Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 12h 15m 41s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Loučenská skalka

V kategorii: Deníky a diskuze našich

evajiraskova - 08/01/2016

Dne 08.01.2016 v 18:14 byla založena prezentace akvária Loučenská skalka.


evajiraskova - 08/01/2016

8.1.2016
Po založení akva v 6/15 jsem z něj byla nadšená, všechno se pěkně zabíhalo a řasa se vyskytovala "přiměřeně" . Je fakt, že mi hodně pomáhal pár přísavek thajských. Ty jsem po cca 3 měsících odchytla a darovala kolegovi akvaristovi, protože se mezi sebou hašteřiliy a strašily další ryby. Abych ty potvůrky mohla odchytnout, musela jsem vypustit téměř všechnu vodu z nádrže a vytrhat všechny rostliny kromě trav a rozebrat pracně sestavené skalky. Zpátky už se mi to nepovedlo udělat tak pěkně, jak to bylo na začátku a navíc se od té doby začala mohutně množit zelená vláknitá řasa. Naroste i 5 cm za tři dny a jde opravdu hodně těžko odstraňovat, z rostlin vlastně vůbec. Ty jsem teď v týdnu skoro všechny vyhodila a čekám na burzu, že koupím a zasadím nové, nějaké rychle rostoucí. Až se to trochu zmátoří, přidám další foto.
Popravdě jsem z nádrže dost zklamaná, protože boj s řasou se mi zdá prohraný. Při vybírání techniky pro nové akva jsem si hlavně chtěla ušetřit co nejvíc práce a tak zvolila vnější filtr co se jednoduše čistí a osvětlení, které nepotřebuje žádnou údržbu, proto nemám akva ani přikryté, abych nemusela ostraňovat vodní kámen z krycích skel.
Dříve jsem měla o půlku menší akva, ale také delší (120 cm) v něm molitanový vnitřní filtr, svítila jsem kuchyňskou zářivkou, hnojila burčákem a při dobré péči bylo akvárium krásné. Budu vděčná za každou radu, jak nastolit v nádrži alespoň nějakou rovnováhu a řasa tak nerostla. Jinak ryby jsou spokojené, zatím pošla jen jedna, řasa jim zjevně nevadí.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde