🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 02d 20h 34m 04s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

PH TESTY

V kategorii: Parametry vody, testy

soukup_lukas - 01/01/2017

Dobrý deň prosím o radu. Rád by som si upravil parametre vody pretože plánujem rastlinné akvárium. Kúpil som si Permanentné testy JBL a Seachem ako môžete vidieť na fotke, lenže obidva merajú diametrálne odlišné hodnoty. PH JBL - 7,9, PH Seachem 6,2. Neviem ktorému mám veriť a podľa toho upraviť hnojenie v kava. Parametre mojej vody sú Kh 8, Gh 10, NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 20. Mám externý atomizér a CO2 pridávam v takom množstve že je vidno v akva veľmi veĺa miniatúrnych bubliniek čiže predpokladám že ho tam je až priveľa ale ryby sú zatiaľ ok, lenže podľa testu od JBL je evidentne CO2 nedostatok. Oba testy sú spustené naraz pred dvomi týždňami. Robím niekde chybu? viete mi niekto poradiť?


Barlog - 03/01/2017

podle mě to bude tak, že test od Seachem měří pH vody a ten dropchecker od JBL měří sice taky pH, ale pouze ovlivněným množstvím CO2, které se distribuje přes vzduchovou bublinu do kapaliny. Záleží na tom, jaké kH máte v dropcheckru.


soukup_lukas - 03/01/2017

To Kh neviem používam originál roztok na meranie CO2 od JBL. Tým že mám atomizér dosť naplno a akva plné mini bubliniek CO2, usudzujem že som znížil PH a veril by som v tomto prípade testu od Seachem. Je možné že zle reagujú nejakým spôsobom tie bublinky CO2 s roztokom v teste od JBL a ten nemerá korektne? Neviete ako by som oba testy nakalibroval pre rovnakú vodu?


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde