🔥Probíhá akce Více zde 03d 02h 56m 20s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Miso 240l

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Miso - 14/06/2012

Dne 14.06.2012 v 13:09 byla založena prezentace akvária Miso 240l.


Vladik - 14/06/2012

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak máš umístěné ty výstupy filtrů. Píšeš v každém zadním rohu jeden a já přitom na fotce vidím oba vpravo. Zkoušel jsi různá rozmístění těch vývodů? Kdy byl podle tebe proud nejlepší a nejrovnoměrnější? Rozstřikovací trubku nepoužíváš?


Miso - 14/06/2012

Hej to umiestnenie som zmenil tak ako pisem, neviem ci je takto prudenie silnejsie, ale ked boli na jednej strane malo to nevyhodu ze vysoke rastliny mi to ohybalo dolava a tie v lavom rohu tlacilo ku dnu (vyhodou bolo ze aj bublinky z dyfuzoru). Myslim ze takto je to ale rovnomernejsie.


Gargamel - 14/06/2012

Teď si zakládám nové akvárium a přemýšlím nad rozmístěním výstupů z filtrů. Budu to tady popisovat krok po kroku. Na 300 litrové akvárko jsem zvolil dva filtry, jak jinak než EHEIM, momentálně mám classic 2215 a ať se mu líp dýchá, tak mu přidám parťáka taky classica 2217. Rozstřikovací rampu používat nechci, protože nechci mít v akváriu žádnou techniku. Uvažuju o lily pipes. Jak máš řešený ten vývod, normálně dvě zohnuté trubky nebo to máš nějaké příslušenství od EHEIMU? Moc nevím, jak ten vývod vyřešit, zatím jsem měl rampu podél celé zadní stěny, ale jak píšu, z estetického hlediska už ji tam nechci.


Gargamel - 14/06/2012

Teď se dívám, že asi používáš to na obrázku. Jak jsi s tím spokojený? Dělá to dobrý proud?


Miso - 15/06/2012

neviem ti na to moc dobre odpovedat, ano pouzivam tie ohnute trubky od eheimu. Momentalne to mam tak, ze v zadnom rohu je ten vystup smerovany tak do jednej tretiny predneho skla a z opacnej strany to iste. Nad lily pipes rozmyslam aj ja, preto som nekupoval rampu a skusil to takto. Toto ma tu vyhodu ze prud je koncentovany v tej trubke a na vystupe ma silu, lily pipes zas ten prud viac rozptilia. Ale uplne by mi stacila rovnako poohybana trubka len zo skla ;). video bohuzial nejde vlozit ale mozes pozriet tu: http://www.youtube.com/watch?v=tMt4y0bNZLM&feature=youtu.be


danyboy77 - 15/06/2012

Moc se mi tvoje akva libi tak at se ti dari :)


Gargamel - 15/06/2012

Miso: Díky, dobré video. Udělám to asi stejně jako ty, tzn. do každého rohu jeden vývod. Všiml jsem si, že tam máš ještě nějaké čerpadla...


Miso - 15/06/2012

bolo jedno male od eheimu len na rozptilenie bubliniek CO2, ale nemalo to ziaden efekt takze islo von


arnie - 19/06/2012

Ahoj, prosimtě zajímalo by mě, jestli nemáš doma vlhko když nepoužíváš ty krycí skla. Dělá se mi totiž plíseň nad oknama a to mám krycí skla. Nepozoruješ nějaké nevýhody toho, když jsou krycí skla sundané?
Na tom videu to totiž bez nich vypadá úžasně takže je taky chci sundat.


Miso - 19/06/2012

s vlhkom problem nemam, odpar je ak 1-1.5l za den pri 26°C v akva, podla mna dobry zvlhcovac vzduchu :). ale ak mas teraz vlhko v dome (byte) asi tym moc neprispejes k lepsiemu :)


Miso - 26/08/2012

mensia uprava, este to nieje konecny stav


Gargamel - 27/08/2012

Plánuješ to vpravo vzadu nechat trochu povyrůst? Myslím, že by to bylo lepší, přecejen je to dost vysoké akvárium na tak nízký porost blyxy.


Miso - 27/08/2012

hej hej, planujem, momentalne to dost striham nech je to poriadne huste ale nenecham to az pohladinu. Este rozmyslam ci dat nieco aj na lavo, pretoze z tejto strany sa dost na akva pozera.


Gargamel - 27/08/2012

Nevím, co třeba tam naskládat na sebe nějaké kameny a na ně uvázat microsorum, tak cca 3 trsy... Pokud se na akvárium díváš hlavně zleva, tak bych tam stonkovky asi moc nedával.
Jinak rostliny vypadají zdravě a akvárku se viditelně daří.


Miso - 27/08/2012

no budovat sa mi tam nieco moc nechce, skor rozmyslam ci tam nedat (za tie dva kamene nalavo) niaky mensi Echinodorus tak do 20cm. Ale uvidime ako to bude vyzerat ked sa rozrastie ta prava strana. Inak skoda Staura, ked sa pozries na predchadzajuce foto. Som sa rozhodol ze ho zostrihnem a zobral som ho cele tak 1cm nad dnom a nerozbehal to. Takze teraz su tam odrezky co zostali a tym este niaky cas potrva kym sa poriadne chytia.


Gargamel - 27/08/2012

Taky bych to právě viděl na nějakou ružicovou rostlinu s většími listy. Problém je, že bude dost dlouho trvat než echinodorus utvoří submerzní listy, mezitím tam bude spíš opadávat, proto jsem zmínil Microsorum, které je pěkné hned od začátku. Echinodorus tam ale bude sedět taky parádně. Možná by se tam hodil i nějaký větší, třeba tenhle uruguayensis: http://www.aquariumdomain.com/images/plant_freshwater/echinodorusUruguayensis4.jpg Jsem zvědavý pro co se nakonec rozhodneš.


Miso - 27/08/2012

no uvidime, Echinodorus tiez nemusis kupit emerzny ;) na burze zozenies aj rovno vytiahnuty z akva (este ze sa nam blizi nasa akvajesen :) )


jtoman - 01/10/2012

Zdravim,ted jsem koupil akvarko o 200l s osvetlenim 2x39w a budu tak v listopadu zakladat.zatim sbiram info a vse si pripravuji.chtel jsem se zeptat jak hnojis,rozhodl jsem se presne pro to co ty sada easy life profito,carbo,a ferro a ziviny dodavat z prasku N,P,popr.K ale toho by melo byt dost v profitu.nebo spise na zacatky hnojeni,jeste premyslim ze dam do substratu kulicky NPK.substrat mam koupeny jbl manado + dokoupim zasobni jbl aquabasic.A meris pravidelne N a P?A podle toho hnojis?A jak si spokojeny s hnojivem,ja jsem se rozhodl protoze moc neverim michanym tenso,nebo csm.A co jsem cetl tak byl pry rozdil v hnojeni tenso a profito.Tak dik za info.


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde