Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 19h 21m 03s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Kmen?

V kategorii: Substráty, kameny a kořeny

Hrabon - 01/06/2013

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu použít jaký koliv kořen který najdu například v lese nebo přímo v nějaké řece? Mohu ho rovnou dát do akva nebo se musí nějak extra upravit a popřípadě jak?


Děkuji


Gargamel - 01/06/2013

V akváriích se používají kořeny z tvrdého dřeva, většinou je to dovoz z tropů. Kořeny z našich končin lze použít jen od některých druhů stromů.


Hrabon - 01/06/2013

takže asi takové typické kořeny jako jsou od smrků co se válí v lese asi nemohu použít?


grunda - 01/06/2013

můžeš, celkem bez problémů, jen musí jít o suchou část stromu, já mám v akva suchý smrk a žádný problém. Měl už jsem v akva téměř všechny české dřeviny a až na ty jedovaté jsou všechny O.K.


Hrabon - 02/06/2013

Takže ho nechat pořádně někde vysušit a pak ho tam mužů hodit, díky moc ještě jedna poslední otázka mám černou malou štětičkovanou řasu v akvárku a nevím kde jsme jí vzal a jak se jí zbavit, je na to nějaký způsob?


Sentinel - 02/06/2013

Hrabon#5 Sleduju diskuzi ohledně kořenů jen tak zpovzdálí.. ale jen k zamyšlení, nemělo by se to vysušit, a pak nějak vyvařit ve vodě třeba se solí nebo něčím - jako desinfekce?

Ohledně řasy: lokálně ji zničíš třeba Flouris Excelem, nebo EasyCarbo, otázka je proč se ti tvoří.. zkus nahlédnout do Marcelova atlasu řas...


grunda - 02/06/2013

vyvaření ani sůl není třeba, stačí usušit, očistit a šup do akva


Hrabon - 03/06/2013

Myslím že to¨ím vyvařením v soli se určitě ničím neuškodí a prevence bude lepší než aby to pak dopadlo nějak špatně. V případě těch řas, z řeky jsme si vzal cca 5 kamenu a poté se začlo vše tvořit kameny jsme ale řádně vydrhnul ale je možné že je to z hoto


grunda - 03/06/2013

když už budeš vařit se solí, tak přidej trošku zeleniny, kousek masa a máš klackovou polívku :D

jinak sůl uškodit může, když bude koncentrace roztoku vysoká, tak pak zpětně budeš solit i akva.


Sentinel - 03/06/2013

Já jsem se to kdysi kdesi tak dočetl, a vzhledem k tomu že sůl se občas přisypává do akva kůli rybám tak mě to divné nepřišlo. No když už teda né "polívku" tak alespoň pro desinfekci horkou vodou bych já teda byl..
Ale nikdy jsem žádnej samorost z lesa nepřines takže mě berte hodně s nadhledem ;)

Jinak upevnění se pak řeší nějakým kamenem? aby nevyplouval?


Hrabon - 03/06/2013

To by mě právě také zajímalo když se vysuší bude tedy vyplouvat jedine na něj přiložit nějaký kámem nic jiného asi udělat ani nejde, koupil bych si klidně nějaký kořen ale všechyn mají jednotný tvar a chtěl bych nějaký extra a né za několik stovek až tisíc koru


grunda - 03/06/2013

zatížit kamenem, až nasákne - kámen vyhodíš


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde