🔥Probíhá akce Více zde 03d 07h 12m 03s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Hydor Koralia, aneb jak zlepšit proud vody v akváriu

V kategorii: Filtrace a pohyby vody

danyboy77 - 21/01/2013

Teda Gargu,tomu rikas ciste akvarium? Plavou ti tam nejake bojky kolem te Koralie :D:D Kazdopadne je to uzitecna a super recenze plus ty videa. Urcite to nekomu pomuze pri rozhodovani,kdyz to clovekvidi co to umi ;)


Gargamel - 21/01/2013

Veřejne ti tady slibují, že se o akva začnu starat. Jdu posbírat ten plovoucí binec.


danyboy77 - 21/01/2013

Ja si delam legraci ;) Ta Koralia je vazne naslapana. Tesim se az ti to zaroste.


Gargamel - 22/01/2013

Já si taky dělám srandu :D Budu pravidelně vkládat fotky do deníku ať mám větší motivaci udržovat to v čistotě.


Tom K - 22/01/2013

Ahoj, zrovna uvažuji o koralii, tak jsem se chtěl mrknout na to video, ale nikde jsem ho tu nenašel...


Gargamel - 22/01/2013

Natáčeli jsme všechny typy v 300l akváriu a vypnul jsem filtry. Na 300l akvárium to chce minimálně Koralii 1600 + nějaký proud z filtrace. Ten proud je pěkně široký, dobře rozprostřený, takže to s rostlinama nijak nevlaje. Kdyby šlo těch 1600 l/h z jednoho vývodu (jako má třeba atman), byla by z toho vířivka. https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/hydor-koralia-aneb-jak-zlepsit-proud-vody-v-akvariu_125


Tom K - 22/01/2013

Super, konečně reálné porovnání. Ale zajímavé je, že na to jaké tam jsou rozdíly v l/h, tak na vodě to není skoro vidět :-D jen na rostlinkách trochu.
Já mám akvárium 120*40*50 (DxŠxV) a z toho cca 3-5 cm pozadí, takže docela nudle. Který typ by pro mě byl nejlepší? Aby to mělo smysl a ryby jako neonky neměly problémy.

K akvárium mám fitlr JBL e901, tedy 900 l/h max. Realně bych řekl tak 500. Nasávání levý zadní roh a výstup jak jsem kdysi četl tady rampou po celé délce směr odzadu dpoředu. Jen prvních 30 cm je bez děr, ale to je na straně vstupu fitru, takže tam proud je. Vůbec se mi to krásně točí po celém akváriu. Ani málo ani moc. Ale 10x za hodinu to teda rozhodně není.

Momentálně řeším distribuci CO2, který jsem začal používat minulý týden. Difuzor mám v pravém zadním rohu akvária aby nebyl vidět. Jenže je jasné, že co2 běží nahoru a na druhou stranu se ho moc nedostane. Už jsem to řešil s danyboyem77, ale chtěl jsem slyšet i další názor. Momentálně jsem dal nad difuzor atmana 201, ale musím ho škrtit jinak to je fičák. Proto uvažji op té koralii. Jen nevím jestli se ty proudy nebudou rušit s tím od filtru a jestli mi to CO2 rozvede jako ten atman.


Gargamel - 22/01/2013

Pro tak velké akvárium bych vzal asi 1600. Atman dělá fičák jak píšeš, protože jde všechen proud z jednoho vývodu. Když dáš difuzor pod Koralii tak to pěkně bude rozmetat po celém akváriu. Pokud máš ale rampu podél zadní stěny, tak dávat další koralii na bok akvária není moc dobré řešení. Ty proudy se budou zbytečně blokovat. Vymysli to nějak líp.


danyboy77 - 22/01/2013

Tak zrus tu rampu,nech jen klasicky vyvod filtru a pod nej dej tu Koralii jak ti radi Garg a pod ni dej ten difuzor. To by pak v tom byl cert aby to nefungovalo ;)


Tom K - 23/01/2013

Klasicky vyvod filtru nepripada v uvahu.Ten je silnej i odatmana natoz od JBL.Ze zacatku jsem to zkousel ale to litalo snad vsechno. Asi to necham jak to mam.Proud rampou a podle pozadi zenu CO2 pod rampu,ktera to roznese vsude.Jen to precerpane mnozstvi no.
Jak to mate vy?Tu rampu jsem udelal podle clanku tady.Myslim ze autorem byl zrovna Gargamel.


danyboy77 - 23/01/2013

No ono je to takhle docela slozite to skloubit s rampou a klasickym difuzorem. Koukni tady http://www.youtube.com/watch?v=DAO2AKNTvmw takhle jsem ja experimentoval cca pred rokem. rampa po cele zadni stene plus atman s co2 pres atomizer. To co2 se sice dostalo na druhou stranu,ale bylo to takove divne s tim atmanem (i kdyz ten slouzil jen pro testovani,jinak tam atman nebyl) Tak si misto cerpadla porid atomizer a napojis ho primo na rampu a budes mit co2 uplne vsude a nebudes potrebovat cerpadlo.


sratch1 - 24/01/2013

Ahojte.. Ja tomu celkom nerozumiem preco tu koraliu tak vychvalujete.
Mal som ju tiez v akvariu ale po tom co som vyskusal PICO evo.mag 650
http://www.hydor.it/index.php/prodotti/show/famprod/48/list/6
sa to neda porovnavat.. Je to malicke a nastavitelne ovela lepsie do stran ako koralia.. koralia nema dostatocny smerovaci prud co mi velmi vadilo.. Proste len vyrila vodu okolo seba.
Nakoniec som si aj tak kupil vykonnejsi filter a vytiahol som aj ten Pico. Cim menej techniky v Akva tym lepsie..


Gargamel - 24/01/2013

Potřebujeme proud, který bude pěkně rozprostřený a bude donášet živiny do každého rohu akvária. Nepotřebujeme takové dělo, které bude trhat v určitém místě rostliny i s kořeny ven a na dalším místě se nebude voda ani hýbat. Proto taky Hydor přišel s Koralii.


Tom K - 24/01/2013

Ten atomizer je misto difuzoru co? taky to nevypada spatne no.Kam presne by mel prijit? Pak ale kdyz pouziji atomizer jen s JBL tak nezvisim soucasne mnozstvi protocene vody.
Jak to puvodne resil Gargamel kdyz psal o te rampe...?


Gargamel - 24/01/2013

Nejlepších výsledků jsem dosáhl s rampou podél celé zadní stěny a z každé strany na ní byly napojené filtry. Uprostřed rampy se proudy střetly a vytryskly ven. Proud byl nádherně rovnoměrný a přestože se to papírově přečerpalo 10x za hodinu, všechny lístky se rovnoměrně třepetaly, žádný hurikán.
CO2 jsem řešil tak, že jsem použil dva jehlové ventily a z každé strany rampy (zleva i zprava) jsem pouštěl 2 bubl/s.
Nevýhoda byla špatný vzhled rampy, proto jsem ji zrušil.


danyboy77 - 24/01/2013

Pouzivam tenhle http://www.ebay.com/itm/Up-aqua-CO2-Atomizer-system-diffuser-16-22mm-aquarium-/250666877975 atomizer. Je napojeny na vystup z filtru,hned u filtru. Proud vody vnem krasne proteka a obohacuje se o co2 mikro bublinky ktere pak putuji do roztrikovaci rampy. Je DULEZITE pouzit co2 set z tlakove lahve ne kvasnice. Proud to nijak nebrzdi.


drol - 25/01/2013

Zdravím, pořídil jsem si tento typ čerpadla koralia nano. Bohužel je slyšet vrčení, když je čerpadlo připevněno na akvárium. :| Na akváriu nic nerezonuje, vypadá to na spoj čerpadla a té přísavky v tom kloubu. Vrčí to také i vám, popř. jak tomu předejít?

Díky za rady


Bllesk - 25/01/2013

mal som koraliu nano 900 a tiez mi to vrcalo resp. rezonovalo teraz som kupil koralia 2800 ta ma antivybracne uchytenie a vrci to aj tak asi je to vlastnost toho cerpadla. nech napisu aj ostatny ake maju skusenosti. dik


Tom K - 26/01/2013

danyboy77: jak to vůbec přesně funguje ten atomizer? Nejde do té hadičky voda když je CO2 vypnuté? a dělají ho i v průměru 12/16?


Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde