🔥Osvětlení Sinkor v akci Více zde 03d 04h 42m 51s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Čištění vnějšího atomizéru

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

Honzin11 - 14/12/2014

Podělím se o moji zkušenost. Používám vnější atomizér 12/16. Máme hodně tvrdou vodu a časem se zanese tak, že se jeho funkčnost dá přirovnat ke klasickému vzduchovacímu kamínku. Prostě bez účinku. Původně jsem používal lázeň z jedlé sody, pak kyselinu citronovou. Vyzkoušel jsem i čističe, které máme každý doma(na vanu atd.). Ale efekt nic moc. Nakonec po pátrání na internetu jsem se dočetl, že se používá peroxid vodíku. V lékárně jsem koupil 100ml 3% asi za 40kč, nalil jej dovnitř, natlačil sem ho i do prostoru kolem válce, nechal přes noc, zapojil a konečně spokojenost. Ty atomizéry mám dva. Jeden používám, druhý zrovna čistím a nechám jej takto namočený aspoň dva dny a myslím, že bude zas jak novej.


makra - 15/12/2014

Díky za tip.
V lékárně se dá objednat 1L 3% peroxidu za cca 100Kč. Objednat proto, že to v 1L běžně nemívají skladem.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde