Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 15h 02m 02s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

CO2 difusor vs. C02 atomizer

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

danyboy77 - 20/12/2012

Ryby takovou mlhu prezijou,ale musis je sledovat. Ja ten atomizer jen testoval,tak proto byla takova mlha,poustel jsem tam vysoky tlak. A na tom cerpadle to bylo napojene taky jen kvuli testu. Zapojit si to tak ale urcite muzes normalne. Jen to nebude vypadat moc hezky. Ale az nasetris na externi filtr tak ho zapojis na nej. Preci jen kostku molitanu a cerpadlo se da v akva hure zamaskovat.


filipkriz - 21/12/2012

Ja to mam v rohu za koreneme, ze kteryho se stala spis koule mechu, takze neni videt nic, a esli tam mam kostku s cerpadlem nebo jenom cerpadlo, to je uz asi uplne jedno.. nicmene, kdybych mel prachy a nevedel co s nima, tak samozrejme casem prejdu na externi filtr.


dartanan - 18/01/2013

Myslite, ze takto by to mohlo fungovat?
Je tam upouzity UP atomizer


danyboy77 - 18/01/2013

Ja myslim ze mohlo.


anub - 05/10/2013

Ahoj mám tady ten difusot - http://www.aquascape.cz/eshop/co2-difuzory-reaktory/537-difuzor-japan-50mm.html - ale mám problém,že mi bublinky jdou jen přes jednu čtvrtinu povrchu té keramické deštičky.Doladit to vubec nejde,jedině když to přeženu a pustím do nej velký tlak CO2,ale to už pak jdou velké bublinky. Hmm nevíte kde je problém ??? Nebo ho mám reklamovat ?


danyboy77 - 06/10/2013

Mi to taky tak dela, a vubec to neresim. Grunda ma original ADA tak mu pisni jestli mu to jde po cele plose. Pokud ano, tak je jasne ze cinsky dyfuzor se nemuze srovnavat s original ADA beetle ;)


anub - 06/10/2013

Myslel jsem si,že když koupím ten větší,bude se líp regulovat a podle toho co jsem viděl na youtube,tak ty bublinky byli opravdu malé a šli po celé ploše té deštičky.No to co mám já doma,nejde zregulovat ani za boha.A proto bych to tam klidně chtěl nechat non-stop,mám 6kg flašku,uvidím jak dlouho vydrží a co na to rostlinky.Přemýšlel jsem nad tady tím http://www.aquascape.cz/eshop/co2-difuzory-reaktory/245-aquato-gigajet.html no nikde jsem se o tom nic nedočetl,nonevím.Co Vy,nevíte někdo něco,jak to funguje a zda je to opravdu tak super,jak je to psané pod tím obrázkem ?


danyboy77 - 06/10/2013

Tenhle reaktor je super vec, dokonale rozpusti co2 a hlavne je rozebiratelny kvuli cisteni. Chtel jsem si ho koupit ale zatim jsem si pro nej nevyclenil penizen:D Vyrobil jsem si vlastni z HT odpadni trubky, ale je nerozebiratelny.

A k tomu dyfuzoru ono nejspis zalezi na kvalite te porezni keramicke desticky. Asi nebude mit po cele delce stejnou hustotu por a tak proto ti jdou bublinky jen z mist kde je hustota por nejmensi, protoze je pro co2 plyn nejsnazsi zrovna tim mistem projit. A pokud pridas vice co2 nebo tlak tak se ti budou tvorit jen vetsi bubliny. Tohle je muj nazor, ze je to tim zpusobeno.


Angus - 06/10/2013

Také mě začal keramický difuzor vadit. Neustále čištění v savu mě už nebavilo. Chtěl jsem také externí atomizer, ale ten snižuje průtok a výkon filtru. Pro mě je ideální řešení UP Atomizer. Používám ho rok a stále dělá krásnou mlhu-mikrobublinky. Bez problému, nikde není nic vidět...


optimas - 06/10/2013

Já mám ten UP atomizer odsud z e-shopu ale zas tak mikro bubliny to nedělá. To ten černý co je tady někde to video dělá lepší mlhu jak ten zelený co ho tady prodávají. Já pravě zvažuji, že si koupím ten externí atomizer co ho taky mají tady v nabídce. Tak právě zvažuji jestli to má opravdu cenu ho kupovat. tak se chci zeptat jestli mám do něj jít, protože se mi nelíbí že mi rybky plavou jak v sodovce s tím UP atomizerem


danyboy77 - 06/10/2013

No sodovku mas vzdycky, zalezi na tom kolik plynu poustis. Ja mel ten atomizer na hadici a kdyz jsem tam poustel hooooodne co2 tak jsem mel taky sodovku. Ale ph controler mi prisun co2 vzdy zastavil kdyz ph dosahlo nastavene hodnoty. Tak jsem na jehlaku postupne ubiral prisun co2 tak aby ph controler nevypinal tak casto a tim padem jsem mel v akva mnooohem mensi sodovku, da se rict ze uz skoro zadnou. Chce si to pohrat s jehlovym ventilem a neprat do vody kvanta co2. Staci bohate 20-30mg/l. Ale ono se to od oka blbe odhaduje s pomoci jen DC.


optimas - 07/10/2013

S tím DC máš pravdu ono se to ukáže až za delší dobu a to už může být pozdě, protože tam je toho CO2 moc. Mám ten atomizer na zadní stěně uprostřed a jdou mi bublinky pod rozstřikovací rampu která mi to žene k přední stěně a pad dolů ke dnu, ale samo, že mám DC na boční stěně a je tam barva takvá tmavší zelená a PH mi ukazuje podle kapkového testu od AQUARu 6,5. Jenže to CO2 ty bublinky se točí jen uprostřed a ke krajích se to špatně dostává. Filtr mám TetraTec EX700 a v mojí 112 mi to dělá celkem slušnej vír. Tak právě zvažuji ten externí atomizer by mi to možná přes tu rampu rozehnal lépe


anub - 07/10/2013

Nevíte kde by se tady někde dal sehnat tady ten difuzor - http://greenleafaquariums.com/co2-diffusers/atomic-diffuser-65.html


danyboy77 - 07/10/2013

No podle me jsou i bublinky matouci, dulezite je to ze se rozpusti. Pokud ti bublinky nedoputuji k DC ale napln DC ma barvu jakou potrebujes, tak je to v klidu ;) Samozrejme tomu musi byt uspusobeno svetlo a distribuce.

Ja ma ted pusteny skleneny dyfuzor 35mm na protejsi strane od lily pipe. A bublinky se melou vice mene do stredu akva. DC mam strane lily pipe a je hezky zeleny i ph sonda je na te same strane a ph controler ukazuje to co potrebuju. S cehoz vyplyva, ze i kdyz nemam bublinky vsude, tak rozpustene co2 vsude je :D


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde