🔥Probíhá akce Více zde 03d 23h 10m 19s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

CO2 difusor vs. C02 atomizer

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

Hopeful - 21/11/2012

Difuzory kupujou na aquario.pl. Pár věcí mám od polaka a některé jsem již vyhodil do koše. Obloukem bych se vyhnul elektroventilu, neustále v něm odchází o kroužek,přehřívá se a plastové závity se rychle strhnou. Jehlový ventil taky o ničem. Láhve, kontroler, redukční ventil, rozdvojka y, počítadlo bublin, ventil on of, a škrtící ventilek zatím ok.


danyboy77 - 21/11/2012

Taky si myslim ze to tahaj s aquario.pl Clovek musi hold vybirat co kupuje. A jak jiz zde bylo X krat zmineno,jsou veci na kterych by se setrit nemelo,pac se ty levne veci casem prodrazi.

A kdy tady budes mit ty svou prezentaci Houpefule? ;)


kvetak84 - 22/11/2012

nemáte někdo nějaké tipy kde se dají koupit difuzory které dělají malé bublinky? teď nemyslím difuzory ADA protože 1300,- a víš za difuzor fakt dávat nebudu.


kovval - 25/11/2012

A jak je na tom taby u vas ten DENNERLE CO2 Diffusor fajfka Mini. Do jak velkeho akvaria se to hodi? A nebo nějaky jiny napad z vašeho sortimentu pro AQ 80l s vyškou vodního sloupce 50cm.


Gargamel - 25/11/2012

Ten je spíš do malého akvária. Je to docela malinké.
V akváriu jsem testoval ještě tyto difuzory: https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-difuzery-a-reaktory , ale když je ten tlak moc velký, tak se začínají tvořit větší bublinky. To je ale problém všech takových keramických difuzérů. ADA difuzer jsem nezkoušel, ale dát za to přes 1000,-Kč mi příjde moc. Mám videa těch difuzérů z e-shopu, ale ještě jsem se nedokopal k tomu je vložit k popisku produktů.


kovval - 26/11/2012

A toto jste nezkoušeli? https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/skleneny-difuzor-fajfka-35mm


Gargamel - 26/11/2012

Mám to všechno natočené v počítačí. Tvoří to malé bublinky. Hodně se jich ani nedostane k hladině. Jakmile se to ale pustí pod větším tlakem (hodně bubl/s), tvoří se i hodně velkých bublinek. Až budu mít chvíli čas, tak to přidám k popisku produktu.


Gargamel - 26/11/2012

Tak tady je ten větší, 50mm: http://www.youtube.com/watch?v=OXgLZ4qWHA8&list=HL1353959448&feature=mh_lolz


Honny - 27/11/2012

Mám koupený také Up Aqua Atomizer, ten stejný který tu prezentoval "danyboy77", ale trochu se podvědomě bojím jej nainstalovat. CO2 tlačím tlakovou lahví a přes noc vypínám elektroventilem. Bojím se, že pokud bude v noci CO2 vypnuté, tak tlak vody z filtru hadičku CO2 uvolní a rázem je v obýváku potopa. Poraďte jak jste kdo řešil aby k tomuto nedošlo.


danyboy77 - 27/11/2012

Ahoj Honny,nemas se vuuubec ceho bat ...pokud mas dobre pojisteny majetek proti zivelnym pohromam :D Ale ted vazne. Mel jsem zpocatku stejne obavy jako ty. Ta hadicka na atomizeru je jistena tou prevlecnou matkou,tak ta se ti urcite neuvolni,to same je i na vystupu z el.ventilu (pokud to tak mas jako ja). Tak ze jedinou slabinou je napojeni na zpetny ventil a pocitadlo bublin jestli pouzivas. Pokud pouzivas klasicke hadicky ktere se pouzivaji pro vzduchovani,tak ty jsou dost meke a u nich se mi stalo (ne pokazde) ,ze pri zapnuti el. mag.ventilu pod tlakem vystrelili kdyz byl atomizer zality. Vyresil jsem to elektrikarskou plastovou stahovaci paskou. Tou jsem stahnul hadicku ke zpetnemu ventilu a bylo po problemu. Doporucuji ti si koupit tuto hadicku https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/vysokotlaka-hadicka-1-metr sam ji ted pouzivam a jsem max. spokojeny. Tahle hadicka je ohodne pevnejsi a vydrzi vysoky tlak. Kdyz jsem ji chtel nasadit na zpetny ventil tak jsem ji musel trosku nahrat aby zmekla a sla pekne nasadit. Kdyz vychladla ta se zase smrstila a drzi jako cert. Ted ji nemam vubec pojistenou stahovaci paskou.

Pak je jeste jina moznost a to ta,ze atomizer napojis primo do akvaria k rozstrikovaci rampe a nebo na nasavaci trubku filtru (takhle to pouziva Mikkal tady na foru,tak kdyz tak koukni na jeho prezentaci). Tak snad jsem ti trosku pomohl ;)


stephans - 28/11/2012

Ahojte,
Máte niekto skúsenosti s týmto atomizérom?
http://www.ebay.com/itm/Up-aqua-CO2-Atomizer-system-calcium-reactor-12-16-mm-/250774774049?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a63576121
Na každom videu ide z neho jemná hmla, ale nikto neukazuje pri akom počte bubliniek. Ja dávam tri za sekundu a nejde nič. Drop checker je zelený, dokonca paradoxne niekedy na večer kedy by už mala byť voda asi najviac nasýtená je tmavší ako cez deň.
Myslel som, že tri bublinky na 30L akva by mohlo byť dosť.


mikkal - 28/11/2012

Ahoj, já mám v akva hned dva na vstupu pro každý z filtrů a fungují na jedničku. Používáš tlakovou láhev nebo kvasnice? Ono tyto atomizéry potřebují ke své "práci" poněkud větší vstupní tlak plynu -cca od 2 barů výše, s kvasnicema toho asi nedosáhneš


Bedna - 28/11/2012

tady máš ukázku i se skvělým nápadem na levný počitadlo bublinek :) http://www.youtube.com/watch?v=Bg37NaK2M28


stephans - 28/11/2012

Používam 2kg tlakovú bombu. A ako u Teba vyzerá, keď púšťaš menej bubliniek?
Robí to hmlu?


mikkal - 28/11/2012

pouštím tam cca 8 bubl/s, mlhu to už při takové dávce nedělá...


stephans - 28/11/2012

Už som na to asi prišiel, pravdepodobne to bolo netesnosťou.
Na jeden prepoj som použil vzduchovú hadičku, lebo inú som tam nemohol dostať a tam to unikalo :@


mikkal - 28/11/2012

Já mám celé CO2 rozvody prolepené s lepidlem (napojení na T rozvod, napojení na zp. ventil) protože vždy když se sepne elmag ventil, tak to "střelilo" a byly zbytečné ztráty...


danyboy77 - 28/11/2012

Tady http://www.youtube.com/watch?v=DAO2AKNTvmw&list=UL je videt jak mi to foukalo :D Bylo to prvni den co mi to prislo,tak jsem to takhle barbarsky otestoval :D Nereknu ti ale jaky tlak jsem tam mel ani pocet bublinek pac si to nepamatuju.


stephans - 30/11/2012

Podľa toho čo som skúšal, pri takejto hmle už bublinky nespočítaš :)


filipkriz - 20/12/2012

Prezijou to ryby pri takove mlze ?

Tento atomizer se da provozovat takto s internim filtrem, resp. to vypada jako cerpaci hlava atman bez biomolitanu.. pouzivam to same jako filtr, akorat s molitanem, dalo by se k tomu este prihodit toto a pouzivat to tak v celku ?

mam 200L akva, kamarad mi sklada CO2 set s tlak. lahvi ale jeste nemam vybrany posledni kus skladacky. patronove difuzory se pry casto zanaseji, flipper se mi vizualne nelibi, je to dalsi rusivy prvek do akva (ale zatim jsem to uplne neodepsal ), nejlepsi ucinnost ma pry atomizer, ale prachy na externi filtr uz nemam..

diky za odpoved, jsem zacatecnik


Předchozí stránka

Další stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde