acetylenu, což se nás netýká, takže určitě se dá přepravovat COčko v jakékoli poloze jak píše Danyboy. A pokud bude flaška s ochranným kloboučkem tak nehrozí ani uražení ventilu..


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde