Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 10h 05m 38s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Nano 30

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Danego78 - 08/01/2013

Dne 08.01.2013 v 19:23 byla založena prezentace akvária Nano 30.


Danego78 - 08/01/2013

Tohle akvárium je muj první pokus o iwagumi.Dřív jsem zkoušel krevetkária ,ale po workshopu u Adama Votavy jsem propadl tomuto stylu.Akva je založeno před 3týdny,takže zatím jsem plnej očekávání co se vyvede a co ne.Plánuju po zaběhnutí rybičky Danio galaxy(který jsou ted v nahádním akva),Otíky a krevetky.Zatím se trochu peru s co2,jelikož se s tím zatim teprve seznamuju a snažím se trošku zorientovat v parametrech vody.


Danego78 - 08/01/2013

Založení a po cca 3týdnech


Gargamel - 08/01/2013

Pěkný start.


Danego78 - 11/01/2013

Tak jak jsem předpokládal Eleocharis parvula roste pomaloulinku a místama mi trochu bledne,to nevím proč,jestli se špatně zakořenila,ale naštěstí zatím jen pár trsíků.Za to Ammania sp. 'bonsai' mě začíná zlobit víc.Už mi odešli cca 4 rostlinky a taky zbělali a když jsem je vyndaval pinzetou,tak se úplně rozpadali.Jediný co zatim vypadá úplně bez problému je Cryptocoryne crispatula var tonkinensis,ta roste celkem pěkně,akurát si nejsem jistej,jestli už by ji to nechtělo zastřihnout.Dneska jsem taky nasadil rybičky,který čekali v náhradním akva- Mikrorasbora barmská,Mikrorasbora galaxy,tak doufám,že se jim tam bude dařit,ještě chci sehnat nějaký Otíky:)


Vyghum - 12/01/2013

O tom stříhání kryptokoryny Cryptocoryne tonkinensis jsi tuším už jednou psal, čekal jsem, jestli na to někdo zareaguje, ale asi se tak nestalo... Kryptokoryny patří mezi rostliny s listovou růžicí, tudíž listy se nestříhají, ale odtrhávají podobně jako u Echinodorů. Pokud ji někdo stříhá jako trávník a má s tím dobré zkušenosti, tak budiž, já bych to rozhodně nedělal... Rostlina bude po čase sama odnožovat a rozšiřovat se do stran a to poměrně nahusto.
Naproti tomu ten eleocharis je potřeba zastřihnout na cca 2 cm hned při sázení a poté znova, jak se začne rozrůstat.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde