🔥Probíhá akce Více zde 04d 16h 26m 34s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Coffeefolia

V kategorii: Deníky a diskuze našich

dome - 04/11/2012

Rád bych se zeptal zda-li neznamená,že při kH 14+- a Ph 7,0+- mám CO2 moc,nebo akorát.
Vycházím z Tillmanovy tabulky.
Děkuji


grunda - 04/11/2012

na tabulku zapomeň, v akva ti může hýbat s PH spousta věcí, a to už vůbec nemluvím o přesnosti testů


Gargamel - 05/11/2012

Ta Tilmanova tabulka je zlo. Hlavně se podle ní neřiď, pro naše účely nefunguje.


dome - 05/11/2012

fajn.no přidal jsem druhou flašku(ryby v pohodě),maličko více tekutého uhlíku no a předpokládám,že ty původní lísty Vallisnerie odpadnou a nové co rostou snad už zůstanou...doufám :)
Snažím se hrát si s proudam aby se CO2 dostalo všude,ale taky žádný uspokojivý výsledek a to jsem přidal jedno čerpadlo...


Bedna - 05/11/2012

Ahoj tvá nádrž se mi dost líbí jen bych místo vnitřního atmanu investoval do vnějšího Eheimu prozatim ten bioakvacit tam dost ruší ten pěkný trojúhelníkový layout co se ti povedl.

jinak bych ten probléém s rostlinama vydel v tom burčáku + světlo určitě zainvestuj i do CO2 setu zde na eshopu je teď dost zajímavý set :-) sám sem si ho koupil a je to prvotřídní provedení jen ho také budu mít až pod stromkem :)

ať se daří :)


dome - 05/11/2012

Ahoj a děkuji za pochvalu...moc jich zatím nebylo a tak si říkám,že jsem asi dobrou práci neodvedl.
No trojúhelníkový tvar nebude dosažen po měsíci od založení nádrže,ale uvidíme za pár měsíců.Rostliny sem tomu přizpůsobil a rozmístil.

No a k tomu filtru a setu.Nádrž sem založil podle mých finančních možností.Kdyby bylo možno tak tam mám substr.ADA,externí filtr,lepší světlo,rostliny TROPICA apd. Bohužel možno nebylo.
Atman a bioakvacit je dle mého cenově a funkčně super varianta a trochu i výzva s tím ho zamaskovat.Nádrž mám úzkou takže ho narvat za kořen apd.není možno.Echinodorus po čase udělá velkou "růžici" a za ním Vallisnerie vyrostou do výšky i zhoustnou.Snad vytvoří neprůhlednou zeď.
Teď už nebude problém dokoupit profi set a třeba po půlroce nebude problém koupit Eheim a namísto filtru naaranžovat nějaký vysoký Seiru stone s pozadím Vallisnerie.Uvidím,ale Eheim je hold taky v plánu.

Je to má první nádrž(krom nano) a dost se učím.Není to ovšem jedoduché,protože co člověk to jiný názor,český trh alá socík a spousta článku se rozchází.


Bedna - 05/11/2012

Rozumím sám jsem na tom podobně jsem student a mám v plánu akvárium 40x25x30 s vnějšim filtrem co2 set, a se vším co je potřeba ADA substráty atd... využiji Vánoc a nadělím si to vše od všech a zbytek doplatím :) nechal jsem si na to udělat novou skříňku aby vyhověla účelu a byla praktická a pomalu nakupuji věci uz mam doma CO2 set a filtr :)celkově jsem to počítal a 30L akvárium mne vychází cca 10 000 což je docela sila :) ale je to pro mne výzva :)už dlouhou dobu vše studuji tak snad se vše povede jak má :) v pátek jedu za Adamem Votavou pro zbytek věcí a cenné rady :) ať se daří


dome - 20/11/2012

...po 60ti dnech,před nedělní úpravou...


dome - 25/11/2012

tak po dvou měsících po úpravě pravé strany přidáním Seiru a cryptocpr.+parvula.
Dodány nějaké rybky a dosypání dna kde bylo třeba.


LaXo - 25/11/2012

Celkom fajn akva, konečne niečo čo hned nejde do HighTech. Taká pekná čistá klasika, mne sa páči. Inak, ak môžem poradiť, tú Hygrophilu Corymbosa už strihaj (neviem ako dlho tam je a či Ti do takejto výšky vyrástla, takže ak je to tak, potom strihaj). Vytvorí nové vetvičky vždy s väčším počtom ako to čo odstrihneš a budeš mať z nej parádny stromisko, teda ak Ti ide aj o to. Btw, to čo odstrihneš môžeš znova zasadiť a zachvíľu máš húštinu ;)
Držím palce!


dome - 26/11/2012

Je to krásná rostlina.
Původně v plánu nebyla,dosadil jsem ji jako rychlerostoucí rostlinu pro stabilizaci nového AQ,ale ted se mi hodně líbí.
No stříhat ji vršek se mi moc nechce,ale budu muset(kazí mi layout-trojuhelník :).Moc si nedokážu představit jak to celý bude vypadat až se ten vršek rozvětví.
Po boku už vyrašila nová část takže doufám,že časem bude spodek rostlinky pěkně hustý.

Bohužel se mi na spodních listek tvoří malé černé,pak děravé tečky,které dál způsobí rozpad.Přisuzuji to nedostatku draslíku a už ho doplňuji.


dome - 01/02/2013

asi 65.pokus o přidání fotek :) informativních o průběhu...


dome - 26/02/2013

aktualizace....


dome - 06/05/2013

no mohl jsem to sklo vyleštit :)


dome - 02/12/2013

jak mohu tuto prezentaci smazat? díky


administrator - 02/12/2013

Smazání nedoporučuji, vznikly by nám tu slepé odkazy na stránkách + zmizí informace, které by jednou někdo mohl využít. ;)
Nejlepší a nejsnažší možnost je prostě napsat do diskuze/deníku, že akvárium již zaniklo (viz. jiné nádrže tady na stránkách).


dome - 04/12/2013

tak tedy prozatím foto nové nádrže.nový profil se mi zakláadt nechce :)


dome - 05/12/2013

víc info o nádrži zde:
http://rybicky.net/nadrze/19340


dome - 19/02/2014

:@


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde