🔥Probíhá akce Více zde 03d 10h 22m 17s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Danyboy TEST

V kategorii: Deníky a diskuze našich

danyboy77 - 08/11/2012

Dne 08.11.2012 v 22:02 byla založena prezentace akvária Danyboy TEST.


danyboy77 - 08/11/2012

Akvarium je zalozeno cca 2,5mesice na ADA substratu a hnojeni EI ktere jsem chtel vyzkouset. Svitim 1x T8 15W plus 1x T5 8W 8hodin denne,svetlo je 37 cm nad substratem, CO2 jede nonstop 24hodin na max co ryby snesou. Rostlinky rostly docela pomalu hlavne HC a Blyxa. Doted se mi tvori na skle zelena prachova rasa a sem tam mi roste Staghorn. Pred tydnem jsem pridal 1metr LED pasku cca 20W rozpukly se mi uplne chomace nejake sede vlascite rasy a je to po celem akvariu. Nevite nekdo prosim co to muze byt za rasu?


Gargamel - 09/11/2012

To vypadá na dost čpavku ve vodě. Jak často měníš vodu?


danyboy77 - 09/11/2012

No prvni mesic jsem menil poctive obden 60 procent vody. Pak uz jednou tydne pul nadrze. Vsechno bylo do minuleho tydne relativne v pohode. To az kdyz jsem pridal to dalsi LED osvetleni pred tydnem. tak mi rostlinky zacli rust pred ocima :-D ale taky i pomalu rasy :-( Tak bud uz toho svetla je fakt hodne,ze CO2 je uz malo na ten vykon. A nebo me jeste napadlo,ze jsem mel podel cele delce predniho skla Parvulu,ale tu jsem z 95procent vytahl (to bylo taky pred tydnem) Samozrejme jsem zvyril substrat,ale pote samozrejme nasledovala velka vymena vody. Tak jestli se to mohlo rozjet diky tomuhle?


A mel bych otazku na Marcela: Nevis jak silne svetlo by bylo idealni pro 60l akvarium aby bylo u substratu 50 umol PAR Bud T5 zarivky a nebo LED. A do jake vysky ho zhruba dat? Diky


Gargamel - 09/11/2012

Podle všeho za to může opravdu čpavek z rozvíření substrátu při vytahování eleocharisu. Nápravu znáš - poctivě měnit vodu a nechat to sednout.


danyboy77 - 09/11/2012

Je to dost mozna pricina a taky ma prvni zkusenost s timhle :-D Kazdopadne jsem vcera snizil silu osvetleni a ted sviti jen LEDky.

Jooo a uz se vi kdy bude Ferox skladem? Chci ho objednat pro kamaradku tak zvazuju zkusit Ferox a nebo mozna NPK tabletky do dna (at stim ma min prace,kdyby zapomela hnojit,ma klasicke akvarium) Diky.


Gargamel - 09/11/2012

Ferox bude koncem listopadu.


ceklis - 02/12/2012

to som mal aj ja tie chumace hneda pozri moju nadrž :-) skoro som to vzdal ale uz tie riasy zmizli.Zmenil ziarivky a striekal som striekackou na riasy esycarbo


danyboy77 - 02/12/2012

Ja vim,mel jsem to kvuli cpavku. Vytahal jsem totiz z popredi Parvulus ale i kdyz jsem hned na to udelal veeeelkou vymenu vody tak se mi stejne do tydne udelali ty chomace. Pres tyden cabrat s vodou ted nemuzu,tak menim vodu jen v sobotu.Ale uz to mam pryc. Poradne jsem to odsal hadickou. Horsi bylo ze se mi to zapletlo do javskeho mechu a christmas mechu,jde to z neho blbe pryc. Tak uvidim jak to zvladne. Ted uz prazim zase vice svetla.


ceklis - 03/12/2012

s javskeho machu som to nevedal dat prec jak som nato strekol EC tak mi spalilo aj javsky mach tak som ho vyhodil a kupil novy,,tie ilove dna s NPK su dost zle na zaciatku.pri strku sa mi to nestalo


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde