🔥Probíhá akce Více zde 03d 11h 33m 04s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

danyboy 450l

V kategorii: Deníky a diskuze našich

danyboy77 - 13/06/2012

Dne 13.06.2012 v 22:26 byla založena prezentace akvária danyboy 450l.


Gargamel - 14/06/2012

Ahoj,
jak dlouho už to akvárko založené? Příjde mi to celkem jako čerstvé.
zatím dobrý start, akorát bych ti poradil, aby jsi zastřihával ty stonkovky, protože jsou takové vytahané. Zastřihni je tak ve dvaceti centimetrech a vrcholky zasaď dolů po jednom v rozestupech tak 3x3 cm. To zastřižené znovu obrazí, až zase dorostou ty výběžky určité výšky, tak je šmikni třeba ve 25 cm na dnem. Tím ti to pěkně zhoustne a bude to vypadat jako keříček, který si pak budeš moct tvarovat velkýma nůžkama.
Kolik máš světla?


danyboy77 - 14/06/2012

Ahojky Gargameli. Akvarko jsem zalozil 11.3.2012. Rostlinky zastrihavam a pak dosazuju jak jsi psal. Jen mam porad trosku problem s kobercovkama ze se mi vnich drzi rasy. A taky se mi porad na par mistech objevuje synice. Zarivky mam 4x28w T5 plus 60w led osvetleni. Nekdy mam pocit ze je s toho hodne svetla a kdyz to trosku obroste tak ze je ho min. ...coz je logicke kdyz si rostlinky stini. Kdyz jsem o vikendu menil vodu a mel jsem vypusteno cca10cm vody,tak mi zacaly uzasne bublat rostlinky ktere tak driv a tolik nebublaly. Muze to mit tak velky vliv kdyz se snizil vodni sloupec o 10cm?

Dalsi veci ted je ze do dvou mesicu se budu stehovat z bytu,tak budu muset akva zrusit a az se prestehuju tak zalozim nove. Jen premyslim jestli mam pak udelat nove osvetleni T5 4x54w jestli to bude lepsi co myslis? A jeste me napadlo jestli by nebylo lepsi mou nadrz vymenit za nizsi 150x50x50cm co myslis ty? Predem dekuji za tve nazory a rady.


Gargamel - 15/06/2012

Ahoj,
to současné osvětlení, co tam máš je vzhledem k té výšce celkem slabé. Musíš tomu uzpůsobit výběr rostlin. Nečekej, že s tímhle osvětlením budou mít trávníčky v takové hloubce nějakou perfektní barvu. Co je ještě důležitější je to, že tak hluboko je strašně těžké dostat CO2, protože má tendenci jít k hladině.
Výška hladiny má samořejmě velký vliv.
Pokud budeš akvárko zakládat znovu a chceš pěstovat náročnější druhy a trávníčky, budeš muset to množství světla trochu navýšit. Nižší akvárium by pomohlo, ale myslím, že by bylo zbytečné hledat kupce na toto a potom kupovat nové. Vyřešil bych to zvýšením hladiny substrátu. Co jsem si všiml, dělají to takto aquascapeři - mají vysoká a akvária a potom použijí třeba 10 cm štěrku u přední stěny a k zadní stěně udělají svah třeba až do 30 cm výšky. Akvárko má pak optickou hloubku a CO2 se světlem se líp dostane i ke dnu.


danyboy77 - 15/06/2012

Vidis,to stim substratem me nenapadlo :-) to je good idea :-) A to svetlo urcite poresim,to nebude problem. A CO2 dostat uplne ke dnu problem nemam,bublinky z atomizeru mi tam proud pekne dostava. Dekuji za rady.


Miso - 15/06/2012

hlavne ten pocit z hlbky akva pri takomto spade dna je super, ak budem znovu zakladat akva spravim to rovnako, 4x54W by malo stacit, momentalne pokukavam po tomto :)


Gargamel - 15/06/2012

Zrovna tu aquanovu objednávám :D Zavěsím ji pěkně od stropu na lankách. Přes víkend zajedu do Hornbachu pro štěrk a zkusím udělat nějaký hardscape. Pokusím se dno pořádně svažovat - alespoň do poloviny výšky zadní stěny. Nikdy jsem nic podobného nezkoušel, takže jsem zvědavý, jestli mi to vubec bude držet nebo budu muset přidat nějaké kameny... Aquascaping není moje silná stránka :D


Miso - 15/06/2012

:) pri iwagumi som si vsimol ze niekedy maju navyzsi vrch dna tesne pred zadnou stenou a k zadne stene trochu klesne, tak ked sa pozeras z predu nevidis kde dno konci a mas pocit ze ten space pokracuje aj dalej


Gargamel - 15/06/2012

Já plánuju něco jiného než iwagumi, spíš se stonkovkama. Strašně se mi líbí tenhle scape: http://www.thegreenmachineonline.com/sites/default/files/imagecache/content-image-page-view/images/content/IAPLC-2011-RANK-18.jpg ten substrát je tak minimálně do poloviny výšky akvária, ale dodává to tomu perfektní hloubku. S rovným štěrkem bez jakéhokoliv svahu by tohoto nikdy nešlo dosáhnout. Jenom aby mi vydržela ta skřínka pod akvárkem :D
Dany: Pokud bys to udělal nějak takhle, světla by jsi měl dost a nemusel by jsi ani měnit akvárko.


milosak - 15/06/2012

Ta aquanova je světlo ??

V prezentaci je filtr ......


danyboy77 - 15/06/2012

Milosak :Jojo ja mam od aquanovy filtr,ale delaji i svetla,reaktory atd.

Gargameli tak na tve akva se tesim :-) Pridat substrat je to nejmensi. :-)


Gargamel - 16/06/2012

Milosak: Jedná se o tuhle lampu: http://www.shopakva.sk/aquanova-osvetlenie-akvaria-nht5-1200-4x54w-p-3458.html dá se zavěsit i od stropu na lankách.


milosak - 16/06/2012

Aha, tak to jsem mimo, já myslel, že je to LED rampa.

;)


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde