Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 00h 06m 49s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Pokus1

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Ardjuna - 20/10/2012

PS: Je mi naprosto jasné, že když ti několik lidí radí různé/odlišné věci, tak je těžké se rozhodnout pro konkrétní postup. Ať už ale zvolíš jakýkoli postup (méně nebo více světla ... apod.), zkus hlavně vydržet aspoň ty 2 týdny, a pak napiš, jestli se to zlepšilo. Myslím, že tvoje zkušenost pak může dost pomoct i ostatním (vč. mě).


ceklis - 20/10/2012

MARCEL nejak takto reflektor je to tusim juwel ale iba 90cm 2x


Ardjuna - 20/10/2012

Jo, tohle by myslím mohlo pomoct. Když tak si můžeš vyzkoušet vyfotit akváriu zepředu bez těchto reflektorů a s nimi - na fotce bude myslím lépe poznat, jestli se intenzita osvětlení s těmito reflektory zvýšila. Podle toho poznáš, jestli ten tvůj původní velký reflektor dává stejně světla nebo méně (tipoval bych ale, že s těmi reflektory od Juwelu se světlo zlepší).


grunda - 20/10/2012

vzhledem k tomu, že akva je čerstváček a navíc se vyplavují nevhodně dané živiny do dna, tak bych na světle nepřidával, max prodloužit čas na 8 hodin, ale určitě ne přidat zářivku. Měnit vodu měnit vodu, měnit vodu a přihnojovat mikro, makra je až až ve dně. Řasu odstraňovat mechanicky, nebo si pořiď tak 10 otíků


LaXo - 20/10/2012

No ja si stále ako akvarastlinkár amatér myslím že by si sa mal zamerať na dennú 1/4tinovú výmenu vody, nakoľko mám silné podozrenie že ti rašia makroživiny zo substrátu do vody. Ale je to iba môj názor. Skús to, po týždni - dvoch sám uvidíš výsledok, a až tak veľa Ťa to stáť nebude. Počítam že vody tam budeš mať tak max 200l, takže 40-50 litrov denne vymeniť by nemal byť problém.
Inak, čo sa týka toho svetla, tak by som zainvestoval určite do kvalitných reflektorov, takto si iba zbytočne vykuruješ kryt osvetlenia. Ale osobne by som asi na svetle nepridával, pokiaľ neuvidíš progress po tých výmenach vody. A vydrž!


ceklis - 12/11/2012

konecne som sa zbavil hnedej valknitej riasy este nieco zostalo ale to snad uz zmizne..zacaj som na riasy striekat Easy carbo a to dost pomohlo zmenil som osvetlenie T5 865 6500, BLAU T5 3600K color extrem,BLAU T5 6500K pravidelne davkovanie EI cez automatiku sam som nato zabudal + este novy UP atomizer na vystup filtra..teraz uz len aby mi poradne sčervenala rastlina a rozlastla HC.



akurat ma problem iba Staurogyne repens vyzera ako keby ju obkusuju ryby ale neviem mam iba krevety a SAE a neonky..Neviete niekto ako sa zastihava ci mozem odstranit listy a nehat len stonky?


Vyghum - 12/01/2013

Tu řasu z eleocharisu vyčeš hřebenem s velkými rozestupy zubů. Opatrně, aby jsi to všechno nevytahal ze substrátu, ale jde to docela dobře vyčesat...


milosak - 12/01/2013

ceklis :
Staurogyne je snad největší držák mezi kytkama.
Roste sice pomaleji, jak glosa, nebo eleocharis, ale v minulosti u mě neměla nikdy problem.
Jednou jsem jí voholil přímo u dna (koukaly jenom stonky bez listů) a dnes z ní mám zase
nádherný koberec. :)


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde