🔥Probíhá akce Více zde 03d 04h 46m 50s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Jaké krmivo?

V kategorii: Živočichové

Travis - 17/10/2011

Ahoj,

chci se ještě zeptat, mám v akváriu neonky a paví očka, ale zdají se mi méně barevné na fotkách, tak jsem se dočetl, že tomu pomáhá značně krmivo, tak se chci zeptat jestli nemáte tip na nějaké kvalitní a levné krmivo. Vygooglil jsem jen něco o terčovcích, jako že sní i hovězí srdce, ale nevím jak je to u malých rybek, aby se jim něco nestalo a neuhynuly, kvůli mojí neznalosti.

Uvítám více názorů zkušenějších akvaristů. Předem díky za všechny odpovědi :)


Sentinel - 19/04/2012

Také přidám dotaz na krmení. Když parmičky siamské okusují zelené listy, tak dle všehojim chybí rostlinná složka potravy. Protože je krmím salátem a okurkou tak tento problém nemám - zelených kytek si moc nevšímají. ALE jak jsem si zasadil do akvárka plevuňku (Alternanthera) s červenými listy. Do dvou dnů ji kompletně celou oholily (zbyl mi stonek). Napadá Vás co čím bych je mohl přikrmovat aby se scénář neopakoval? (resp co jim chybí za složku ve stravě) .. díky za nápady.


Danego78 - 01/01/2013

Zajímalo,by mě,jaké krmení je do akva lepší,mám na mysli zbytky rozkládající se potravy.Mražené,nebo sušené.U toho mraženýho mám trochu strach,abych si tam nezatáhnul nějaký breberky a sušený zase asi naopak mají víc chemie,tak jestli to má nějaky,pozitivní,nebo negativní vliv na hodnoty v akva.


grunda - 01/01/2013

krmení co nejpestřejší, já střídám asi 5 druhů krmení - od mraženého po granule, na kvalitu vody nemá vliv ani jedno, jediná podmínka je nepřekrmovat


Danego78 - 01/01/2013

Jo,jo díky,těch breberek z toho mraženýho se bát nemusim.A ještě jedna věc,když jsem byl u Adama Votavy na workshopu,tak řešili,že ty potvůrky řasožravý,zlenivěj a radši si daj krmení s ostatníma rybičkama a na řasy se vyprdnou:D


grunda - 01/01/2013

pokud se bavíš o SAE, tak tam to přichází s věkem, krevetky - u těch to platí, otíci - ti si raději dají řasy


Sentinel - 02/01/2013

Moje zkušenosti s krmením parmiček SAE: parmičkovité rybky sežerou leda co, tzn sera vipa chips nebo klasicke lupinky... co se však ukázalo, tak když vyrostou potřebují hodně zelené složky např list salatu (osvedcil se spařit zelený listový.. oproti tomu pekingske zelí ožraly jen tu zelenou část..) dokrmit se dají i středem salátové okurky. z komerčních krmiv se mi osvědčily sera spirulina tabs. Při kombinaci tohoto krmení nejdou po rostlinach a konkrétně sae se naučí na jedno místo kde čekají že se ráno objeví list salátu. Obdobné je to i u mřenkovitých ryb.

Ještě přidám poznámku k mražené potravě obecně... zaslechl jsem názor, že mražené patentky jsou dobrý doplněk ale pro zdraví ryb (nikoli jen jejich růst) je dobré mít větší část zelené. Jak moc je to pravda nevím, ale já se tím řídím a docela funguju dobře.. teda moje ryby..:)

Ještě poznámka k mraženému: je nutné je pořádně proprat aby se vypláchly toxiny které se mohli zmrazením do kostky patentek dostat... pak je to ok.


Danego78 - 02/01/2013

Díky za pěkný vysvětlení.Ještě by mě zajímalo,jestli nemáte zjištíno,co se týká Otíků,protože jestli jsem to dobře pochopil,tak v boji s řasou,je asi nejspolehlivější,kolik by jich mělo v akva bejt(nevim jestli se to udává v litrech?)aby dostatečně pokryli svůj rajon:)


grunda - 02/01/2013

nejlíp hejno, jeden na cca 20 litrů, pokud máš menší akva tak hejno aspoň 8 kusů


Danego78 - 02/01/2013

:DNo jasně jsem zapoměl zmínit kam je chci.Jedno mám 30l jedno 60l a planuju cca 200l


grunda - 02/01/2013

do 200 litrů aspoň 10;)


sia333 - 02/01/2013

A jak je to s tou teplotou u těch otíků zvládnou to u terčovců? Díky


grunda - 02/01/2013

mám je u terčovců už 2 roky a jsou v pohodě


sia333 - 02/01/2013

Takže tu 29 zvládnou, uvažuji o nich, ale bylo mi řečeno, že by měli být chovaný do cca 26, tak sem chtěl vědět. Díky


grunda - 03/01/2013

pokud se ti to nezdá, tak vem tohohle otíka: http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_otocinclus_negros_sp_paraguay a mají ho tady: http://www.zoobranik.cz/aktualni-nabidka/akvarijni-ryby/


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde