🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 03d 01h 21m 06s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

CO2 reaktor vs. bublinky

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

arnie - 19/06/2012

Tak si kup prostě větší. Třeba ADA vyrábí takovéhle velké:
[img]http://natureaqua.ru/images/diffuser%20ada.jpg[/img]


Lubek - 20/06/2012

No ale kde práve ten väčší zohnať??? ADA sa objednať dá, ale ja osobne od nich nechcem nič, pretože aj ked kvalita je nesporná, cena je tak vysoká, že to je doslova zlý vtip!


Venny - 20/06/2012

Doporučím tedy lipový kmen :-)


Venny - 20/06/2012

Pouze vtip, koukni na - http://www.aquascape.cz/eshop/difuzory-reaktory/537-difuzor-beetle-50mm.html


Gargamel - 20/06/2012

Tady máš značkový Dennerle za podobnou cenu jako v odkazu výše: http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=article&id=112%3Adiffusor-topf&catid=124%3Acrystal-line&Itemid=152&lang=cs


Lubek - 20/06/2012

Ten Dennerle nevypadá zle, predsalen je väčší ako ten 25 mm čo mám teraz... zaujímalo by ma ale, či už niekto zapojil dva difuzory do serie... asi to skúsim, dám dva 25 mm široké difuzory cez téčkovú rozdvojku na opačné konce akvária, snáď sa to bude dať vyvážiť aby išli približne rovnako obidva.


Miso - 20/06/2012

ono mesi difuzor ma mensiu ucinnost, takze tam pustis len viac CO2 a je to. Ten Dennerle Maxi som mal doma a je dost mali. Tiez zalesi aky kus chytis, darmo mam doma difuzor o priemere 4cm ak bublinky vychadzaju len z cca 1/3 plochy kamienka


tommate - 20/06/2012

zkoušel jsem dva difuzory na téčku, po nastavení super, ale většinou se ráno po zapnutí ventilu rozjel jen jeden difuzor, takže nespolehlivé, mohlo by to fungovat v případě, že by to jelo nonstop


Gargamel - 20/06/2012

Nedoporučuju, přišel bys o nervy a nakonec by jsi stejně skončil u nějakého dražšího difuzoru. Ušetři peníze za ten další menší a kup si raději rovnou jeden pořádný velký - kdysi jsem se takhle naivně snažil přidávat CO2 do dvou akvárií najednou.


Vespertilio - 14/01/2013

Ahoj, neexistuje nějaký vylepšovák na skleněný difuzér tak, aby byly bublinky menší? Používám ten typ, který je v článku na fotce, ale jdou z něho poměrně velké bublinky, které se dle mého tedy vůbec ve vodě nerozpouštějí. Pomohlo by třeba přilepení ještě dodatečného kolečkaz lipového dřeva? DÍKY.:)


Vyghum - 14/01/2013

Do "profi" difuzoru bych nic nelepil, pokud nejsi spokojen, tak si rovnou vyrob "home-made" difuzor s lipovým dřívkem. Já měl dokonce jeden profi difusor, který nešel naopak profouknout vůbec, ať jsem zkoušel co jsem zkoušel, tak nebublal, ani na suchu nic nepropouštěl, holt zmetek se dá vyrobit u čehokoliv...


Gargamel - 15/01/2013

Difuzor pořádně vyčisti v savu. Když je zanesený, tvoří se velké bubliny.


Vespertilio - 15/01/2013

Ok pročístím ho, ale je uplně nový, takže zanesený asi nebude.:/


Gargamel - 16/01/2013

Tak má asi špatnou keramickou patronu. Asi Ćína. Měl by bublat alespoň jako tady na videu: https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/skleneny-difuzor-v-japonskem-stylu-50mm. Potom se prodávají ještě s jemnějšími bublinkami, ale ta cena už je spíš v tisících Kč - např. ADA.


Honzis - 11/02/2013

Ahoj, pohnula se nejak zkouska toho Atomizeru? Na E-shopu ho nevidim, tak se bud neosvedcil a nebo jeste nevyzkousel. Chci ho koupit, tak prosim sem jakoukoliv zkusenost. Hlavne me zejima otazka zivotnosti. Pri kazdodenim zaplavovani vodou, se musi zakonite zanaset necistoty a podle fotek tezko rict, jestli se to da rozebrat a vycistit.

Jeste uvazuju o tomto Atomizeru, ale cpat si do akvarka dalsi nesmysly se mi moc nechce.
http://www.akvaobchod.sk/co2-atomic-difuzor-55mm-s-sp%C3%A4tnym-ventilom-p-4853.html?cPath=153_157_175


Honzis - 11/02/2013

Jo a co rikate tomuhle? ;)
http://eshop.jezirka.info/product/co2-kaminek:1222/


tommate - 11/02/2013

jestli myslíš externí atomizer na hadici, tak testuji asi dva měsíce a je to zatím to nejlepší, co jsem zkusil, nevím co by se tam mělo zanášet, pod plášť se ani nedostaneš a zůstává to tam čisté, a vnitřní trubka se dá vyčistit normálně třeba kartáčem na hadice, ale nemyslím, že to bude třeba víc jak jednou za půl roku

jinak pokud budeš kupovat nějaký ten atomizer, ať už jakýkoli, tak od značky "up-aqua"


Honzis - 12/02/2013

Presne ten mam na mysli. Zaneseni je podle me nevyhnutelne. I kdyz pres nej jde voda uz prefitrovana, nikdy neni tak cista, aby casem neucpala jemne kanalky v atomizeru. Otazkou je, jak dlouho vydrzi delat bublinky hodny nazvu Atomizer, nez zacnou byt bud vetsi, nebo nebudou vubec. A s tim cistenim kartacem bych se bal, ze se tak jemna sruktura bude drolit, nebo ucpavat.
Ale to si vse jen domyslim. V ruce sem to nemel.

Navic, at uz ctu o reaktorech, nebo difuzorech plastove konstrukce, hodne lidi si stezuje na velkou krehkost plastu, ktery vydrzi cca rok, nez popraska a netesni. Popripade se odlomi vstup pro CO2. Pripada ti konstrukce, nebo material tveho atomizeru taky krehka?
Diky za radu se znackou, beru na vedomi.


tommate - 13/02/2013

ucpávání bych se nebál, je tam velký tlak, atomizer up-aqua je překvapivě kvalitně zpracovaný


Honzis - 19/02/2013

Pokud nekoho lakal odkaz na vzduchovaci kaminek s nazvem Atomizer ktery jsem sem daval, tak rozhodne nekupujte. Dnes sem tam byl osobne a kaminek vyzkousel. Vzhledove vypada vazne mnohem jemneji, ale bubla uplne stejne jako kaminek za 10Kc.

Odkaz o kterem mluvim:
http://eshop.jezirka.info/product/co2-kaminek:1222/


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde