🔥Probíhá akce Více zde 05d 01h 52m 35s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

PicoWorld

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Sentinel - 17/05/2013

Dne 17.05.2013 v 21:21 byla založena prezentace akvária PicoWorld.


Sentinel - 17/05/2013

Chtěl jsem si vyzkoušet DSM v kombinaci s půdou AQUAPlants a zároveň zlepšit pracovní prostředí. Pokud se zadaří po napuštění tam nechám zabydlet pár krevet.


Sentinel - 17/05/2013

Přidávám pár fotek hned po založení.


Sentinel - 17/05/2013

Po osázení:
HC + Eleocharis


Sentinel - 17/05/2013

Svítím 6h stolní lampičkou.
Asi tak 2h odvětrávám, jiank je přes vršek natažena proděrovaná folie.
2x za den orosím rozstřikovačem.


Vyghum - 18/05/2013

Tak to jsem zvědavej jak Ti ten Eleocharis půjde... Mě se nechtěl nasucho moc rozrůstat... Teď to mám už zalité, ale ještě je brzo něco vyhodnocovat.


Sentinel - 29/05/2013

Novinky z Pico-světa...

Ten Eleocharis se tváří zvláštně. Vůbe cnetuším jestli se mu daří či ne, některé části špiček se mi zdá že jakoby trochu osychají či žloutnou, no opravdu se moc nerozrůstá.

Oproti tomu HC, to je jiná, roste před očima, fotím téměř každý den. Fota doplním později.

Kondčně dorazil filtr - ADA EF-300, už jsem jej i vyzkoušel a nafotil. Zatím teda neběžel spíše jen tak jako test, takže o praktickém použití toho moc říci nemohu - ve smyslu jak moc filtruje, ale kratkou recenzi a první postřehy dodám co nevidět.


Vyghum - 29/05/2013

Na foto se těším, k dosud dostupným informacím bych měl 2 připomínky/náměty.
1. Nevím jak ostatním, ale eleocharis se mi nikdy nepodařilo převést do submerzní formy, aniž by nepřišel o všechny původní listy. Aby v nádrži nebyly organické zbytky rostlin, doporučuje se před sázením rostlinu hodně zkrátit. Otázka je, jak to funguje při DSM. Mě se to celkem osvědčilo a po zalití se odplavil zbytek rozkládajících se listů a snad to teď už půjde dobře. Je fakt, že koupená rostlina je také pěstována DSM, je to pro mne dilema a proto mě obzvláště zajímají tvoje výsledky, jak už jsem psal... Já šel tou cestou zkrácení, ty máš dle foto rostliny celé, pak to můžeme porovnat...
2. Je to hodně malá nádrž, ale aby vypadala dobře, mělo by se dodržovat i u "piko nádrží" několik pravidel, v tvém případě mě napadají 2 - lichý počet kamenů a princip zlatého řezu. Tak jak máš kameny rozmístěné tak to tříští pozornost a ve zlatém řezu není nic...


Sentinel - 30/05/2013

2Vyghum:
Po jak dlouhé době si akva zalil vodou? ja zvažuji tak 3- 4 týdny.
S tím layoutem no to máš pravdu, ono obecně ja s tím co kam dát nemám až tak dobrý/vypěstovaný cit :)) teď do toho rejt asi nebudu, až se zaběhne tak to trošku přeskládám.

Ohledně testování Eleocharisu...
kolegyně v práci si také založila DSM, taky EP & HC, akorát je to plnohodnotná dennerle Nano nádrž (ta menší kostka) takže máme další srovnávací vzorek. .. ;)


Vyghum - 30/05/2013

Já jsem to zalil po cca 6 týdnech. HC mi po dvou týdnech od zasazení kompletně odešlo, musel jsem ho zasadit znova, ale i tak v růstu 10X předbehl Eleocharis. Jako dobrá volba do DSM se ukázal Pogostemon, ten zhoustl a zakořenil perfektně, po zalití zatím žádná velká změna, ale je to jen cca 3 týdny pod vodou, tak těžko něco posuzovat. Akva mám zatím bez CO2 (redukčák dojde až dnes), a valil jsem světlo 8 hodin denně jako před zalitím. Na Eleo se začala dělat sinice, tak jsem zkrátil osvětlení jen na 4 hodiny a zdá se, že to sinici moc nevyhovuje. Až zprovozním CO2, tak osvit opět zvýším...


Sentinel - 02/06/2013

Přidávám fotky průběhu ...


Sentinel - 05/06/2013

Tak s tím eleocharisem - nevim nevím, zdá se že mu ta dsm moc nesvědčí, některé listy mi jakoby žloutnou odzhora (možná jsem dal husté trsy). Oproti HC, která zdá se prosperuje se tedy EP moc nedaří. Dám tomu ještě týden, příští týden to zaplním vodou.


Sentinel - 11/06/2013

Přidávám další fotky z průběhu.
26. den po založení jsem akvárko naplnil vodou.

Aktuálně svítím 5h.


Sentinel - 11/06/2013

Kromě doplněných fotek ještě pár postřehů - dotazů ...

HC se rozrostl a i pěkně zakořenil. Zatím se zdá být v pohodě.

Co stím polooschlým Eleocharem? Má smysl jej trochu sestříhnout, myslím tak do půlky?
Chystám se měnit vodu 2/3 jednou za dva dny - první dva týdny. A pro jistotu do akvárka přidám trochu Flourish Excelu - v dávce odpovídající velikosti akvária.

Dále se pokusím pěstovat rostlinky pod osvětlením, které je na obrázku IV. Denní osvit 5h. CO2 přidávat nebudu.

Filtraci zajišťuje ADA-EF300 z DX - nemám zrovna pocit, že by tvořil velký proud, ale tak filtrovat filtruje 37l/h, což není moc, ale k velikosti nádrže 5.5 l. to snad postačí. Hlučnost je přímo úměrná ceně - do kanceláře ok. Pokud by byl zájem rád dodám kompletní recenzi ke zmíněnému filtru.

Příští týden plánuji akvárko obydlet 5ti krevetkama Neocaridina heteropoda (žlutá+červená). a na jeden z kamenů připnout vlascem jávský mech.

Dsm zakládám poprvé, pokud něco co jsem zmínil je nesmysl, určitě mě prosím vyveďte z omylu. Díky ;)


grunda - 11/06/2013

eleo, pokud neuschlo úplně je neskutečný nezmar, ostříhat u substrátu, znovu obrazí


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde