Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 17h 48m 21s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Měření CO2 pomocí drop checkeru

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

Lubek - 19/06/2012

Aha takto... teraz mi to je už jasné ;)


tonof - 02/04/2013

Ahoj Marcel, mal by som dotaz k tvojmu externému drop-checkeru. Nie je jeho nedostatkom pri meraní oveľa vätšia vzduchová bublina ako pri internom DC. Nebude dlhší čas reakcie na zmeny CO2 ?


Ardjuna - 02/04/2013

Ano, jak zjišťuju, tak jsou tyto externí drop checkery nic moc. Trvá hrozně dlouho, než zareagují na změny, a navíc mají mnohem tmavší barvu než interní drop checkery. Mám v plánu vyzkoušet ještě jeden externí druh, ale po zkušenosti s těmito DC tomu už moc nevěřím.


ceklis - 18/04/2013

mohol by sem niekto odfotit spravnu farbu DC pri cca idealnej koncentracii CO2?


Sentinel - 19/04/2013

Snad nebudu mystifikovat, ale myslím že je to doclela nereálný požadavek. :)
Když pomineme, že na barvu má vliv samozřejmě i barva světla (a vyvážení bílé na foťáku),
tak pro někoho mohou být ideální hodnoty světlejší zelená (třeba až na hranici se žlutou) - když máš silnější osvětlení, (a samozřejmě pokud to rybám nevadí), u někoho může být dostačující světlá zelená, u někoho méně světlá zelená...

Myslím si že obecně to říci nelze, za sebe já se držím hodně světlé zelené, a pozoruju ryby. když jsou ok, a mám pocit, že řasa není na ústupu, prodloužím interval před zapnutím světel nebo přidám množství (víc bublinek). A zas pozoruju co to za den udělá a co na to rybky. :)

Valná většina problémů - alespoň tak to bylo v mém případě - je s distribucí CO2, mám dlouhou nádrž, a tak mít v jednom rohu difuzor se mi neosvědčilo, oproti tomu atomizér zdá se být lepším řešením (minimálně HC na to reaguje velmi pozitivně). Teď dávkuju tak o polovinu méně než s difuzorem.


stz - 19/04/2013

Mozna to sem uplne nepatri....ale nakonec jsem si do obou akva 300/140L koupil UP AQUA atomizery zapojene do rampy pres celou zadni stenu + PH 201 coz moc doporucuju a je klid :) Porad jsem jen kontroloval bublinky a ruzne to premistoval a nikam to poradne nevedlo... s atomizerem staci par bublinek a ph se drzi presne jak chcete :) PH 201+atomizer cca 2500,- coz je opravdu jedna z nejlepsich investici za posledni dobu a zbyde vam spousta casu, kterou ztratite laborovanim s dropchecrem a dobrym umistenim difuzoru atd... Daval jsem difuzor ruzne pod nasavani, do proudu...bublinky se ani nedali spocitat a dropchecker byl svetle zeleny az hodne odpoledne a to jsem ho zapinal treba v 08 ted mi na svetlezeleny a PH 7 staci u 140L 2-3/s. Nejvetsi vliv mela rampa, kterou jsem moc ceril hladinu a vlastne vyhnal CO2 ven z akva. Pokud mate tu sondu, tak vidite "hned" jak se vse chova....u dropcheckeru je to beh na dlouhou trat. Je jasny, ze se muze elektronika podelat...nicmene stejne tak se muze podelat i elmag ventil a poustet to do akva stale. Podle me staci neotvirat moc kohoutky a poustet CO2 rozumne a dostatecne cerit hladinu, aby pri pripadnem problemu vse zive nevychcipalo....

Nechci se tu poustet do velkych debat...berte to jen jako zkusenost velkeho amatera :)


Vyghum - 20/04/2013

Zajímalo by mě, kde kupujete ty UP Aqua Atomizéry. Jinde než na e-bay nebo dalších zahraničních serverech a obchodech jsem to nenašel. Dá se tokoupit někde v ČR? Případně neuvažuje někdo v blízké budoucnosti o koupi? Připojil bych se s nákupem. Jinak nejlepší by bylo, kdyby se toho nějaký (třeba místní? ;)) e-shop chytl a zařadil toto zboží do nabídky, když se na to pějí takové ódy chvály... B)


ceklis - 20/04/2013

mam 1. atomizer up a 2 filtre externe ale nemozem dat rampu po celem akqva nemam taky vykonny filter aby to dobre cerilo hladinu tak mam iba na 1/2 rampu kde je atomizer.
tiez som kupoval cez ebay :-)


Sentinel - 20/04/2013

Atomizer koupíš na dx.com shipping free, vyplatí se ti to objednat samostatně, aby ti to nezdanili..., platil jsem paypalem...


LaXo - 28/06/2013

Zaujimalo by ma ako dlho vydrzi ten UP Atomizer priechodny pre CO2, respektive ako rychlo sa dokaze zaniest ten difuzny material tak ze je ho potrebne vycisit a ci sa potom vycistit vobec da.
Mate niekto skusenosti z dlhodobejsieho pouzivania?


danyboy77 - 28/06/2013

No ja ho mam uz rok a pul a pracuje porad dokonale a jeste jsem ho necistil. Myslim si ze pod takovym tlakem kterym jim prochazi co2 se asi zanest moc nemuze. Je to ale jen muj pocit, pac kdyz jsem do nej koukal tak nebyl nijak zaneseny.


LaXo - 28/06/2013

To dava zmysel, ten vyssy tlak asi brani upchavaniu porov. Akym tlakom ho napajas? Je potrebne dat na vstup spetny ventil?


danyboy77 - 28/06/2013

Tlacim do nej 2 bary podle navodu. A zpetny ventil je urcite potreba. Protoze kdyz je co2 pres noc vypnute a poklesne tlak mezi atomizerem a co2 lahvi, tak se atomizer pomalinku zacne napoustet vodou. Kdyz se pak zase co2 zapne se tlakem zase voda vytlaci zpatky do hadice. Takhle mi to delalo s obyc hadickama pro co2. Kdyz jsem pak pouzil vysokotlakou co2 hadicku, tak jsem mel pocit, ze po vypnuti co2 pres noc, se tlak mezi atomizerem a lahvi stale drzi coz branilo zaliti atomizeru v zaliti vodou. ;)

A jak ted pokracujes se svym akva, uz mas zalozeny novy layout?


Sentinel - 28/06/2013

Danyboy77 čistě ze zvědavosti... kolik jsou dva bary na stupnici redukčního ventilu který je tady v eshopu... sice je tam 0-10 bar ale jedna stupnice je v krychlových stopách za hodinu a druha v litrech za minutu....


LaXo - 28/06/2013

Danynoy77, zalozene mam. Sice sa to moc layoutom nazvat neda, ale chcem si vyskusat nove rastlinky a par veci ohladom hnojenia a svetla. Tak zatial testujem ;)


danyboy77 - 28/06/2013

Covece ted jsi me vyvedl z miry :D Mam to nastaveno jako na obrazku. Predpokladam, ze jsou to 2bary a cca 10l/min. Nebo se pletu? ;)


danyboy77 - 28/06/2013

A udelas nejake fotky z testovani Laxo? ;)


LaXo - 29/06/2013

Nieco snad vznikne, zatial to nema velky vyznam :) Trochu som precenil silu svetla a aj metodu EI. Uz nejaky cas hnojim len polovicne davky a posledne dni vobec, iba K a mikro. Ked som nedavno testoval N a P testami od JBL tak mi ostal udiv v ociach kolko fosforu tam mam. Takze sa postupne pokusam o akysi reset, kedze 55kg substratu dokaze na seba naviazat tolko zivin a obycajna vymena vody nestaci.
A k tym barom, jasne ze to mas na 2 baroch o tom jasne pise cierna stupnica 1-10bar.
No, ale asi spamujeme tuto temu ;)


Sentinel - 29/06/2013

Danyboy77, laxo .. no...právě že to podle mě nejsou bary ale cfh cubic feer per hour...a červená jsou litry/min a obe jednotky jsou jednotky prutoku, přemýšlím průtok a tlak asi bude přepočet nejak s hustotou... ale to je asi fuk.. mam to v obdobnem rozmezi..;) dík


danyboy77 - 29/06/2013

Do podrobna jsem to nikdy nestudoval protoze jak pises, je to fuk. Tenhle manometr ukaze vystupni tlak ktery si nastavis a zbytek si uz ladime stejne jehlakem. A ja osobne ten tlak takhle nechavam nastaveny at uz pouziju atomizer, reaktor a nebo dyfuzor. Hlavni je ze jde co2 do akva ;)


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde