🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 02d 21h 35m 27s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Měření CO2 pomocí drop checkeru

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

LaXo - 29/06/2013

Chalani, naspodku, pod rucickou je ciernym pismom napisane 1-10bar. Je to sice zrkadlovo otocene ale rozpoznat sa to myslim da. Alebo to vidim len ja? Stupnica je tiez od 1 do 10, cize nic ine ako bary to podla mna nemoze byt.


danyboy77 - 29/06/2013

Vidim to uplne stejne jako ty ;)


LaXo - 29/06/2013

No, uz som sa bal, ze sa mi zhorsil zrak :)


Sentinel - 29/06/2013

Danyboy77, Laxo : koukám na ten budík co jsi hodil o pár příspavků dříve, tak jsem slepej asi já :-D ja prostě vidím rozsah červené 0-20 l/min (litrů za minutu) a černě 0-40 cfh (krychlové stopy) .... + veprostřed černě napsáno 0-10bar ... černě.. takže mě to prostě mátlo, ale je to fuk :) neřešme to ;)


danyboy77 - 30/06/2013

Nejsi slepej cfh je tam taky :D Ale jak pises, nebudem resit kosoctverce :D


Dejvwa - 01/07/2013

Ahoj všichni, kam nejlépe umístit drop checker? Tedy pokud je při dané metodě hnojení doporučeno např. 30mg/l je to myšleno u dna nebo u hladiny? Mám totiž v AQ CO2 převážně ve formě bublinek a pokud dám drop checker do místa, kde bude checker přímo zespodu nabírat nerozpuštěné bublinky, naměřím přece nesmyslné hodnoty, není to tak? Je tedy nutno checker dát na místo, kde se do něj zespodu dostane co nejméně bublinek, nebo je to úplně jedno?


LaXo - 01/07/2013

Spravidla sa umiestnuje cca 15cm od hladiny. Ak sa dostane sem tam bublinka vobec nevadi, ide skor o to aby si ho nemal priamo pri zdroji bubliniek. Ak mas spravny prud, tak budu bublinky takcitak vsade, takze miestnit ho tak aby sa do neho bublinky nedostali by bol problem ;)


Dejvwa - 01/07/2013

To by teda problém byl :D , proto mě to zajímalo. Moc děkuju ;)


Sentinel - 01/07/2013

Já se spíše přikláním k tomu dávat dropchecker níž, více to odráží stav kolik CO2 je u dna, tam kde rostliny více strádají. A za sebe myslím že je to právě u dna. Ale klidně mě opravte jeslti se pletu. Navíc pokud je dostatečný proud v aq. tak by to mělo být více méně jedno, tak proč neměřit tu krajní alternativu.


LaXo - 01/07/2013

No aj to ako pises ma svoj vyznam, ale iba ak moc nehustis a nemas citlivych zivocichov na CO2. Inak by sa mohla stat nehoda :) No kazdopadne, asi je to o kazdom akva inak. Ja som skor pisal to co mam odpozoravane inde a vyskusane u seba :)


danyboy77 - 01/07/2013

Ja si ho davam prevazne 5cm od dna kvuli HC . Prijde mi ze ty koncentrace co2 jsou u hladiny vyssi. Navic je ted pro me trosku matouci skleneny checker. Jelikoz mam tmavsi pozadi tak napln checkeru je takova nejaka zelenkava, ale kdyz dam za nej treba ruku nebo ho vyndam tak mam napln do docela zlutou. U JBL checkeru tohle neni protoze ma bile pozadi tak je hned jasne jakou ma napln barvu.


Dejvwa - 18/07/2013

Ahoj, dává se za klasický drop checker při porovnávání barvy nějaké bílé pozadí? Má někdo zkušenost, za jak dlouho cca reaguje činidlo DENNERLE?


Sentinel - 18/07/2013

Drop Checker:
- origoš denerle dropchecker má bílý plast: tam není co řešit bílá je v pozadí ;)
- skleněný model může trochu zkreslovat, ale při bílém světle si myslím že to poznáš
- vyrobený: - tam by asi malý kousek bílého plastu neurazil

Časové intervaly:
- myslím že po cca 2h poznáš změnu
- cca 4-5h bys při stabilní dodávce CO2 měl mít konstantní zbarvení (jen to typuju, nikdy jsem to neměřil, ale tak když jdu kolem akvárka tak na to hodím oko, takže to odvozuju jen tak z pozorování).


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde