osvětlovací rampy od 785,- Kč
:: Obecně o akvaristice a rostlinách :: CO2 - oxid uhličitý
CO2 reaktor vs. bublinky   



hdonoceni
clen Laco napsal 15 příspěvků
hodiny 29/03/2013 13:37:56

Ahoj tiez som vcera objednal to cudo na tej adrese http://www.tmart.... len maju rozne rozmery chcel som 80x22 ale ten nebol v ponuke tak som objednal 80x16 neviem ci to nebude maly priemer na externy filter tetra tec ex 1200,predpokladam ze tie cisla 16a22 su priemery na aku hadicu to napojit. Rad by som vedel ake mate rozmery a ako ste to poriesili na externy filter lebo sa mi zda ze na externy filter pasuje prave ten rozmer 80x22 .Dakujem


 Tanaka

hdonoceni
clen anub napsal 62 příspěvků
hodiny 29/12/2013 21:30:17

Nemáte někdo zkušenosti s tady tím CO2 reaktorem - http://www.akvari...gajet.html - chtěl bych ho napojit na můj Fluval FX5,jen nevím zda je opravdu tak dobrý,jak je drahý ?





MODERÁTOR
hdonoceni
clen administrator napsal 209 příspěvků
hodiny 29/12/2013 22:15:19

Do cca 2 týdnů by nám měly dorazit na sklad nové CO2 reaktory, takže případně také můžeme nabídnout. Cena se bude nejspíše pohybovat někde okolo 650 Kč. Foto reaktoru přikládám v příloze. Níže ještě dávám link na video.

Reaktor, který zařadíme do nabídky není Sera, ale nejspíše je ze stejné výrobní linky, protože je naprosto stejný, takže se bude lišit jen cenou.

http://www.youtub...dOs8nBwBC0

administrator   |   29/12/2013 22:15:19
Upravil/a administrator dne 29/12/2013 23:25:17



hdonoceni
clen Sunkafit napsal 6 příspěvků
hodiny 03/01/2014 20:07:02

Zdravim vás tiež mám atomizer UP a mám celkom problem.....kedže na CO2 systeme nemám budíky neviem aky mám tlak...ak ho nastavim slabý nepretlačí ho....ak ho nastavim poriadny tak to jednoducho system nevydrží a velky tlak sa pretlačí cez hadičku a začne fučať von vedla vývodu spätného ventilu. Prosím o radu



hdonoceni
clen Hopeful napsal 28 příspěvků
hodiny 04/01/2014 16:12:59

Problém může být hadičce.



hdonoceni
clen optimas napsal 55 příspěvků
hodiny 04/01/2014 20:03:16

A co máš za hadičku? Máš tam vysokotlakou hadičku? http://www.rostli...cka-1-metr Já měl taky takový problém kdy mi Co2 unikalo kolem difuzorů ventilů atd. Až jsem si koupil tu hadičku a je to OK. Předtím jsem používal klasické akvarijní, ale ty CO2 nafoukl a ony začly propouštět



hdonoceni
clen Sunkafit napsal 6 příspěvků
hodiny 05/01/2014 10:11:36

už som si teda objednal hadičku aj kovový spatný ventil



hdonoceni
clen optimas napsal 55 příspěvků
hodiny 05/01/2014 20:39:01

Zajímavé je že mě to vždycky vystřelilo mezi počitadlem bublin a difuzorem. Tam jsem vyměnil hadičku a vše je ok. Od jemného ventilu až po počítadlo bublin mám klasickou akva hadičku a nikdy mi to neprdlo.



hdonoceni
clen MartinP napsal 2 příspěvků
hodiny 06/10/2014 18:22:55

Ahojte,
má niekdo z vás dlhodobejšiu skúsenosť s reaktorom JBL ProFlora Taifun? Momentálne používam klasický keramický difúzor - t.j. po akváriu mi stále poletujú drobné bublinky čo mi trochu vadí Frown . Akú má Taifun účinnosť? Dokáže nasýtiť vodu CO2 tak, ako klasický difúzor alebo je slabší? Vďaka za odpovede.



hdonoceni
clen Baymax napsal 4 příspěvků
hodiny 24/07/2017 21:58:19

prosim vas vysvetlite mi jednu vec. ked pozeram tych profi aquascaperov nikde nevidim ziadnu hmu z co2 maju iba sklenene difúzory ja mam v akva doslova hmlu z tej co2 velmi tazko dosahujem zelenu farbu v drop chackeri. nechcem mat tu hmlu v akva ale zase chcem aby tej co2 tam bolo dost aby rastlinky bublinkovali a rastli ... co mam robit ? prosim o radu



 Netherlands - battle with algae
 Layout 4

hdonoceni
clen Dejvwa napsal 106 příspěvků
hodiny 25/07/2017 21:21:57

Rostliny pouští bublinky, pokud probíhá fotosyntéza tozn. pokud mají dostatečné osvětlení, aby mohla probíhat. Většina rostlin tvoří bublinky O2 při osvětlení 70 µmol PAR u substrátu, což je středně silné osvětlení. Pokud máte slabé osvětlení, je možné, že okem viditelné bublinky nebudou nikdy. Co se týče CO2, tak většina profi aquascaperů má perfektně vyladěný proud v akváriu, a tak dosáhnou toho, že bublinky z difuzoru jsou pod vodou tak dlouho, že se téměř celé rozpustí do vody. Zkuste pouštět třeba méně mlhy už 3 hod před světly, aby byl drop zelený jakmile se rozsvítí světla a CO2 můžete vypnout hodinu před tím, než zhasnou světla (podle objemu aq). nebo pořiďte nějaký externí reaktor, který CO2 kompletně rozpustí do vody. Já používám kombinaci = mám reaktor a plyn, který se nestačí rozpustit v něm je proudem roznesen po akváriu.

Přejít na fórum:
 

Máte zájem abychom Vás informovali o nových článcích na webu, nových trendech v akvaristice a slevách? Tak se přihlašte do odběru novinek.

Table 'rostlinn_eshop2.fusion_errors' doesn't existTable 'rostlinn_eshop2.fusion_errors' doesn't exist